Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
fugamortis
Příspěvky: 49
Registrován: 04 úno 2008 16:37

Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od fugamortis » 13 srp 2011 18:00

Zdravim vsetkych,
tieto monitory vlastnim uz 3 mesiace a odhliadnuc od problemov, ktore s nimi mam, som s nimi velmi spokojny. A teraz k tym problemom... Na jednom z nich som pozoroval tieto vady :

1. Do istej hlasitosi hraje iba stredobasovy reproduktor, vyskovy sa zapina, az ked hlastiost, dosiahne istej urovne.

2. Nieco na bedni hlavne pri frekvencii okolo 400 Hz rezonuje... mam zato, ze je to bud nieco vo vnutri alebo chladic v zadu...

Neviete nahodou niekto, cim moze byt niektory z problemov sposobneny ?


NOTA BENE; monitory som zakupil v 32 percentnej akcii v Audioteku v Brne. Az po kupe som vsak zistil, ze boli pravdepodobne pouzivane ako reprezentacne kusy priamo v predajni, pretoze boli dost zaprasene, a v Brne ich podla udajov na krabici mali uz cez 2 roky. Ako dovod zlavy som ja osobne videl to, ze sa jedna o model MK I. a nie MKII. Pride mi absolutne divne a nedostojne, zakaznika na tuto skutocnost neupozornit. Dalsia vec je, ze ani po 3 a pol mesiacoch mi neboli schopni dodat vsetky mnou objednane veci a stale este na poslednu vec cakam. Ak budem nuteny monitor reklamovat, nedufam, ze ho do konca tohto roka uvidim. Na zaklade vlastnych skusenosti preto odporucam kupovat nadstandardne veci v inych predajniach...

Vdaka za komenty,
jnp.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od nixx » 13 srp 2011 18:06

fugamortis píše:Ak budem nuteny monitor reklamovat, nedufam, ze ho do konca tohto roka uvidim.
Na reklamaci mají ze zákona 30 dní. Jestli to bude trvat dýl, pošli na ně ČOI :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Kermitak » 13 srp 2011 18:18

Mel jsem na BM6a (ktery jsou jinak skvely) problem s brucicim trafem (u dvou kusu), nicmene AudioPro to promptne vyresilo (thx to Safa za jeho neskonalou ochotu). Jinak MKI byly jeste nedavno drazsi nez MKII afaik.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od delay » 13 srp 2011 19:53

Audiotek jsou neskuteční amatéři, fakt už je nemám rád.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od vras » 14 srp 2011 01:24

delay píše:Audiotek jsou neskuteční amatéři, fakt už je nemám rád.
souhlas

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Pavel Vantuch » 14 srp 2011 15:50

Já kdysi v Audioteku kupoval Uliho DDX 3216. Cca 3 roky na to začal mix zlobit. Takže jsem se logicky na ně obrátil jako na svého prodejce, co s tím mám dělat. Poslal jsem jim mail, kde jsem jak blbec do detailu popsal, jak se to chová. Za to jsem se od nich nedočkal kloudné odpovědi, reakce na mail žádná, po telefonickém dotazu jsem měl dojem, že je obtěžuju. Takže jsem začal pátrat v papírech a na netu a skončil jsem samozřejmě v Audiopro, kde zjistili, že jsou ve zdroji vybouchaný kondíky, ty vyměnili za pár korun a bylo po problému. Pozitivní na tom bylo, že jsme se aspoň osobně poznali se Šáfou a tímto ho zdravím :wink:

fugamortis
Příspěvky: 49
Registrován: 04 úno 2008 16:37

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od fugamortis » 15 srp 2011 13:33

Co ma tiez znepokojuje je fakt, ze zavity na zadnej strane su odrete... Neviem ci som uz aj paranoidny, ale skepticky urcite. Dakujem za komenty, a este k tej rezonancii, myslite ze sa mam pokusit dotiahnut tie sroby alebo nie ?
diky

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Hammond » 15 srp 2011 13:40

Ja by som sa pokusil tie bedne reklamovat a radsej teda nezasahovat do nich, aby sa v Audioteku nevyhovarali, ze chyba bola sposobena neodbornou maipulaciou.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 srp 2011 14:28

fugamortis píše:Co ma tiez znepokojuje je fakt, ze zavity na zadnej strane su odrete... Neviem ci som uz aj paranoidny, ale skepticky urcite. Dakujem za komenty, a este k tej rezonancii, myslite ze sa mam pokusit dotiahnut tie sroby alebo nie ?
diky
urcite.. ja mel bm6a a kvuli povolenymu sroubu mi jedna rezonovala. 1 otoceni zavitu a je po problemu.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Venti » 15 srp 2011 20:16

Mne sa zda divnejsie to nabiehanie reprakov postupne.. to je uplne chore. Okamzita reklamacia.

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Kelley » 16 srp 2011 06:30

Audiotek Brno a důstojnost to jsou opravdu dva zcela odlišné pojmy... :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od kexik » 16 srp 2011 07:30

Venti píše:Mne sa zda divnejsie to nabiehanie reprakov postupne.. to je uplne chore. Okamzita reklamacia.
nielen chore, pri konstrukcii bm6 je to nemozne ;)
zaujima ma celkom, ako na to chlapec prisiel...

fugamortis
Příspěvky: 49
Registrován: 04 úno 2008 16:37

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od fugamortis » 16 srp 2011 13:36

Ako prisiel chlapec na co ? skratka si pustis audio a do istej hlasitosti ti hraje iba jeden reproduktor a az potom sa pusti dalsi. Neni na tom co zistovat je to fakt.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od biscuit » 16 srp 2011 17:49

no a tu hlasitost zvysujes potenciometrem na bedne?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Dynaudio BM6A vs. Audiotek Brno

Příspěvek od Hammond » 16 srp 2011 21:11

biscuit: BM6 nemaju potenciometer, iba prepinac -10dB/0dB/+4dB

Odpovědět