ILoud precision 6
ILoud precision 6
Slyšel někdo tyto nové kousky? Na youtube je několik pravděpodobně placených recenzí. Jen jedna polská, je taková poctivá, kde se také hodně zaměřuje na vnitřní hw a konstrukci ( u precision MTM). Chtěl bych neco nového mezi stávajícími bx5 a na půl vadnými tapco s8(na hotfixu se pracuje). V disku je teď maji v akci 1+1 zdarma, tak mě to láká. Ale kdo ví, jakou to bude mít výdrž, podělá se tam DSPčko a od talianu nebude k sehnání náhradní díl. Ale ta kalibrace a uložení profilu do beden.... to vypadá fajn.
Re: ILoud precision 6
můj tip, za menší peníz 8" s rezonátorem na přední straně. fluid audio fx-80 + ikm arc 4 (mic + hw box).
ty monitory jsou za totálně lowcost cenu a v poměru s užitnou hodnotnou je to pro mě no brainer (kupoval jsem je na začátku dráž a nelituju halíře).
ty monitory jsou za totálně lowcost cenu a v poměru s užitnou hodnotnou je to pro mě no brainer (kupoval jsem je na začátku dráž a nelituju halíře).
Diky za tip, ty fx80 jsem měl také jako druhé top. O tom ikm arc jsem neměl ponětí, že to dělají jako externí box, holt se v tomto sektoru už dlouho aktivně nepohybuji. Už jsem včera objednal ty precisiony, tak uvidíme, uslyšíme. Je to se mnou strašná anabáze, kdy jsem jak mladé pako v roce 2006 koupil s8 do totálně neošetřeného "domácího studia". Pak jako fotr před pár lety ty bx 5 už do trochu ošetřeného studia a teď....snad jsem neudělal zas nějaký kotrmelec
cocot stary.
Uvidíš. Myslím si, že to rozhodně bude posun. Doba to všechno posunula, i přes určitý kompromisy v materiálech (který jsou logický, vzhledem k tlaku na cenu). Je to prostě víc spotřebák.
Externí ARC je prima. Zejména kvůli latenci a samozřejmě je to komfortní a "trvale" svázaný s provozem bedny bez návaznosti na komp.
Externí ARC je prima. Zejména kvůli latenci a samozřejmě je to komfortní a "trvale" svázaný s provozem bedny bez návaznosti na komp.
Si mě trochu nakopl. O tom arc si něco najdu a poštuduju. Taky nevěděl. Možná by se mi to hodilo a vyplatilo.
muzikant
Ahojte, tak už je doma rozehřívám. Nejprve jsem vybalil jen jednu a porovnaval se starou m-audio Bx5 d3. Trochu mě zarazila nižsí citlivost vstupu iLoudu. Při Noisia - Dead limit - je ohulena BX5 hlasitostně (a zřejeme už i lehce v saturaci) přehrála, ale věděl jsem že má i určitý svůj boost na středobasech. Skoro jsem začal litovat a uvažoval o vrácení iLoudu. DnB test tedy prozatím nic moc - ale to pro mne už není tak stěžejní jako za mlada. Pak jsem vybalil druhý iLoud. A pustil nějaké HQ referenční nahrávky, více akustickou hudbu. Tam jsem poprvé v životě slyšel neskutečné věci, co jsem vždy jen někde četl nějké žvásty o stereo obrazu, předo-zadních hovnech. Normálně jsem měl pocit, že mi něco hraje z obrazovky a vnímal jsem celou scénu a lokalizoval jsem, kde co je a to nejen jak tupec více vlevo, vpravo jako předtím na BX8, tapco S8. Co se týká zpracování, tak já jsem všímavý(ujety) k nepřesnostem, když má někdo v práci v prezentaci nebo ve schématu nezarovnané linky a vodiče tak mi to nedá klidu. Pokud jsou částečně Iloudy dělané ručně, tak tam vídím sem tam, nejaké půl-milimetrové spáry mezi vnějším zakrytím středobasu, které nejsou po celém obvodu "německy" stejné. Rovněž tweeter není uplně strojově přesně usazen a v některých místech, jakoby pocitově(na omak) lehce vystupuje se zahloubení ozvučnice. Holt Italian craftsmanship. Jinak středobas má opravdu lehoučké, delikátní, audiofilské zavěšení membrány, ne jako ta zavařovací guma na bx5. Bude následovat kalibrace v novém studiu. Na takový první poslech to vypadá, že to není úplně bedna pro taviče. Ale je to tak velký rozdíl oproti předchozím bednám, že ho budu ještě chvíli zpracovávat. S tapcama S8 jsme dělali s Fractalem domácí párty, to byly časy, červená ledka si blikala do rytmu psytrance.
Prostě ve studiu udržuj tmu 
Mají imho trochu nešťastně navržený ten otvor a asi jim ten den nefungoval ve fabrice automat na espresso...

Mají imho trochu nešťastně navržený ten otvor a asi jim ten den nefungoval ve fabrice automat na espresso...
skús povoliť všetky šrouby a docentrovať to v rámci tolerancie. Pozor, občas sa k bedni ten reproduktor trochu prilepí a treba určitý tlak aby sa s ním dalo hýbať.
dik za tip, zkusim
Tie diery na šrouby boli určite frézované na CNCčku spolu s tým hlavným kruhom takže nepresnosť s najvyššou pravdepodobnostou vznikla len pri montovaní stredobasáku. Pozor nie je tam imbusák ale menej dostupný typ hlavy. Potom hlavne nech ti neujde ruka do toho gumového závesu
Inak sa tým netráp. Aj BW 801D4 za cca 40 000e majú vyosené okružie čo prekrýva túto obrubu na stredáku... Inak chválim výber, vyzerajú slušne a toto je známy výškač asi od firmy sica z talianska... Na tých m-audio Bx5 d3 za 100e nemôžeš robiť seriozny mastering
Bežne ani kvalitný výškač do 100e nekúpiš...

No přesně toto mě hned napadlo, nenadělat více škody než užitku. Dik za info.
Před tím než jsem to koupil jsem se ještě nadchl pro jeden 3d tištěný design od jednoho borce z Anglie. Vyšlo by to celé ještě dráž než tyto iLoudy. Tiskl to z karbonem plněného PETu. Použity poměrně kvalitní měniče bass dayton epique, střed planarni 8" GRS a výškáč... ten už nevim. Ten design(3d data a build plan) ještě nevypustil do světa a navíc to prodražovala brutální pasivní výhybka. O potřebě nějakého analytickeho zesilovače ani nemluvim, ale mohl bych mit od kamaráda rozdělaného Dudka na dokončení. Ale velice zajímavé, měl to celé změřené. Třeba někdy.
ty vyhybky visi na stěně, to je masakr