prave som dorazil z Klangfarbe vo Viedni a priniesol odtial par Genelec-ov 8030A. vybral som si ich na zaklade porovnania s hore menovanymi (plus Fostex PM1 MKII, ktore menim). vsetky testovane monitory mali uz nejaky ten piatok odohrany, takze boli zahorene. tu su moje postrehy z testovania:
Adam A7
+ vyborne vysky, vyssie stredy. vo vyssich pasmach vela detailov, skvely priestor, vysok vela ale pekne jemnych, nerezavych
- diera v nizsich stredoch (tipujem 250-600Hz), takze zvuky v stredovom pasme zneli tenko (vokaly, snare, gitary) - celkovo menej masa, co ale paradoxne dodavalo dojem, ze A7 zneju najdetailnejsie v hornych pasmach
- spodne basy skoro ziadne
A7 zneli ako ked pocuvate bedne pri slabej hlasitosti
Adam P11A
+ vysky/vyssie stredy podobne ako u A7, ale podstatne viac masa (mozno az prebytok) na nizsich stredoch, co vytvaralo dojem ze celkovy zvuk je maksi a ma vacsi priestor (viac ER informacii, asi nalepsi priestor u testovanch monitorov). na P11A zneli snare asi najlepsie/najprirodzenejsie zo vsetkych testovanych monitorov
- prejav na basoch ma trosku sklamal. osobne mi prisli P11A v tomto smere horsie ako A7. P11A akoby chybali vyssie basy (tipujem 70-150Hz). napriklad vyssie posadeny rockovy kopak bol ovela zretelnejsie definovany na A7 ako na P11A. spodna cast basoveho pasma (pod 70Hz) bola podstatne plnsia na P11A ako u A7, ale vdaka nedostatku v pasme 70-150 posobil celkovy basovy prejav P11A velmi nekonkretne (nieco tam basuje, ale nemam paru co to je a ake tony hra)
ak by som si mal vybrat spomedzi oboch Adamov, volil by som P11A
Dynaudio BM6A MKII
+ vyborny prednes na basoch (isli najnizsie) a boli velmi konkretne
- menej detailov na stredoch a vyskach v porovnani s Adams (co asi nikoho neprekvapi), viac HI-FI prejav, mensi priestor
subjektivne trosku sklamanie
Genelec 8030A
tie som ani neplanoval skusat, ale pri testovani Blue Sky Media Desk 2.1 som narazil na 8020A, ktore ma sokovali, tak som 8030A vyskusal a porovnal s ostatkom.
+ najvyrovnanejsi prejav z testovanych monitorov
+ basovy prejav a mnozstvo informacii na basoch. kopaky a basgitary boli plne a konkretne (az neuveritelne na tak male boxy), uplne ina liga ako Adam-y
+ vyborny priestor a detailnost v stredoch. v porovnani s P11A menej masa na nizsich stredoch, ale prislo mi ich tak akurat, zase o poznanie viac ako u A7.
+/- detialy vo vyssich stredoch/vyskach velmi slusne, aj ked na Adamy to nemalo ani nahodou

BLUE SKY MEDIA DESK 2.1
- dost pruser v porovnani s 8020A po vsetkych strankach. malo detailov, divne (plocho a jednofarebne) znejuce stredy, celkovy zvuk mi prisiel na urovni bedni a la Alesis, Behringer atd.
FOTEX PM1-MKII (moje doterajsie bedne)
uz chapem, v com je rozdiel

dufam, ze tento subjektivny testik niekomu aspon malicko pomoze