Bedny na poslech okolo 5 tisic

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Měl jsem doma HECO Onyx... Pak jsem koupil Revealy, ale tamty jsem si měl nechat taky, nejen že hrály moc pěkně, ale byl to i krásnej kus nábytku...
Co takhle HECO Victa, máte někdo?

Keitaro333

Příspěvek od Keitaro333 »

Tudy, kexik:
neviem presne na co reagujete ale tie Creativy o ktorych hovorim ja a biscuit su 2+0, maju vyskac a midwoofer (nazyvaju to mini-monitory, nieco ako male ediroly). A jj, 2+1 urcite nebrat.

Ctirad:
to sa smejes asi na sebe nie? Ja som si to nevymyslel, tu mas frekvencnu charakteristiku z recenzie, 65hz uz sice klesa ale neni to take strasne na bednach za 2 litre....
http://www.xbitlabs.com/articles/multim ... m80_4.html

viem co znamena bi-amped a tiez som si to nevymyslel, dovnutra som nepozeral ale tvrdi to vyrobca
http://asia.creative.com/products/produ ... 4910&nav=1
"2-Way bi-amplified speaker with dedicated amplifiers for tweeter and low-mid frequency driver..."
Neviem preco by klamali, obidve bedne sa mi zdaju cca rovnako tazke takze tomu verim. Ved aj lacne m-audia su biamped...

Tieto bedne nemaju nic spolocne so srackami do kanclu za petikilo, je to pokus creative o vstup do noveho segmentu trhu, konkurencia lacnym 'monitorom' (vyraba ich myslim EMU ale predavaju sa pod znackou creative) a ako som povedal, nezneju o nic horsie ako Ediroly za 5k... Creative je proste 'lacna sracka' kdezto Edirol je 'predrazena sracka'...

tempoautomatic

Příspěvek od tempoautomatic »

Ahoj, já mám u svýho pracovního počítače
HARMAN/KARDON SoundStick II
http://www.pcexpert.cz/reproduktory/har ... ndstick-ii

Srovnával jsem je v DATARTu s nejvyšší řadou logitech a porovnat se to nedá :-). Doporučuju poslechnout.

kexik

Příspěvek od kexik »

harman kardon je shit, takisto... pocul som doteraz jediny slusnejsi 2+1, bol od klipschu, ale stal 200 eur

http://www4.fnac.com/Shelf/article.aspx ... 67C69&Fr=0

i ked vlastne, teraz to uz aj bude do 5 ceskych tisic, he?

toto mozem doporucit, nie je to ziadny hi-end, ale uz to hra ako normalne gaucove hifi, bas je ok, a stredy tam su + vysky su bezny mylarovy sykot, ale s tym nic nenarobis

fova

Příspěvek od fova »

Hele a co pro nej koupit nejake jete monitory tady na foru?
Ja kdyz si poslechnu bedny, co mam u sve mini veze Philips a Truthy, tak ten Philips si fakt vymysli a zni to jako jedna velka koule.

Ze zacatku by ty monitory pro nej mohly byt sok, jak to zni syrove a bez duc duc basu, ale kdyz si clovek zvykne, tak uz nic jineho nebude chtit.

Bracha ted zrovna koupil 5+1 sadu beden k receiveru, na poslouchani DVD filmu a dal za to neco kolem 8 tis. Kc. Kdyz jsem si poslechl jen levou a pravou bednu ve stereu, tak jsem rad, ze mam Truthy.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Keitaro333 píše:to sa smejes asi na sebe nie? Ja som si to nevymyslel, tu mas frekvencnu charakteristiku z recenzie, 65hz uz sice klesa ale neni to take strasne na bednach za 2 litre....
http://www.xbitlabs.com/articles/multim ... m80_4.html
Prosímtě neblázni. Takovýhle basáček může na té frekvenci tak akorát hučet, ale nikdy nemůže hrát basy. Totéž platí i pro mnohem větší a dražší dvoupásmovky.
viem co znamena bi-amped a tiez som si to nevymyslel, dovnutra som nepozeral ale tvrdi to vyrobca
http://asia.creative.com/products/produ ... 4910&nav=1
"2-Way bi-amplified speaker with dedicated amplifiers for tweeter and low-mid frequency driver..."
Neviem preco by klamali, obidve bedne sa mi zdaju cca rovnako tazke takze tomu verim.
Protože je to firma, co lže jak když tiskne odjakživa. Tabulky "specifikací" jejích výrobků připomíná vždycky spíš seznam současných technologických špiček doplněných o nesmysly.
Ved aj lacne m-audia su biamped...
Která? Mám v práci studiopro3 a jsou hrozný. Konstrukce je klasicky PCbedničková, tj. v jedné bedně je elektronika a druhá je pasivní. Navíc ta pasivní bedna hraje výrazně potišejc než ta druhá (měli jsem tu 3 páry a dělají to všechny), volume je vyčvachtané už od výroby a vypíná se to jeho stažením na nulu jako u starejch tranzistoráků. To snad i ty geniusy za pětikilo jsou lepší, ty si alespoň na nic nehrajou a zvukově je to +- pořád o tom samém.

U studiphile DX4 matlají cosi o biampingu a nejspíš tím myslí, že to má (překvapivě) zvlášť zesilovač pro levý a pravý kanál. Už z fotek je totiž evidentní, že jde opět o klasickou PCbedničkovou konstrukci, kde do druhé bedny jde pouze jeden pár vodičů přes pérové svorky. Bimaping by to tedy mohl být jenom v tom případě, že by vymysleli nějaký revoluční způsob, jak přenášet zesílený signál pro dva měniče po jediném vodiči ;)

Studiopro4 naprosto totéž. Teprve až BX5A je normální aktivní bedna (jestli je to biamp nevím, to bych se musel podívat dovnitř).

Keitaro333

Neviem ako to maju prakticky riesene vovnutri, je mozne ze pre oba tweetery je jeden zosik a pre oba basaky druhy alebo nejaky podobny oblb. Myslim ze by tam nenapisali take vylozene klamstvo keby bol pre vsetko len jeden zosik...

Kazdopadne maju tie bedne fakt slusny zvuk ktory sa s chrchlatkami za petkilo neda vobec porovnat...

Ale ked uz spominas BX5A, tak keby si typek bol ochotny tie 2 litre doplatit tak myslim ze to by bola tiez celkom dobra alternativa...

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Keby si zohnal stare 2pasmove Radiotechniky povodne za 200Kčs tiez by to nwebolo zle. Kamos to ma ja a vždy iba zíram ako mu to hra s tesla zosikom. presny typ viem zistit ale myslim ze nebude lahke zohnať ich. mne sa to nepodarilo.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Keitaro333 píše:Neviem ako to maju prakticky riesene vovnutri, je mozne ze pre oba tweetery je jeden zosik a pre oba basaky druhy alebo nejaky podobny oblb...
Myslíš Bi-Amping MONO ??? :) :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Keitaro333 píše:Neviem ako to maju prakticky riesene vovnutri, je mozne ze pre oba tweetery je jeden zosik a pre oba basaky druhy alebo nejaky podobny oblb.
Člověče, ty v tom opravdu plaveš. Jeden zesilovač je obvod, kterému na vstup přivedeš nějaký slabý signál a na výstupu odebíráš zesílený signál, který dokáže rozhýbat membránu reproduktoru nebo víc reproduktorů spojených nějakým způsobem k sobě (sériově, paralelně, přes výhybku nebo v nějaké kombinaci uvedeného).

Stereo zesilovač jsou dva zesilovače v jedné krabici. Jeden zesilovač zesiluje signál pro bednu nalevo a druhý pro bednu napravo.

Biamping znamená, že (u dvoupásma) má každý reprák svůj vlastní zesilovač. To jsou dohromady 4 zesilovače pro jeden pár beden. Nebo dva stereo zesilovače, jestli chceš.

Ekvivalentně se dělá i triamping u třípásmovek atd..
Ale ked uz spominas BX5A, tak keby si typek bol ochotny tie 2 litre doplatit tak myslim ze to by bola tiez celkom dobra alternativa...
Těžko říct. Já bych se radši podíval po inzerátech po nějakejch bazarovejch B2030A, Tapco nebo tak něčem.

Keitaro333

ok, ja sa netvarim ze viem ako to funguje hardwarovo, len som postoval info co som precital - v tom pripade tam asi budu 4 zosilovace. Neviem, proste sa mi nezda ze by mali tu drzost tam tak klamat... zavadzanie je bezne ale toto by bolo moc okate klamstvo...

jo bazarove truthy alebo nieco podobne je tiez vpoho. Aj ked napr. ja mam taku smolu na hw ze radsej kupujem iba veci so zarukou :shock:

Tonysss

Creative M80

Příspěvek od Tonysss »

Creative M80 ....Mám je teď rozdělané na stole .. a světe div se opravdu jsou Bi-amp.... samostatný integráč na basy a jeden na výšky. i do druhé bedny jde kabel který má 4 vodiče.To jsem nečekal ,ža bude BiAmp i v bedýnkách za 1300,- :-) ,pokud někdo stále nevěří,pošlu foto.
Jinak opravdu za těch 1300,- nemůžete koupit nic lepšího ...

greezmen

Re: Creative M80

Příspěvek od greezmen »

Tonysss píše:Creative M80 ....Mám je teď rozdělané na stole .. a světe div se opravdu jsou Bi-amp.... samostatný integráč na basy a jeden na výšky. i do druhé bedny jde kabel který má 4 vodiče.To jsem nečekal ,ža bude BiAmp i v bedýnkách za 1300,- :-) ,pokud někdo stále nevěří,pošlu foto.
Jinak opravdu za těch 1300,- nemůžete koupit nic lepšího ...
Konecne niekto potvrdil moje slova diky :P

Dno

Příspěvek od Dno »

tonyss : preco nedas foto sem ?

Symphonic

Re: Creative M80

Příspěvek od Symphonic »

greezmen píše:
Konecne niekto potvrdil moje slova diky :P
Vidim ze ted mas truthy, jak bys je porovnal s temi creative, abych si mohl udelat predstavu jak moc dobre/spatne tedy hraji. Da se to vubec srovnavat?

Odpovědět