Adam A7 vs. Adam P11 vs. Genelec 8030A vs. BM6A MKII

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : to je predsa jedno nie ?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

beriem ta za slovo, vies zabezpecit odvoz? dohodneme cez PM

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook ; Odvoz principialne viem zabezpecit ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak jsem si to tu pročetl, koncem diskuse už tu řešíte celkem drahé kousky.
Ja se teď díval po něčem, co by nahradilo A7 za rozumnou cenu, ale nic jsem nenašel.. A7 mi vyhovují co se týče stereoobrazu, výšek, středů i na tom jste se tady celkem shodli. Problém jsou basy.. dělám elektroniku, kde je spodek dost důležitá věc tzn. dobře vyladěný kopák s basou a celkově dynamika, ale nenašel jsem nic v cenové i třeba 2x tolik, co stojí adamy A7, co by mělo 8" středobas resp. nebo aspoň by to bylo vhodnější na tenhle styl. Možná ta dynaudia nebo ASP ? Genelec koukám, že 8040 mají jen 6,5"palec. P11A mají 7" a je to ADAM, na který jsem zvyklý, ale otázka je, jestli těch 0,5palce bude ve spodu proti A7 takovej rozdíl (nebo celá konstrukce bedny?), abych za to dával 2x tolik peněz. Příp. sub, ale zase od ADAMy suby nemaj footswitch grr.

fova

Příspěvek od fova »

Proc si nekoupis ten sub8 nebo rovnou dva a budes mit pomerne dospelou sestavu?
A misto footswitche tam mas dalkove ovladani, coz je IMO lepsi reseni.

matucha

Příspěvek od matucha »

Dva suby, dat je vedle A7 do vysky usi tak aby jejich menic mel stejnou vzdalenost od usi jako menice z A7 a budes na tom dobre.

P11A sou adamy, to znamena, ze pri stejny "uhlopricce" basaku hrajou pocitove min basu nez vetsina konkurence. Takze to je myslim furt z blata do louze.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: Pokud umí dalkove ovladani bypassovat sub, tak by hral adam jako bez subu, tak bych do nej sel.. ja jsem nikde nenasel obrazek toho ovladace ani info jen z male miniatury je tam videt, ze to ovlada volume a delici frekvenci. Protoze ja kdyz uz bych mel sub, tak bych ho pouzival pro kontrolu.. jel bych na adamech jak je mam naposlouchane a na spodky bych si kontrolne zapl sub kvuli vyladeni kopaku a sub basy a abych slysel, jestli tam kolem tech 30-80hz neni nejakej humus.

fova

Příspěvek od fova »

To me nenapadlo, ze bys to chtel provozovat i bez subu.

Na ovladaci tlacitko ON/OFF neni, pouze zeslabeni na nulovou hlasitost. Musel bys tedy ten sub vypinat tlacitkem na zadni strane.
Nevim ale, jak je to uvnitr zapojene, jestli ti pujde signal do monitoru i pri vypnutem subu. Predpokladam vsak, ze ano.

Kdyz tak se zeptej v Prodance.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no musis mat bypass .. jedine ze by pri vypnuti bol hard bypass .. lebo ich potrebujes stlmit a vypnut LPF aby ti neodrezaval ten sub basy ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

to TomThak: Zapomeň na to, že 8mi palec je pro tebe nejlepší řešení. Nejlepší řešení je, když to hraje tak nějak všechno tak, jak má. Například Genelec 8040 hrajou basy víc (níž) než KRK RP8, takže je to i v konstrukci. Navíc, čím menší repro, tím lepší podání vyšších basů a středů. Podle mě je nejlepší řešení Genelec 8030 a sub, popřípadě obdoba.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: no prave ze jsem to chtel Bypassovat.

Poklop: Jo to jsem si taky rikal, ze nemusi zalezet na velikosti, ale na cele konstrukci bedny. Me navic ta mensi bedna nahrava i v tom, ze mam min prostoru na bedny. On ten Genelec se subem by nemusel bejt spatnej.

fova

Příspěvek od fova »

Ale ten Genelec je zase jiny charakter zvuku. Zalezi na tom, jestli by ti tam vyhovovaly ty vyssi stredy a vysky, ktere proti Adamum budou mozna horsi.
Me osobne se od Adamu nechce chodit nekam jinam.

Tady je fotka predniho a zadniho panelu Sub8, jestli z toho nekdo neco vykoukate:

Obrázek

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: Ja jsem si zvykl na ADAM rychle.. začínal jsem na Esi nEar 05 Classic.. a to byla spíš taková sranda bedna, ale měla víc výšek než třeba Tapco S5 apod. takže jsem si na to zvykl.. a pak ADAM A7 má taky víc výšek, takže jsem na tenhle charakter dost zvyklý. Naproti tomu Tapco v low end.. pak Dynaudia apod. je takový druhý směr, co nemá tolik výšek pro srovnání s Adamem.. tak je otázka, co genelec. Jinak ten sub asi ten bypass nema, jak řiká Poklop tak je potřeba aby to vyplo ten filtr a signál do subu tzn. aby Adamy hráli normálně bez úpravy zvuku.
Btw. k těm 8" .. my máme v druhý pracovně KRK RP8 VII, neřikám, že je to buhvijaka bedna.. proti adamu je to docela pod dekou a všechno tam hraje hezky .. takže pro mě ve srovnání s adamem docela hifi bedna, ale spodek má teda hutnej.. když jsem přišel domu a poslechl A7 tak jsem si připadal jak když zapnu HP filtr.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

matucha, fova: myslite, ze na tu jeho ryze tanecni (trance, jestli se nepletu) elektroniku je potreba dva suby? Vzdyt s troskou nadsazky by ny podobny styly mozna stacila i jedna A7ka a jeden sub, ne? :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Cyril: Tak neboj Cyrile :D stereo tyhle veci taky kupodivu maji :D .. ale jeden sub staci.. az na to, ze nepochopitelne levny suby maji footswitch a adam ne. Ps. offtopic: nasla by se cela rada rock / pop veci, ktere maji daleko mizivejsi hudebni motiv a zpracovani nez ty ryze tanecni saskarny :D

Odpovědět