Aktivní monitory
kayko: spravna vyska pre nearfield je sweetpoint vo vyske usi. kde na bedni je sweetpoint, ma uviest vyrobca. jeho poloha je "hocikde" na spojnici medzi osou basaka a vyskaca a konkretne umiestnenie zavisi od fazovej charakteristiky oboch reproduktorov a vyhybky.
takze but hladaj na bedni nejaku znacku, alebo precitaj manual. ak vyrobca zatvrdilo mlci, tak si daj vyskace 5 cm nad usi.
tommyK: 2031 je tu fakt preprate. myslim ze tvoja otazka nikoho nepoburila, skor unavila. velmi zhruba, 2031 ma bohuzial nestabilny zosilovac a chyta radio. za svoju cenu je to ovsem dobry kauf a zosilovac ide umravnit, ak mas nejakeho kamosa co sa trocha vyzna do elektriky, je tu aj navod co treba spravit. 2030 je naopak v poriadku (bohvie preco, ale je to tak)
takze but hladaj na bedni nejaku znacku, alebo precitaj manual. ak vyrobca zatvrdilo mlci, tak si daj vyskace 5 cm nad usi.
tommyK: 2031 je tu fakt preprate. myslim ze tvoja otazka nikoho nepoburila, skor unavila. velmi zhruba, 2031 ma bohuzial nestabilny zosilovac a chyta radio. za svoju cenu je to ovsem dobry kauf a zosilovac ide umravnit, ak mas nejakeho kamosa co sa trocha vyzna do elektriky, je tu aj navod co treba spravit. 2030 je naopak v poriadku (bohvie preco, ale je to tak)
Podla mojho nazoru, pokial sa na to nebudes pozerat cisto s chirurgickoanalytickohifistickeho pohladu, tak pri Dynaudiach nemas co pokazit.
Kamarat ma Bm6a v studiu a spravil na tom uz vagon albumov, ktore su komercne aj odborne uplne v poriadku.
A zatial najlepsie bedne, ktore som pocul boli Dynaudio air u Pytkina v studiu, kde mali este Genelecy 1031 ako druhe monitory a pri priamom porovnani boli Genelecy doslova nechutne, hlavne pri akustickych nahravkach.
Kamarat ma Bm6a v studiu a spravil na tom uz vagon albumov, ktore su komercne aj odborne uplne v poriadku.
A zatial najlepsie bedne, ktore som pocul boli Dynaudio air u Pytkina v studiu, kde mali este Genelecy 1031 ako druhe monitory a pri priamom porovnani boli Genelecy doslova nechutne, hlavne pri akustickych nahravkach.
Genelec 1031 nejsou dobre ... to rika kde kdo...
vyborne od Genelecu jsou male 1030A a potom az 1032A ( ty jsou snad v kazdem studiu, kde michaji pop a rock ! )
Dobre reference jsou i na nove 8040A a8050A ... na pohled se mi ale vubec nelibi, ale v gear-foru psalo nekolik lidi, ze 8040 valcuje 1030A.
Jinak mel jsem vedle postavene delsi dobu 1030A a BM6A a lidem se vice libily G1030A. Na tomto foru se ale doctes zase neco jineho.
Ja bych nejradeji mel obe
vyborne od Genelecu jsou male 1030A a potom az 1032A ( ty jsou snad v kazdem studiu, kde michaji pop a rock ! )
Dobre reference jsou i na nove 8040A a8050A ... na pohled se mi ale vubec nelibi, ale v gear-foru psalo nekolik lidi, ze 8040 valcuje 1030A.
Jinak mel jsem vedle postavene delsi dobu 1030A a BM6A a lidem se vice libily G1030A. Na tomto foru se ale doctes zase neco jineho.
Ja bych nejradeji mel obe

ok to zni dost zajimave, vis jak muj cil je, udelat doma na koleni solidni finalni mix. Tzn. mam nejaky synthy.. slusnejsi mix slusny kabely... chce to kvalitni odposlech a nejaky ty zkusenosti jsou. Takze mastering doma myslim tim profesionalni vystup.. asi tezko udelam.. resp. "neco" ano.. takze moje predstava je vymakat finalni mix na solidnich monitorech a vystup nechat zmasterovat tam, kde je na to adekvatni vybaveni. Bavime se o komercnim zvuku. Tzn. uplatnitelny v mediích + klubech a nosicich urcenych na hrani pro DJs tzn vinyly popr. MCD. Cili: Kluby, Media a Domaci systemy. Coz si myslim, ze je technicky mozne za pomoci monitoru do 15k za jeden z řady o kterych se tu hodila rec.
KAYKO píše:Podla mojho nazoru, pokial sa na to nebudes pozerat cisto s chirurgickoanalytickohifistickeho pohladu, tak pri Dynaudiach nemas co pokazit.
Opravujem, Pytkin tam nemal 1031, ale 1032, takze sorry a fakt pri porovnani s Air boli na tom o dost horsie.
trosku off topicu dufam nezaskodi:
Tom, spominal si, ze mas kvalitne kabely, ja to akurat riesim, vedel by si mi nieco odporucit? Hlavne ma zaujima prepojenie mix- monitory a samozrejme symetricke kabely na prepojenie syntov. Dik
KAYKO píše:KAYKO píše:Podla mojho nazoru, pokial sa na to nebudes pozerat cisto s chirurgickoanalytickohifistickeho pohladu, tak pri Dynaudiach nemas co pokazit.
Opravujem, Pytkin tam nemal 1031, ale 1032, takze sorry a fakt pri porovnani s Air boli na tom o dost horsie.
tak kvalitnitot otazka rekneme takove, abys tam nemel šum
resp. nemam zadny hi-tech zarizeni.. ale kdyz prehraju HW do PC a znormalizuju ho a vytahnu savle tak se me driv projevi mensi sum zesilovace aktivnich monitoru nez sum porizeny nahravky
) a to si myslim, ze je na home dostacujici.
trosku off topicu dufam nezaskodi:
Tom, spominal si, ze mas kvalitne kabely, ja to akurat riesim, vedel by si mi nieco odporucit? Hlavne ma zaujima prepojenie mix- monitory a samozrejme symetricke kabely na prepojenie syntov. Dik