ADAM S4A

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
SoundsFine

ADAM S4A

Příspěvek od SoundsFine »

Prosím o pomoc při hledání jakýchkoliv informací o těchto "Midfield monitorech". Hledám manuál, tech. data, reference, recenze, apod.
Díky za jakékoliv info.
Obrázek

matucha

Re: ADAM S4A

Příspěvek od matucha »

Mam tu nejaky PDF starejch katalogu, jestli ti to pomuze.

SoundsFine

Děkuji.
Katalogy jsem stáhl.

Matucha, nechci být vlezlý, ale jaký je důvod prodávat excelentní monitory jako je S3A?
Kromě finančního nevidím důvod zbavovat se beden, které se používají i v těch nejlepších světových studiích.
Používají je lidi a studia, kteří si mohou dovolit koupit cokoliv (bez finančního stropu) a vybrali si právě S3A a léta na nich pracují s perfektními výsledky...

matucha

Příspěvek od matucha »

No v mym pripade de ciste o to, ze by mi stacily S2A nebo P11A nebo S2X. A to hlavne kvuli tomu, ze bych je tu lip umistil. No a tak jsem chtel prodat velky S3A a misto nich koupit neco z vyse uvedenejch a za zbytek penez si koupit cokoli jinyho... treba preamp nebo kompresor... nebo syntak... to uz je fuk.
Kdybych nemel velky kravy od geithainu a pomerne malo mista na to mit 2 vetsi monitory, tak to vubec neresim. No ale dospel jsem stejne k tomu, ze kdyz to za 65tis. nikdo nechce, tak si je velmi rad necham. Treba jak ted nekdo prodava S2.5A za 36 tis, tak to mi nedava vubec smysl, kdybych s nima sel takhle dolu, tak si za ty penize nekoupim ani ty S2A ;).

No pouzivam je ted jako druhej par, jsou dost jiny proti geithainum a nekdy diky nim odhalim neco, co bych na geithainech nenasel. Ale tak to funguje ve vicemonitorovejch sestavach vzdycky at uz kvuli trochu jiny akustice (jiny odrazy, jiny excitovany mody) a kvuli tomu, ze ty bedny maj tendenci zvyraznovat neco jinyho. Vetsinou na nich posuzuju stredy, pomahaj mi hledat krabicovosti, pak maj lepsi detail vejsek no a dalsi dulezita vec je to, ze nejdou az na 25Hz, takze na nich slysim, jak to bude hrat na beznejsich systemech.

SoundsFine

No jo, tak to pak chápu.
S Geithainy si asi člověk vystačí :-)
Gratuluji, musí to být veliká radost.

Neslyšeli jste někdo nějaké uživatelské postřehy o S4A? Tady v ČR je asi nikdo nemá?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

matucha: a jak se tu kdysi resil nakej problem se stereem u S3A, tak cim to bylo? Prisel jsi tomu na kloub? Jinak, nemas naky webovy stranky studia? (fungujes pro verejnost, nebo jen pro kamose?) diky

matucha

Příspěvek od matucha »

Soundsfine - po s4a jsem se taky pidil a urcite jsem premejslel o tom, ze by nahradily u me s3a, ale nikdy jsem se k zadnymu poslechu nedostal... ale prodance myslim nejaky s4a prodali, takze treba na nekoho narazis.

Cyril - to stereo je dost intenzivni, oni maj ty adamy tendenci veci vic tlacit dopredu ke ksichtu na ukor hloubky a tak je dost zvyraznenej cistej panning. V extremnim pripade to proste taha za ucho a nuti te to veci stahovat ze stran smerem ke stredu. Tim se clovek nesmi nechat zmast a spis vytvaret protivahu na druhy strane (at uz efekty, tak zdvojovani nebo vyvazeni jinym nastrojem). Vpodstate te to nenecha, dokud to budto neudelas pomerne mono nebo to nevyresis ;). Geithainy mi pridou v tomhle prirozenejsi a na ty panningy taky upozornej, ale netrestaj te. Takze je to prijemnejsi prace, bez bice...

Jinak stranky mam nejaky rozdelany, nemel jsem je cas uvest do fungovani (takze je asi nepotrebuju) a zvukem/hudbou se zivim uz nejakej ten patek, takze jo, funguju pro "verejnost" ;-).

SoundsFine

Jakákoliv reference, kterou jsem našel o zvuku S4A je pouze v superlativech a nikdo nešetří pompézními výroky.
Takže Bůh suď, jak to vlastně hraje v porovnání s jinými midfieldy stejné cenové kategorie.

matucha

Příspěvek od matucha »

Co ja si pamatuju, tak to co o nich lidi psali bylo hlavne v dobe, kdyz hvezda adamu teprv vychazela a superlativy padaly vicemene na vsechny jejich veci. To dlouho platilo treba i o s3a, ze kterejch pak zas spousta lidi vystrizlivelo.

Kazdopadne jestli sou S4A na steroidech, tak to by se mi hodne libilo. Je otazka, jestli ale takovy S3X nebo S4X nebudou precejen nekde jinde.

No a takhle s odstupem mi pride, ze ty bedny potrebujou jeste vetsi odstup nez ty velky (901k) geithainy... aby z nich lez zvuk koherentne. Zblizka to taky de, ale tak 2-3m mi pridou lepsi. To si myslim, ze u tech S4A bude spis este horsi.

SoundsFine

matucha píše:Co ja si pamatuju, tak to co o nich lidi psali bylo hlavne v dobe, kdyz hvezda adamu teprv vychazela a superlativy padaly vicemene na vsechny jejich veci. To dlouho platilo treba i o s3a, ze kterejch pak zas spousta lidi vystrizlivelo.
Mé chabé zkušenosti s midfieldy, jsou takové, že Adamy jsou nejpřísnější bedny v porovnání s Genelec a Dynaudio, někdo vystřízliví a přejde třeba na Genelec nebo Dynaudio Air, u kterých jsem se osobně setkal, že i rozdělaný materiál zní docela příjemně, avšak po poslechu na KHO300 vyskočily věci(chyby), ze kterých přibyly vrásky na čele. Na Adamech (S řada) to byla úplná katastrofa a zcela jistě bych šel rovnou do nové míchačky a nikoliv jen oprav.
matucha píše:Kazdopadne jestli sou S4A na steroidech, tak to by se mi hodne libilo. Je otazka, jestli ale takovy S3X nebo S4X nebudou precejen nekde jinde.
Na steroidech? Nechápu.
Co jsem četl první zkazky, tak SX řada je udělaná víc do příjemna a trochu více lichotí při poslechu, než řada S.
Já bych řekl, že marketingově se trochu začali inspirovat u Genelec, Dynaudio, KH.

Near-fieldy se vybírají lehce.
Člověk obejde několik obchodů, poslechne si x různých značek, pak si do svých podmínek půjčí třeba 3 a víc nejlepších monitorů a z nich si nechá ten, který mu sedí.
U midfieldů takto vybírat nejde. Jen dodací lhůta například u S4A je víc než měsíc, u Geneleců ještě víc. U Thomanna taky toho mnoho není a ve studiích vám většinou nic moc nedovolí, krátký poslech a nazdar, atd.
Takže obecně myslím, že výběr větších mid-fieldů je jedna z největších loterií.

kexik

Příspěvek od kexik »

ja si presne naopak myslim ze vyber midfieldov ziadna velka loteria nie je, kedze 100% midfieldov je z drahej = kvalitnej kategorie a velmi sa neoseries so ziadnym

matucha

Příspěvek od matucha »

No na kazdy bedne si najdes zpusob, jak si udelat pohodlicko, i na adamech. S3A sou prisny, ale kdyz do nich nalejes hodne basu a spodnich stredu, tak ses vpoho... ale potom na jinejch bednach koukas ;). No kdyz delam disciplinovane, tak me poslech na adamech nijak nevytresta proti tomu, co udelam na geithainu.

Martin

Příspěvek od Martin »

K S4A: Měl jsem možnost je slyšet a v porovnání s S3A před lety ve Vídni. Na první poslech jsou ale docela jiné bedny. Přestože se jedná o stejnou firmu a pravděpodobně podobnou technologii a díly, charakterem se S4 a S3 dost liší. Charakter, chování a čitelnost ve stereu je dost odlišná. Kdybych neviděl před sebou na obou bednách nápis ADAM, pak bych nevěřil, že se jedná o výrobek od stejného výrobce. Ale myslím si, že jestli zvolíš S3A nebo S4A, obojí jsou to prvotřídní bedny pro práci. Mají je v mnoha moderních studiích, které předvádějí prvotřídní mixy (což samo není jen díky bednám, ale i skvělé akustice a dalšímu vybavení na stejné kvalitat. úrovni).
Jinak zagoogluj po německých a anglických studiích a budeš překvapený, kolik známých a šikovných lidí na nich dělá a hlášky typu ( neumím si představit práci na jiných atd... :lol: )

Magion

Příspěvek od Magion »

matucha píše:S3A sou prisny, ale kdyz do nich nalejes hodne basu a spodnich stredu, tak ses vpoho... ale potom na jinejch bednach koukas ;).
v dobrým, nebo snad ne?
to je to fakt taková tryzna dělat na Adamech? :shock:

matucha

Příspěvek od matucha »

To je spis o tom, ze z "kazdy" situace muzes vyjit dvema zpusoby... jednoduse to nasvindlovat nebo pracnejc to udelat spravne. U S3A to svindlovani de taky, nejsou zadnou vyjimkou.

Clovek si to casto ani neuvedomi.... a jsem opravdu rad, ze ted mam 2 pary beden. Prepnout na druhy je vzdycky dost osvezujici a je mensi sance, ze se z neceho "vylzes" ;).

Odpovědět