Divny brum a vrndzanie monitorov

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Palio-boss

Divny brum a vrndzanie monitorov

Příspěvek od Palio-boss »

Zdravim. tak dnes som chcel poriesit isty problem a sice brum monitorov Behringer B2030A. mam dva problemy s brumom, jeden cisto elektricky a druhy zemiaca slucka (tiez v podstate elektricky :D)
Problem 1: jeden z dvoch monitorov brumi (to je skor vrndzanie ako brum) aj ked ho mam odpojeny od audio systemu, ze je zapojeny cisto iba do elektriky. vrndzi tak zozadu, akoby to bolo trafo (ci co je to vo vnutri). Neviete mi prosim poradit ako to vyriesit? rozmyslal som nad prefuknutim kompresorom vzadu cez tie take vetracie otvory, len sa bojim co s tym taky tlak vzduchu spravi.
Problem 2: Klasicka zemiaca slucka a sice z monitora co mam pripojeny k NB (LCD TV Monitor LG M2680D) mam ho napojeny cez VGA kabel. Notebook som poriesil tak ze som jednoducho kupil iny adapter co nemal uzemnenie a setko bolo v poriadku ale teraz ten monitor netusim ako poriesit.

Nieco k zapojeniu do elektriky, pod stolom mam dvojitu zasuvku kde je zapojeny NB a monitor. napravo od stola mam 2x dvojtu zasuvku, v blizsej k stolu su zapojene monitory, v druhej syntaky.

Vedeli by ste mi prosim poradit ako tieto veci poriesit?

Pytkin
Moderátor

Re: Divny brum a vrndzanie monitorov

Příspěvek od Pytkin »

Mam tu 24" samsung, ktory ma adapter (nema zdroj vnutri) a je napajany len dvojkolikom, bez zemnenia... Takenieco by si potreboval...

Palio-boss

znie to neuveritelne, ale problem c.2 som vyriesil. vyhodil som z TV antenu a nebrumi :D
uz len to vrndziace trafo ci co to je. Nejake napady?

Palio-boss

no praveze mne vrndzi len ten jeden behringer z dvoch. To je divne, ze to robi jeden a nie oba.

Palio-boss

Viem ze uz to je divne tento moj monolog, ale nerad by som zakladal dalsiu temu, ked mam par otazok a toto s tym trocha suvisi.
1. adapter k notebooku robi v audiu dost bordel. kazde pohnutie mysi a kazde otocenie HDD je v tom pocut, naviac to zanechava duchov pri nahravani. vedeli by ste mi poradit?
2. mam zvukovku m-audiu FastTrack PRO. ked nahravam audiu cez predne audio stopy je tam znacny sum. Mam do neho zapojenu Yamahu MOX6 cez 2 mono kable (asi za 7€ z muzikeru). druhy synth mam zapojeny cez take iste len kratsie kable do MOX. Ak pouzivam MOX ako zvukovku aj z toho druheho nastroja ide sum, takze moja otazka. Moze to byt kablami pripadne zvukovkou?

Venti

Příspěvek od Venti »

Palio alebo aj zlym odrusenim reprakov. Mne toto robili stare bedne, nove to nerobia.

kexik

Příspěvek od kexik »

1. odzemnit adapter notebooka... ak mas sietovy kabel do adaptera s tou beznou schuko lichobeznikovou koncovkou, tak kup srobovaciu schuko samca koncovku, snuru s nalisovanou sietovou vidlicou a spoj tak, ze nezapojis zeleny ochranny vodic, len nulak a fazu (modry, hnedy). ak tam mas nejaky iny konektor, musis odrezat sietovu vidlicu a tam pouzit srobovaciu sietovu vidlicu, opat nezapojis zeleny kabel na zemiaci kolik.
2. na linkovych vstupoch fast track pro nijak zvlast nesumi. ake su tie hodnoty sumu? samotny fast track by mal mat dakych -88db peak... tipujem ze sum pochadza z mox6

Odpovědět