Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
fugamortis

Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od fugamortis »

Zdravim vsetkych,
tieto monitory vlastnim uz 3 mesiace a odhliadnuc od problemov, ktore s nimi mam, som s nimi velmi spokojny. A teraz k tym problemom... Na jednom z nich som pozoroval tieto vady :

1. Do istej hlasitosi hraje iba stredobasovy reproduktor, vyskovy sa zapina, az ked hlastiost, dosiahne istej urovne.

2. Nieco na bedni hlavne pri frekvencii okolo 400 Hz rezonuje... mam zato, ze je to bud nieco vo vnutri alebo chladic v zadu...

Neviete nahodou niekto, cim moze byt niektory z problemov sposobneny ?

NOTA BENE; monitory som zakupil v 32 percentnej akcii v Audioteku v Brne. Az po kupe som vsak zistil, ze boli pravdepodobne pouzivane ako reprezentacne kusy priamo v predajni, pretoze boli dost zaprasene, a v Brne ich podla udajov na krabici mali uz cez 2 roky. Ako dovod zlavy som ja osobne videl to, ze sa jedna o model MK I. a nie MKII. Pride mi absolutne divne a nedostojne, zakaznika na tuto skutocnost neupozornit. Dalsia vec je, ze ani po 3 a pol mesiacoch mi neboli schopni dodat vsetky mnou objednane veci a stale este na poslednu vec cakam. Ak budem nuteny monitor reklamovat, nedufam, ze ho do konca tohto roka uvidim. Na zaklade vlastnych skusenosti preto odporucam kupovat nadstandardne veci v inych predajniach...

Vdaka za komenty,
jnp.

nixx

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od nixx »

fugamortis píše:Ak budem nuteny monitor reklamovat, nedufam, ze ho do konca tohto roka uvidim.
Na reklamaci mají ze zákona 30 dní. Jestli to bude trvat dýl, pošli na ně ČOI :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Mel jsem na BM6a (ktery jsou jinak skvely) problem s brucicim trafem (u dvou kusu), nicmene AudioPro to promptne vyresilo (thx to Safa za jeho neskonalou ochotu). Jinak MKI byly jeste nedavno drazsi nez MKII afaik.

delay

Příspěvek od delay »

Audiotek jsou neskuteční amatéři, fakt už je nemám rád.

vras

Příspěvek od vras »

delay píše:Audiotek jsou neskuteční amatéři, fakt už je nemám rád.
souhlas

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Já kdysi v Audioteku kupoval Uliho DDX 3216. Cca 3 roky na to začal mix zlobit. Takže jsem se logicky na ně obrátil jako na svého prodejce, co s tím mám dělat. Poslal jsem jim mail, kde jsem jak blbec do detailu popsal, jak se to chová. Za to jsem se od nich nedočkal kloudné odpovědi, reakce na mail žádná, po telefonickém dotazu jsem měl dojem, že je obtěžuju. Takže jsem začal pátrat v papírech a na netu a skončil jsem samozřejmě v Audiopro, kde zjistili, že jsou ve zdroji vybouchaný kondíky, ty vyměnili za pár korun a bylo po problému. Pozitivní na tom bylo, že jsme se aspoň osobně poznali se Šáfou a tímto ho zdravím :wink:

fugamortis

Co ma tiez znepokojuje je fakt, ze zavity na zadnej strane su odrete... Neviem ci som uz aj paranoidny, ale skepticky urcite. Dakujem za komenty, a este k tej rezonancii, myslite ze sa mam pokusit dotiahnut tie sroby alebo nie ?
diky

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja by som sa pokusil tie bedne reklamovat a radsej teda nezasahovat do nich, aby sa v Audioteku nevyhovarali, ze chyba bola sposobena neodbornou maipulaciou.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fugamortis píše:Co ma tiez znepokojuje je fakt, ze zavity na zadnej strane su odrete... Neviem ci som uz aj paranoidny, ale skepticky urcite. Dakujem za komenty, a este k tej rezonancii, myslite ze sa mam pokusit dotiahnut tie sroby alebo nie ?
diky
urcite.. ja mel bm6a a kvuli povolenymu sroubu mi jedna rezonovala. 1 otoceni zavitu a je po problemu.

Venti

Příspěvek od Venti »

Mne sa zda divnejsie to nabiehanie reprakov postupne.. to je uplne chore. Okamzita reklamacia.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Audiotek Brno a důstojnost to jsou opravdu dva zcela odlišné pojmy... :roll:

kexik

Příspěvek od kexik »

Venti píše:Mne sa zda divnejsie to nabiehanie reprakov postupne.. to je uplne chore. Okamzita reklamacia.
nielen chore, pri konstrukcii bm6 je to nemozne ;)
zaujima ma celkom, ako na to chlapec prisiel...

fugamortis

Ako prisiel chlapec na co ? skratka si pustis audio a do istej hlasitosti ti hraje iba jeden reproduktor a az potom sa pusti dalsi. Neni na tom co zistovat je to fakt.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no a tu hlasitost zvysujes potenciometrem na bedne?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

biscuit: BM6 nemaju potenciometer, iba prepinac -10dB/0dB/+4dB

Odpovědět