Event 20/20 BAS v3 VS. Yamaha HS80M - Poraďte

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
cometthrotter

Event 20/20 BAS v3 VS. Yamaha HS80M - Poraďte

Příspěvek od cometthrotter »

Zdravím, chci si pořídit druhé monitory ke svým KRK VXT6 , jako hlavní monitory pro mixáž - 8mi palcovej woofer.. po delším hledání na internetu mi vypadly tyto dva monitory jako nejlepší varianta, samozřejmě v mé cenové hladíně, můj strop za oba dva monitory je 17 tisíc, přes to nejede vlak. Takže víceménně bych rád věděl ještě váš názor, misky vah jsou zatím nakloněny více k Eventům, ale pokud se ještě najde pádný důvod koupit yamahy, nejsem proti tomu.. jedná se jen o to, že mám jen jeden pokus zvolit správně. Dělám hlavně kytarovou muziku.. díky

event: http://www.thomann.de/cz/event_20_20_bas_v3.htm

yamaha: http://kytary.cz/yamaha-hs80m/HN096124/
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Event 20/20 BAS v3 VS. Yamaha HS80M - Poraďte

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

koupil bych yamahy. kvuli stredum (pracujes s kytarama, vyraznejsi stredy ti rekl bych pomuzou).

(tohle je, jak se divam, novejsi verze eventu 20/20; znal jsem je v inkarnaci pred snad 10ti lety. treba je to jina bedna. ale co vim, jsou spis hodnejsi ve stredech a vys, a to bych na rock spis nechtel.)

hubert

Příspěvek od hubert »

No ja sam za seba poviem ze ak mas VXT-6 tak z tychto dvoch typov co si sem dal asi tazko bude nieco hlavny monitor nakolko aj jedny aj druhe hraju vyrazne horsie nez VXT-6. HS seria do Yamahy vobec nie je studiova bedna...to je hifi bedna...na mix nic moc. Mam tu vedla seba v predajni aj VXT seriu od KRK aj 20/20 BAS V3 Este aj VXT4 hraju lepsie a detailnejsie nez Event. Takze podla mna je tato volba zbytocne vyhodenie penazi. Ak chces lepsie hrajuce bedne od Eventu ako hlavny monitoring...doporucujem OPAL. To hra famozne,ale cena je uplne inde.

cometthrotter

Vím, že opal by bylo bravurní řešení.. ale finančně to je masakr. Vážně by se mi hodil druhý monitorovací systém, protože VXT jsou fajn, ale pořád je to tak trochu naslepo, když to nemůžu zkontrolovat na druhých monitorech. Četl jsem kvantum recenzí a tam vycházely eventy poměrně dobře.. ale je to trochu subjektivní pokaždé
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

hubert

Příspěvek od hubert »

Popravde v detailnosti 20/20 naozaj v porovnani s VXT seriou neobstoji...takze o hlavnom monitoringu by som v tomto smere nehovoril.Samozrejme ako alternativny posluch to volba je. Ale ma v stredovom pasme daleko menej informacii nez VXT. Zato dokaze slusne tlacit aj hlboke basy co ale pri rockovej muzike nie je zrovna to co potrebujes nejako analyzovat. Skus teda zvazit nejakeho ineho vyrobcu....ADAM, DYNAUDIO....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cometthrotter píše:Vím, že opal by bylo bravurní řešení.. ale finančně to je masakr. Vážně by se mi hodil druhý monitorovací systém, protože VXT jsou fajn, ale pořád je to tak trochu naslepo, když to nemůžu zkontrolovat na druhých monitorech. Četl jsem kvantum recenzí a tam vycházely eventy poměrně dobře.. ale je to trochu subjektivní pokaždé
mne to skor pripada tak , ze s VXT to sledujes len na jedno oko .. a ides k nim prikupit dalsie monitory , s ktorymi to bude na slepo .. Ci kupis jedny , alebo druhe , tak hlavny posluch budu VXT .. a tie druhe budu , ako alternativa zleho poslucu na lacnej hifi vezi ..

ak chces lepsi posluch ako VXT , tak skutocne skorej v inych firmach , a inych cenach ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Jo...tak nejako to vidim aj ja. Ak to zoberies takto a chces jeden alterantivny ale horsi monitoring tak mas na vyber dost bedni...Ale v tejto cenovej kategorii moc lepsich bedni nez VXT seria asi nie je...ak vobec nejake su...Ono je to ale dost aj o subjektivnom dojme takze nie je vylucene ze si vyberies,Bude to ale tazsie....Ak si nastavis cenovu hladinu vyssie a dosetris,budes to mat zase lahsie a aj to bude krok spravnym smerom.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem napsal a pak smazal a ted to zase preformulovany napisu.. neni lepsi poridit vxt8 - zvuk vxt uz mas urcite v uchu, dostanes ted preciznejsi obraz a k tomu neco jak rikaji kluci - na spatnej zvuk.. mozna i ty yamahy :-)

cometthrotter

Takhle to dopadne snad vždy, když něco vybírám :D , ale ok, špatně bych žil s představou, že jsem si koupil něco horšího. Takže, můžete mi dát nějaké příklady monitorů co už by se vyplatily? Potřebuju se něčeho chytnout, protože jsem se teď dlouho věnoval té cenové kategorii kolem 7 tisíc a o monitorech trochu výš nemám mnoho orientace.. čím levnější, tím lepší.. ale jde hlavně o poměr s kvalitou samozřejmě

to biscuit: o tom sem přemýšlel, ale asi bych se z té žluté pak pos*al :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ne, sestky pryc - tak jsem to myslel ;)

cometthrotter

jo tak.. no do toho se mi nechce, musel bych je prodat nebo nevímco a navíc by to pořád nevyřešilo možnost porovnat mix na dvou různých monitorech..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

covece, no ty sestky bys prodal a koupil osmicky a k tomu neco dalsiho :-) a uz mlcim :-D

cometthrotter

ja vím jak to myslíš :D ale bylo by to podle mně ještě víc finančně náročný, navíc jsem s šestkama spokojenej hrajou pěkně, jen hledám druhej poslech , co mi dá zas trochu jinej pohled na mix

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak HS80 aj ten event ti iny pohlad na mix daju .. akurat horsi .. v zmysle referencneho posluchu .. HS80 sme mali v praci a mne pridu vhodne na komercny posluch .. nie ako referencny posluch .. proste nie aby si pocul viac .. budes na nich pocut menej detailu .. ale inak .. my sme tu reagovali na tvoje vyhlasenie , ze hladas nieco akoze kvalitnejsie .. a to ani jedny z tebou navrhovanych nie su ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Este jeden moj nazor....podla mna su na rockovu muziku lepsie VXT-6.Ja by som teda sestky za VXT-8 nemenil.VXT-8 su dobre na elektroniku,dance atd....Hraju hlbsie. Ale VXT-6 maju rozhodne viac detailov v stredoch. Mozno ze by som hladal alterantivny posluch k VXT-6 v kategorii 5 palcov alebo menej...popripade aj so subom. Ale to by asi nebola podmienka vzhladom na zaner...

Odpovědět