Co koupit? RCF 315 nebo mackie TH-15

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
flo

Co koupit? RCF 315 nebo mackie TH-15

Příspěvek od flo »

Zdar, potrebuji na elektronickou hudbu na akcich PA aktivi bedny jako zacatecnik. Predpokladam nejake bary, vystavy, kavarny, ev. i venkovni akce. Rozpocet jke zatim pomerne omezeny, 15-20tis za par. Nasel jsem pouzity v bazarech tyhle 2, co z toho doporucujete, ev co jiniho hledat. Neni problem s pouzitim, na co davat pozor?
Zatim jsem hraval doma na studiovych KRK Rokit6.

rcf je skoro za 20tis, th-15 je kolem 13tis.

Dik za rady, jsem v tomhle smeru zacatecnik

ZFarkas
Vybavení

Re: Co koupit? RCF 315 nebo mackie TH-15

Příspěvek od ZFarkas »

Moje zkušenost je nebrat žádné plasťáky. Jsem rád, že jsem se v minulosti všech zbavil, co jsem postupně nakoupil na základě recenzí obchodů i uživatelů, zřejmě z řad těch, co nikdy před tím nezkusili pořádné boxy ve dřevě. Co mám už hodně let JBL PRX612, o jiných už ani neuvažuju. Hrajou už od 40Hz a příjemným zvukem i při max hlasitosti, ozvučil jsem tím už i celý stadion v pohodě, podkres z CD a bezdrát mic. Hrajou super i na max a do dálky. TH15 je proti tomuto modelu JBL dost slabý odvar, mám osobně odzkoušeno. RCF 312A i všechny plastové JBL EON řady proti PRX taky zaostávají ve všem, účinnosti i kvalitě a čistotě zvuku, jsem rád, ze jsem se jich zbavil... Pokud je to i z bazaru stále nad váš rozpočet a stačí vám menší účinnost a unesete 35kg, dobře hraje HK Soundhouse One systém woofer se zesilovači + 2 pasivní satelity 8", nové cca 20tis, jeté za 15 se občas najdou v bazaru. Akorát přednes z tohoto laciného PA nedosahuje čistoty a kvality PRX, ale dá se to poslouchat. Plastové Yamahy a dB Opera taky nebrat, tedy ve srovnání s JBL PRX.

Odpovědět