Eris E5

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 11:36

Zdravim chlapi. Kouoil jsem dneska Eris E5 a mam jednu otazku. Do kazdeho monitoru chci dat jack. V manualu jsou stereojacky. Muzu pouzit stereo jack, ktery preste prelajim do mona ? nebo musim mit mono jacky

dekuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Eris E5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2014 11:49

ak nemas symetricke vystupy na zvukovke , tak pouzi mono jacky

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 11:50

dík

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Eris E5

Příspěvek od W.Cable » 22 kvě 2014 11:53

Pokud mas na karte pouze nesymetricke vystupy, tak to zapoj takhle: zvuk.karta(unbalanced output, nejspis mono jack TS nebo RCA) > Eris(RCA unbalanced)
Pokud mas na karte i symetricke vystupy, tak to zapoj takhle: zvuk.karta(balanced output, stereo jack TRS nebo XLR) > Eris(balanced stereo jack TRS nebo XLR).

Kdyby jsi mel na zvukovce pouze 3,5 stereo jack, tak se jedna o nesymetricke vedeni a zapoj to: zvuk.karta(3,5 stereo jack) > 2xEris(RCA unbalanced), timhle
Obrázek

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 11:59

rozumím
dík

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Eris E5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2014 13:53

takze proste pouzi mono kable jack-jack a je to :) pripadne sem napis aku mas zvukovku .. hned by bolo slnko jasnejsie ..

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 15:03

Tak zprovozneno. Mono Jack a Jack. Myslim ze uz to nu nekdo resil. Po zapojeni signalu zacina ve vyssich frekvenci sumet. Mam zvukovku od Steinberga CI1.
Brumet mi to nebrumi ale trosku ve vyssi jemne chrchlá..Mate nekdo zkusenost ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Eris E5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2014 15:45

mipex : http://www.steinberg.net/en/products/au ... s/ci1.html

Features at a glance

Two great sounding mic/line inputs with XLR-combo sockets
+48V phantom power
Hi-Z switch on input 1 for direct connection of electric guitar and bass
Two balanced line outputs with TRS
Outstanding engineering and component quality
Phones output
Up to 24-bit/48kHz, latency-free hardware monitoring
USB-powered
Sequel LE und WaveLab 7 software included

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 16:11

Pytkin, nejsem odbornik jenom skladatel, proimte bud tak hodny a napis co jsi tim myslel tim odkazem. Ja jsem mel doma jeste jednu zvukovku
Maya 44 na PCI a ta jede bez problemu. Ze bz to bzlo kablikama ? vysvetli ..dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Eris E5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2014 16:12

mipex : v tom odkaze je ten text co som napisal .. ze zvukovka ma symetricke vystupy .. takze pouzi symetricke kable (stereo jack-jack) ..

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 16:18

Jo ted chapu, takze tz stereo jacky mam zapjit jak stereo a ne jako mono ze. Ono kdyz jsem tam mel CI1 tak jsem slysel v bednach kayde pisknuti treba hardu a maya jelikoz je uvnitr tak i mysli ze je na tom lepe.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Eris E5

Příspěvek od mipex » 22 kvě 2014 17:44

Hosi, trochu jsme odbocili. Potreboval bych vedet kde delam spatne. CI1 sumi kdesi nahore a je slyset v bednach i otaceni HDD. Mam obycejny kabel upajkoavny. Mam si koupit original jak mi jazzgym doporucil ?. JE na vine CI ? nebo mam zustat u ESI maya na PCI kde to bordel nedela ,bedny sice jemne pobrukuji ale s tim se neda nic delat a taky mi to nevadi.
Dik

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: Eris E5

Příspěvek od wire » 22 kvě 2014 18:05

Tenhle problém je imho častej a vždy jsem to vyřešil odpojením země u napájení notebooku...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Eris E5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2014 18:12

mipex : to co ti radi jazzym nepotrebujes .. uz som ti 3x pisal , ze potrebujes symetricky kabel .. TVOJA ZVUKOVKA MA SYMETRICKE VYSTUPY , TVOJE REPRAKY MAJU SYMETRICKE VSTUPY .. takze pouzi symetriku .. tazko povedat , co je tvoj problem .. mozno zem .. i ked to sa prejavuje brumom .. nie sumom .. mozes v tom kabli kludne prerusit zem .. a nechat len + a - ..

wire : on ma asi pocitac , kedze pise aj o ESI MAYA ..

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: Eris E5

Příspěvek od wire » 22 kvě 2014 18:18

Já četl Maya 44 a ta je USB, každopádně musí to nějak řešit i lidi s normálním PC ne? Zem bych si teda asi neoddělával, nebo nevím no, bezpečný to asi moc není...

Odpovědět