Další monitory k Adam A7x

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Peetronius

Další monitory k Adam A7x

Příspěvek od Peetronius »

Ahoj chlapi,

chtěl bych vás poprosit o radu. Přemýšlím nad dalšími monitory k Adam A7X. Nedávno se tady na fóru řešila kniha Mixujeme hudbu v domácím studiu od Mike Seniora. V prvních kapitolách doporučuje autor pro lepší vyvážení mixu poslouchat také v monu přes Auratony Mix Cube (+ další ekvivalenty). Můžu vás požádat všechny zkušenější o své postřehy? Pokud mi to vymluvíte, ušetříte mi budget :)

Pokud ne auratony, existuje něco lepšího k Adamům A7X? Dělám rockovou muziku v kombinaci s elektronikou.

Je mi jasné, že další monitory ze mě automaticky neudělají experta na mix. Vše je o dřině, času.

Díky za postřehy

Peetronius

Re: Další monitory k Adam A7x

Díky za opravu, myslím samozřejmě Avanton mix cube. Četl jsem ty thready a další a obecně na mix cube (včetně NS-10) panují rozporuplné názory... Proto dotaz směřuji k vám, zkušenějším.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Peetronius píše:Ahoj chlapi,

chtěl bych vás poprosit o radu. Přemýšlím nad dalšími monitory k Adam A7X. Nedávno se tady na fóru řešila kniha Mixujeme hudbu v domácím studiu od Mike Seniora. V prvních kapitolách doporučuje autor pro lepší vyvážení mixu poslouchat také v monu přes Auratony Mix Cube (+ další ekvivalenty). Můžu vás požádat všechny zkušenější o své postřehy? Pokud mi to vymluvíte, ušetříte mi budget :)

Pokud ne auratony, existuje něco lepšího k Adamům A7X? Dělám rockovou muziku v kombinaci s elektronikou.

Je mi jasné, že další monitory ze mě automaticky neudělají experta na mix. Vše je o dřině, času.

Díky za postřehy
avantony mam, vyuziju je hlavne na pomery hudba vs hlas v reklame. je to fakt hodne specificka bedna, ktera je za me prudce neuniverzalni; sem rad, ze ji mam, ale kdybych mel a7x, mozna bych chtel driv nez avantony mit nejaky bedny, co hrajou trochu niz basy [nez a7x]. tak osklive hrajici bedny jako avantone se shani lip/levneji nez dobre hrajici bedny s bohatsi frekv. odezvou za rozumnou cenu. ;] (jinak v SoS mimochodem hodne hanili knock-offy tech auratonu od behringeru, ktery jsou podstatne levnejsi, ale pry to za to nestoji.)

Peetronius

Díky za odpověď - jaké monitory s kvalitnějším basem by jste mi doporučili? Rozpočet pochopitelně minimální :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

za cenu avantonu muzes mit top, rovny, pravdivy sluchatka, to je jedna cesta. vim, ze lidi ti to mozna tady budou rozmlouvat, ale jako alternativu bych videl klidne sub od adamu. dobra 8" bedna uz je fakt draha...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja bych prodal A7x a koupil bych si neco lepsiho za priplatek avatonu a casem si poridil az druhy laciny 5palce. Teda zalezi, co presne na tom delas.

matucha

Příspěvek od matucha »

Prodavani cehokoli (co nekoupis z druhy ruky) je vzdycky dost ztratovej tah. Proto chapu ten SUB. Ten je trochu ruleta v integraci, znam i docela zrucny lidi, ktery nedokazali eliminovat diru v crossoveru at delali co delali.

Dobry sluchatka se urcite neztratej a muzou zasadne pomoct, protoze nejvetsi vliv na zvuk ma stejne mistnost a tu muzes sluchatkama eliminovat aspon v jednom z poslechu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kazdopadne, blbejma sluchatkama se da taky ztratit vira a chut v zivot budouci :-) doporucuju dobre vybirat a nesetrit. ber to tak, ze to jsou pro tebe druhy bedny, takze by taky mely tolik stat!

maux

Příspěvek od maux »

Tady Mike čerstvě odzkoušel reinkarnaci Horrortonu...

http://www.soundonsound.com/sos/may16/a ... one-5c.htm

Peetronius

Nazdar pánové,

můžu Vás poprosit o názor, jaké 8-mi palcové monitory škatulkujete do kategorie "pořádné"?

Díky

sigurt

Příspěvek od sigurt »

pouzivam tiez avantone..myslim ze je to celkom uzitocne..minimalne ti to vyresetuje usi pri dlhsej praci..co dost ocenujem
Ja som presiel z adam a7 na focal..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jake mas focaly?

sigurt

Příspěvek od sigurt »

Twin6 Be

Odpovědět