Adam A7

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 zář 2008 21:29

ja som po nejakom pomerne masivnom ladeni nasadil na sub 24dB linkwitz-riley a na satelity 12dB bessel. deliaca je 135Hz pre sub a 120Hz pre satelity . ovsem sub mam v rovnakej vyske ako satelity, rovno za screenom. inak by pri takejto deliacke platilo co pise matucha. nizsiu deliacku som si pri mojich satelitoch dovolit nemohol, neslo to vyekvalizovat. idealka by bol este jeden sub ale to by som defakto vyrobil pomerne solidny stereo midfield :)
obecny zaver: neverim ze s vyhybkou jedneho, pevneho a obvykle symetrickeho typu to pojde idealne nastavit. menit deliacku a citlivosti je malo. to som este nespomenul ze tych 18cm rozdielu vzdialenosti medzi subom a satelitmi mam vykompenzovanych 8.41ms oneskorenim, co s analogovou vyhybkou proste nejde. a to som kompenzoval 18cm, vacsina ludi bude mat rozdiel radovo v metroch...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 zář 2008 22:16

Jestli budu extenzi repraku smerem dolu delat subwooferama, tak urcite dam ty suby do vejsky repraku a tu vzdalenost doladim, aby byla stejna jako u zbytku menicu...

Proc nekoupit rovnou vetsi bedny? kolik je kdo ochotnej dat za 2nd hand S3A?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 zář 2008 22:35

Spis se na to divej tak, ze uz mas bedny, ktere slusne hraji stredy a vysky a za 13000Kc k nim dokoupis sub, ktery ti zahraje i ty basy.
Takze ta dodatecna investice neni nijak velka a mas za to hodne slusne hrajici sestavu.

Ciste hypoteticky: Kdybych chtel jit do S3A, tak bych musel nejprve prodat A7 dejme tomu za 13000Kc a misto subu koupit S3A.
Aby mi to stalo nakladove stejne, vzal bych 13 tisic za A7 + 13 tisic za sub a jsem na 26 tisicich, ktere by sem byl ochoten za S3A dat :-)
A stale si nejsem jisty, ze S3A bude hrat stejne dobre basy jako Sub8.
Naposledy upravil(a) fova dne 29 zář 2008 22:45, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 zář 2008 22:38

Jinak sub JE SPIS NA SKODU v akusticky neupravene mistnosti.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 zář 2008 22:58

Sem nekde cetl ze je dobry sub dat tak malo nahlas, aby jste ho prakticky nevnimali, ale kdyz ho vypnete, tak pocejtite, ze tam chybi... je na tom neco? :)
Matucha: mozna je problem je secondhand sehnat, ne? Kterej blazen by se toho zbavoval :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 zář 2008 00:45

treba takovy blazen ktery chce jit vys...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 zář 2008 02:28

Cyril píše: Matucha: mozna je problem je secondhand sehnat, ne? Kterej blazen by se toho zbavoval :)
v usa to lidi obcas prodavaji.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 30 zář 2008 12:56

fova píše:Aby mi to stalo nakladove stejne, vzal bych 13 tisic za A7 + 13 tisic za sub a jsem na 26 tisicich, ktere by sem byl ochoten za S3A dat :-)
A stale si nejsem jisty, ze S3A bude hrat stejne dobre basy jako Sub8.
Jeden sub k A7 mi pripada fakt malo, zvlast kdyz je to takhle levny.

Je otazka jestli ty 4x7" repra z s3a budou hrat "horsi" bas nez 1x8" v sub8 at uz je jak chce optimalizovanej na basovy veci. No a dalsi vec jsou zesilovace tam sme uplne nekde jinde.... za ty prachy ;-).

S4A sou za cca 160,- ... za podobny penize se pak daj dovezt Barefooty MM27.

Kdyz dam 50,- za 2xsub12, tak budu mit rozhodne hodne kompetentni system na zvuceni Hromu. Kdyby se mi podarilo S3A prodat za 80,- tak budu muset doplacet 80 za S4A nebo neco jinyho.

Jo ty suby proste vychazeji financne lip.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 zář 2008 13:13

No ja si dycinky rikam, ze by bylo krasny koupit dvakrat Sub8, prilepit nebo jen postavit A7ky primo na ne a ze by to vypadalo v pokojicku jako tezkej haajend tripasmo...

(mimochodem, zapojeni dvou subu misto jednoho je asi trosku narocnejsi, ne? Nebo to jde nak snadno bez dalsich investic?)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 zář 2008 13:27

matucha: povedal by som ze budu... long stroke basak je fakt celkom iny svet co sa tyka skreslenia
suby vychadzaju lacne imho koli tomu ze tam bude ozobany zosilovac, v mojom sube je nejake cudo v D triede, ktore by stredy urcite dobre nehralo. vyhoda D triedy je samozrejme mensie trafo a chladic, preto sa tam dava

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 zář 2008 13:28

Cyril píše:No ja si dycinky rikam, ze by bylo krasny koupit dvakrat Sub8, prilepit nebo jen postavit A7ky primo na ne a ze by to vypadalo v pokojicku jako tezkej haajend tripasmo...

(mimochodem, zapojeni dvou subu misto jednoho je asi trosku narocnejsi, ne? Nebo to jde nak snadno bez dalsich investic?)
zapojenie dvoch subov je presne rovnake ako jedneho... signal pre lave repro strcis do laveho subu a z neho do laveho repra. suby si musis nastavit na rovnaku deliacku a citlivost, samozrejme

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 zář 2008 14:42

Nedavno jsem mluvil s kamaradem boridil si BW801 matrixy, kdyz jsem se ho zeptal na cenu, rekl ze okolo pajdy ho vysly. Je jasne ze k tomu je potreba rozumneho zesilovyce, coz jsou dalsi prachy. Nicmene toto jsou ROZUMNE bedny na ne nejake mrdky suby s 8" basackem a kdovi jakym zesilovacem. A hrajou moc dobre, nic neprecniva, nic nechybi. tripasnmo s dokonale navazanyma reprakama... Takovych beden neni moc a vubec nejsou bezne k mani. Kdo je da, musi sahnout hodne hluboko do kapsicky aby ziskal neco vyrazne lepsiho.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 30 zář 2008 16:51

Kdyz des na www.audiogon.com tak tam si muzes B&W koupit celou radu... kdyz teda vyloucis ty, ktery sou v americe, tak jich je min, ale rozhodne neni problem je koupit a za tyhle ceny. Pak jsou tam taky PMC, ATC...

Me se B&W na jednu stranu libily, kdyz jsem je mel moznost nekde slyset, ale na druhou stranu sem jim zas tolik nerozumel, abych na nich chtel delat cokoli jineho nez poslouchat. V tom prave nemam vubec u S3A nebo i treba KH 0300D problem... at uz maji sve nedostatky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 30 zář 2008 17:02

Myslim, ze se to opet dostalo nekam jinam :)
Pokud si nekdo koupi bedny za 18tisic a rika si ze by si k tomu mohl pro kontrolu obcas zapnout sub aby v klubu neprisel o nejaky spodek na kopaku tak je asi bezpredmetny tu resit bedny za 180Tisic.. B&W nebo S3A za 45tis. kus. TO asi pro nas lidi, co sme si koupili A7, protoze sme nemeli prachy na BM5 / BM6 nema moc smysl :D Sorry za OT.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 zář 2008 17:34

Ja chtel rict jen to, ze pokud sub, tak alespon s 12". Ale je to hodne o tom, jakou "kvalitu" kdo chce. Je to o rychlosti a presnosti tech basu, proste na malem subu to budete michat zase jinak. Jinak ja jsem stale zastancem A7, protoze se mi velmi libily na svoji cenu, ale je to samozrejme stale hodne kompromisni bedna.

Odpovědět