ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Cyril
Příspěvky: 5727
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Otazka je, jestli nejsou dva suby k a7 trosku overkill... ,)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

fova píše:2Kexik: Profil si k nim ale chce porizovat subwoofer.

Ja dokonce uvazuji o dvou subwooferech pro A7s.
s dvoma submi fakticky vyrobis nieco na urovni b&w matrix... snad uz aj cenovo :)
cize velky monitor
matucha: to co pises o dvoch suboch je pravda, ked rozmyslas o vybaveni pre komercne ucely. ale v project studiu si predsa dokazes ustrazit sam, ze mas basy mono. kazdopadne sub musi byt v strede medzi bednami, to je moja skusenost... take tie kecy ze moze byt hocikde, platia len pre vybuchy vo filmoch, na muziku to neplati. jo a bez moznosti ladit deliacku na vyhybke je to celkom nanic + cely system sa musi pomerne precizne nastavit. ja uz sa s tym bavkam niekolko mesiacov a este stale nie som spokojny, i ked stale je to lepsie a lepsie a vzdy lepsie ako male bedne alebo lacne osempalce

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

mam jednu funky nahravku z 90 rokov, na ktorej mastia dvaja basaci, pricom jeden hra slap na jednej strane a druhy klasicku linku na druhej. ktovie ako by to hralo s jednym subom

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis »

dano - chces povedat, ze gro zvuku tych basakov sa odohrava v sub base ? hlavne toho slapistu ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Ja mam jeden sub a rozhodne neni pocut , ze by basy sli len z jednej strany ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

dano : ved ten sub hra z oboch kanalov .. neboj sa pocul by si oboch ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

rastis: aha, asi nemam ujasneny pojem:) pokial sa to tyka len subbasu, tak urcite nehra gro tam

pytkin: s tym, ze normalne by som mal pocit, ze jeden hra v pravo a druhy vlavo?

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis »

samozrejme ze by si pocul ze jeden hra v pravo a druhy vlavo.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

matucha píše:Mnoha slovy jsem chtel rict, ze dva suby nejsou konina.
To nemam ze sve hlavy. Znam lidi, co to takhle maji - A7 + 2 suby a tvrdi, ze zvuk je lepsi, nez s jednim.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

kexik píše:
fova píše:2Kexik: Profil si k nim ale chce porizovat subwoofer.

Ja dokonce uvazuji o dvou subwooferech pro A7s.
s dvoma submi fakticky vyrobis nieco na urovni b&w matrix... snad uz aj cenovo :)
Kouzlo je v tom, ze me to ted bude stat jen 25000Kc za ty suby. Adamy uz mam z minulosti. Za tyhle "smesne" penize si vybuduji hodne dospely system.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 dub 2008 15:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

matucha píše:jenze vzhledem k tomu, ze u adamosubu neni monzny hp satelitu nastavit na jinou frekvenci nez 85hz.
To neni pravda, co pises. Uz jsem to tady jednou psal, ze Adam Sub8 ma regulaci hlasitosti a prechodove frekvence jak na tele, tak i na dalkovem ovladaci.
Nema pouze laditelnou fazi, coz ma az vyssi model Sub10.

Obrazek Sub 8:

Obrázek

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable »

Pytkin píše:
Profil píše:Len som zistil, ze BM5A nemaju vzadu regulatory hlasitosti, da sa to poriesit nejakym slusnym pasivnym regulatorom hlasitosti ?
mozes pouzit pasivne ovladace typu smpro audio - mpatch nano alebo mpatch2 ..

Dalej mozes pouzit nieso aktivne .. dost oblubeny je presonus central station (to je do racku) alebo teraz maju daky novsi ovladac na stol ..
Citace z manualu: "The Central Station features a purely passive signal path for ultimate sonic performance."
"Passive Audio Path - no op amps or ICs in main audio path
Three sets of monitor output, each with passive volume trims"
Central Station je vic pasivni, nez by se na prvni pohled zdalo.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

TOM-Thak píše:A kdyz sub od adamu tak bych sel do SUB10 a ne do Sub8. Trnem v oku mi je to, ze to nema footswitch
Sub8 ma dalkovy ovladac, coz se mi zda byt lepsi nez footswitch :wink:

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:
Poshook píše: ked chces naozaj zodpovedne porovnavat dva odlisne pary monitorov, treba ich pocuvat a porovnavat naraz. potom zistis vzajomne slabe a silne stranky. to, ze si si "zafixoval" zvuk a isiel na ine miesto bratislavy, na mna posobi trosku smiesne.
podla mna su to dva vyrovnane modely. z pohladu mixovania maju BM5A skor tendenciu "hrat dobre" kdezto u A7 je tendencia skror obnazovat problemiky (v tvojom ponimani hrat vyrovnane vs. hrat zafarbene)
S tym co pises , samozrejme suhlasim .. Ale porovnavanie reprakov na policiach , ktore si ty robil , mi pride uplne rovnako nezodpovedne ..
to beriem, aj ked som si aspon neprenasal zafixovanu spomineku na zvuk z jedneho miesta mesta na druhe, co povazujem za uplne najhorsie

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

fova píše:
Profil píše:Sub od jineho vyrobce muze zpusobovat urcite problemy - neni odladeny na me konkretni monitory. Bavili jsme se tu o tom nekolik stranek zpatky.
... on je nejakej sub odladenej na konkretni monitory ? Verim ze muze bejt prizpusobenej vykonove (treba nako BM9S a BM5A(c) ), ale pokud ma nastavitelnou fazi a delici kmitocet tak IMHO neni vic co doladovat. To bys videl jak hrajou BM5AC s (neodladenym) EMU PS12 ;-))
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět