Adam A7 vs. Adam P11 vs. Genelec 8030A vs. BM6A MKII
Tak jsem si to tu pročetl, koncem diskuse už tu řešíte celkem drahé kousky.
Ja se teď díval po něčem, co by nahradilo A7 za rozumnou cenu, ale nic jsem nenašel.. A7 mi vyhovují co se týče stereoobrazu, výšek, středů i na tom jste se tady celkem shodli. Problém jsou basy.. dělám elektroniku, kde je spodek dost důležitá věc tzn. dobře vyladěný kopák s basou a celkově dynamika, ale nenašel jsem nic v cenové i třeba 2x tolik, co stojí adamy A7, co by mělo 8" středobas resp. nebo aspoň by to bylo vhodnější na tenhle styl. Možná ta dynaudia nebo ASP ? Genelec koukám, že 8040 mají jen 6,5"palec. P11A mají 7" a je to ADAM, na který jsem zvyklý, ale otázka je, jestli těch 0,5palce bude ve spodu proti A7 takovej rozdíl (nebo celá konstrukce bedny?), abych za to dával 2x tolik peněz. Příp. sub, ale zase od ADAMy suby nemaj footswitch grr.
Ja se teď díval po něčem, co by nahradilo A7 za rozumnou cenu, ale nic jsem nenašel.. A7 mi vyhovují co se týče stereoobrazu, výšek, středů i na tom jste se tady celkem shodli. Problém jsou basy.. dělám elektroniku, kde je spodek dost důležitá věc tzn. dobře vyladěný kopák s basou a celkově dynamika, ale nenašel jsem nic v cenové i třeba 2x tolik, co stojí adamy A7, co by mělo 8" středobas resp. nebo aspoň by to bylo vhodnější na tenhle styl. Možná ta dynaudia nebo ASP ? Genelec koukám, že 8040 mají jen 6,5"palec. P11A mají 7" a je to ADAM, na který jsem zvyklý, ale otázka je, jestli těch 0,5palce bude ve spodu proti A7 takovej rozdíl (nebo celá konstrukce bedny?), abych za to dával 2x tolik peněz. Příp. sub, ale zase od ADAMy suby nemaj footswitch grr.
fova: Pokud umí dalkove ovladani bypassovat sub, tak by hral adam jako bez subu, tak bych do nej sel.. ja jsem nikde nenasel obrazek toho ovladace ani info jen z male miniatury je tam videt, ze to ovlada volume a delici frekvenci. Protoze ja kdyz uz bych mel sub, tak bych ho pouzival pro kontrolu.. jel bych na adamech jak je mam naposlouchane a na spodky bych si kontrolne zapl sub kvuli vyladeni kopaku a sub basy a abych slysel, jestli tam kolem tech 30-80hz neni nejakej humus.
To me nenapadlo, ze bys to chtel provozovat i bez subu.
Na ovladaci tlacitko ON/OFF neni, pouze zeslabeni na nulovou hlasitost. Musel bys tedy ten sub vypinat tlacitkem na zadni strane.
Nevim ale, jak je to uvnitr zapojene, jestli ti pujde signal do monitoru i pri vypnutem subu. Predpokladam vsak, ze ano.
Kdyz tak se zeptej v Prodance.
Na ovladaci tlacitko ON/OFF neni, pouze zeslabeni na nulovou hlasitost. Musel bys tedy ten sub vypinat tlacitkem na zadni strane.
Nevim ale, jak je to uvnitr zapojene, jestli ti pujde signal do monitoru i pri vypnutem subu. Predpokladam vsak, ze ano.
Kdyz tak se zeptej v Prodance.
to TomThak: Zapomeň na to, že 8mi palec je pro tebe nejlepší řešení. Nejlepší řešení je, když to hraje tak nějak všechno tak, jak má. Například Genelec 8040 hrajou basy víc (níž) než KRK RP8, takže je to i v konstrukci. Navíc, čím menší repro, tím lepší podání vyšších basů a středů. Podle mě je nejlepší řešení Genelec 8030 a sub, popřípadě obdoba.
fova: Ja jsem si zvykl na ADAM rychle.. začínal jsem na Esi nEar 05 Classic.. a to byla spíš taková sranda bedna, ale měla víc výšek než třeba Tapco S5 apod. takže jsem si na to zvykl.. a pak ADAM A7 má taky víc výšek, takže jsem na tenhle charakter dost zvyklý. Naproti tomu Tapco v low end.. pak Dynaudia apod. je takový druhý směr, co nemá tolik výšek pro srovnání s Adamem.. tak je otázka, co genelec. Jinak ten sub asi ten bypass nema, jak řiká Poklop tak je potřeba aby to vyplo ten filtr a signál do subu tzn. aby Adamy hráli normálně bez úpravy zvuku.
Btw. k těm 8" .. my máme v druhý pracovně KRK RP8 VII, neřikám, že je to buhvijaka bedna.. proti adamu je to docela pod dekou a všechno tam hraje hezky .. takže pro mě ve srovnání s adamem docela hifi bedna, ale spodek má teda hutnej.. když jsem přišel domu a poslechl A7 tak jsem si připadal jak když zapnu HP filtr.
Btw. k těm 8" .. my máme v druhý pracovně KRK RP8 VII, neřikám, že je to buhvijaka bedna.. proti adamu je to docela pod dekou a všechno tam hraje hezky .. takže pro mě ve srovnání s adamem docela hifi bedna, ale spodek má teda hutnej.. když jsem přišel domu a poslechl A7 tak jsem si připadal jak když zapnu HP filtr.