"Hi-Fi" vs "Studio" monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
jackies

"Hi-Fi" vs "Studio" monitory

Příspěvek od jackies »

Používáte na práci "hi-fi" jako poslechové monitory ?
Zajímá mě opravdu praktická zkušenost a ne neověřené, zprostředkované informace typu "hifi = dumcink, studio monitory=rovný přesný zvuk".

Myslím si, že kvalitnější "hifi" reprosoustava v klidu zastoupí lecjaké rádoby studiové monitory.

Výběr za cca. 10.000.- pár např :
Magnat Quantum 503 rosewood
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=44018
nebo
Heco Metas 300 rosewood
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=68742

Výběr za cca. 17.000.- pár např :
Heco Celan 300 třešeň
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=68706
nebo
Magnat Quantum 703 cherry
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=68765

Zajímá mě to, protože existuje hromada muzikantů, kteří potřebují
přesnější poslech pro svojí práci, ale také chtějí takové bedničky používat jen tak na obyčejný poslech pro radost ve svém domácím audio- video centru u kompu na filmy, mp3, hry atd ..
Určitě i vy nepoužíváte u kompu doma v obýváku dvoje bedny.

Můžete mi prosím (a nejen mě) doporučit nějaký kompromisní poslech ze segmentu "hifi" např. v cenové relaci 15k bedny + 10k konec (receiver)?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

NO .. Ja by som si osobne , ak chcem na pocitaci miesat , tak by som si vybral monitory .. A do obyvacky zase hifi repraky .. osobne sa mi pacia B&W ..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja si myslim (ale je mozny, ze se pletu), ze "hifi" a "studiovy monitory" jsou jen marketingova strategie, zacileni produktu. Vsude prece jde o co nejvernejsi prednes, takze mi prijde logicky, ze jsou vlastne vsechny ty bedny stejna kategorie.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

co jsem měl čest s různými věžovými hi-fi repráky, i celkem drahými (35k za jednu), tak to vždycky znělo jako na steroidech, rozhodně to nebyl kritický zvuk, zvýrazněné basy, líbivé, na mixování nevhodné (max. jako kontrolní poslech)...jak to bude s těmi menšími, to netuším...udělal bych to jak říká Pytkin...

delay

Příspěvek od delay »

Podle mě je nejblíž Cyril, HiFi bedna, to je jen označení, ale kvalitní regálovka odvede stejnou práci, pač jestli je něco HiFi tak možná zesilovače a tyhle bedny se většinou prodávaj pasiv a pochybuju, že někdo ladí konstukci bedy tak aby zvírazňovala basy nebo vejšky... Jen moje doměnka.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

"Myslím si, že kvalitnější "hifi" reprosoustava v klidu zastoupí lecjaké rádoby studiové monitory. "

a nasleduje reklama na hifishop.cz

tady na tomhle foru uz se fakt muze dit cokoliv....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Lupo : ale zla reklama .. kedze tie Studiove monitory stoja rovnako ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja hifi repraky na miesanie pouzivam a myslim si ze hraju SAKRA kriticky, rozhodne kritickejsie nez studiove "monitory" v podobnej cene, viem aj vymenovat ktore som onehda porovnaval.
takto sa neda problem postavit, principialny rozdiel tam fakt nie je. yamahy nsm10 su hifi repraky, bw matrix su hifi reparky a oboje sa v studiach vidi velmi casto

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : preco si myslis ze YA NSM-10 su HIFI repraky ?

kexik

Příspěvek od kexik »

lebo su... yamaha ich vyrobila do obyvaku a niekoho napadlo pouzit ich v studiu a odvtedy su tam.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : do obyvaku sa predsa ale moc nepouzivaju aktivne monitory ..

jackies

Příspěvek od jackies »

LUPO píše:"Myslím si, že kvalitnější "hifi" reprosoustava v klidu zastoupí lecjaké rádoby studiové monitory. "

a nasleduje reklama na hifishop.cz

tady na tomhle foru uz se fakt muze dit cokoliv....
"Myslím si, že kvalitnější "hifi" reprosoustava v klidu zastoupí lecjaké rádoby studiové monitory. "

a nasleduje odkaz na UKÁZKU reprosoustav.

Mohl by tam být jakýkoliv obchod. Co jiného že ?
Rozhodně nebudu chodit po krámech, fotit si bedny abych je pak mohl
zde ukázat jako příklad, aby se nějaký LUPO nevím proč (nejspíš prodejce studiových monitorů, podle reakce) nepohoršoval :roll:

Díky ale za příspěvky týkající se tématu.

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : do obyvaku sa predsa ale moc nepouzivaju aktivne monitory ..
presne tak ;)
http://www.ns-10.net/img/ns10m_studio_back.jpg

kexik

Příspěvek od kexik »

jackies: zbytocne sa rozculujes, chalani maju pravdu minimalne v tom, ze hi-fi modely pouzitelne na mixaz su takisto neprijemne na posluch, ako monitory, a naopak. ak chces tuto schizmu prelomit, musis opustit tento cenovy segment a konstrukcnu kategoriu nearfield. take matrixy s prehladom splnaju oboje, ale cena s potrebnym zosilovacom je dost nechutna.
ako tip na monitoroidne bedne skus monitor audio, tannoy, castle, mission. obecne skoro vyhradne britske znacky, tam analyticky zvuk vzdy "frcal" najviac. potom francuzov ako triangle alebo cabasse. vyhni sa nemeckym a americkym znackam, tam prevlada bumcvach

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Neni Sound blaster Audigi HiFi ? Je to super karta ne? :-)
Ale ve srovnání s kartama pro hudebníky je podle mě trochu mimo na profi použití.
Nechci se nijak dotýkat segmentu HiFi, ale moc ROVNĚ na mě nepůsobí, nehledě na to, že hlavní a velmi podstatnej duvod, proč nepoužívat HiFi bedny pro skládání je Nearfield. HiFi jsou určeny pro mid a dál ... ne?
Jasně, že míchat a pracovat se s tim dá, ale vzhledem k tomu že u HiFi bude ještě potřeba hiFi :-) zesík, tak nevim nevim ...

Odpovědět