Jaká sluchátka ?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
IvanB

Re: Jaká sluchátka ?

Příspěvek od IvanB »

Stardust píše:
26 led 2022 10:17
Asi ano :-)

Nedostal jsem se k hudbě tolik, kolik bych chtěl, ale zatim mi vyhovují. Jsou hodně pohodlná, kvalitně zpracovaná.
Pokud jde o zvuk potřebuju ještě trochu času na posouzení, možná i něco na srovnání. Zatím plní očekávání a ta lehká "nudnost" mi vyhovuje a líp se soustředím :-)
Inak, dobre, že si kúpil, naberajú pomaly na hodnote :mrgreen:
k240_bazos.png
https://hudba.bazos.sk/inzerat/13356620 ... studio.php

A v eshopoch tiež išli hore o cca 10 eur za posledné dni, zvláštne... človek by čakal, že starý a možno už aj výbehový model pôjde skôr dole

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Za taková "neozehraná" sluchátka bych nedal ani 50 :-)

Asi to bude překlep, ale bylo by fajn investovat do sluchátek, inflace je potvora.

Driver.

Příspěvek od Driver. »

Zdravím osadenstvo,
nechcel som zakladať nové vlákno tak som to pichol tu.
Nie som veľký odborník na slúchadlá a preto by som chcel požiadať o radu pri výbere slúchadiel cez hlavu.
Kúpil som tento- (aj prenosný) DAC/amp., ktorý bude mať aj domáce využitie.

https://xduoo.net/product/xd05-basic/
SNR: 115dB, Out/Power: 500mw/32ohm.

A k nemu plánujem kúpiť aj nejaké slúchadlá cca +/- 300€.
Potrebujem hlavne poradiť k slúchadlám, akú správnu impedanciu, citlivosť a pod. vybrať ku konkrétnemu spomenutému DAC/amp.
Nie je to žiadne delo čo sa týka výkonu, ale mne bude postačujúce.
Vo väčšine sa bude počúvať hudba v kodekoch Flac-(HiRes), klasický rock, (metal) inštrumentálna hudba a pod.
A ešte jedna rada pre mňa, ktorým smerom sa vybrať? (otvorené alebo uzavreté a prečo), vyrušovanie okolia neriešim..
Rád by som dostal rady s osobnou skúsenosťou, toho alebo onoho konkrétneho modelu.
Vďaka za všetky rady, postrehy a návrhy.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Koukni se na OLLO Audio S5X. Jsou přes budget, ale podle mého názoru se investice bohatě vyplatí.
Případně S4X, které budou zvukově velmi blízko, ale podle mě mají horší konstrukci trošku.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Moja rada k otázke otvorené či uzavreté: na tú hudbu, ktorú spomínaš, by som volil otvorené, ak sa bude jednať prevažne o gitarovú hudbu. Zo skúsenosti som veľmi rýchlo prišiel na to, že gitary aj bicie potrebujú v slúchadlách "dýchať" a mať dostatočný priestor (soundstage) . Basy nebudú asi tak tlačiť ako v uzavretých, ale pri tejto hudbe to možno ani nechceš. Nezabúdaj, že otvorené slúchadlá nerušia len okolie ale aj okolie teba - teda že budeš počuť hlasnejšie zvuky z okolia. Ak holduješ viacerým hudobným štýlom, jednoznačne odporúčam aj otvorené aj uzavreté. Píšem z vlastnej skúsenosti, počúvam (a aj robím) ako elektronickú tak aj gitarovú hudbu, slúchadlá striedam podľa toho.

K tej cenovke - v tomto prípade by som už nevyberal naslepo, treba vyskúšať, alebo normálne kúpiť troch-štyroch favoritov (resp. aj viac podľa toho, koľko si ochotný e-shopu dočasne zaplatiť) a potom poslať naspäť tie, ktoré nebudeš chcieť.

Každopádne časom prídeš sám na to, že budeš chcieť oba typy :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Můj názor teda je, že uzavřená sluchátka jsou vždycky kompromis a veškeré výhody, které tato konstrukce přináší jsou z pohledu zvuku samotného nulové.

Driver.

Příspěvek od Driver. »

to biscuit:
to IvanB:
Obom vďaka za rady, mňa hlavne zaujímal pohľad (skúsenosť) na otvorené a zatvorené.
Nemáte skúsenosťi s možnosťou vyskúšania priamo v kamennom obchode? Napr. datart a podobne.
Je alebo nie je taká možnosť, lebo u nás na východe republiky tých posluchových štúdií (možností) je minimum
a aj to, čo si človek vyberie nemajú k posluchu.
Nemám zas také finančné možnosti, si objednať naraz päť kúskov z eshopu a potom sa hrať na zásielkovú službu :roll:
Vďaka ešte raz :palec+:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Uplne cestne a bez machrovania - ake si mal doteraz ?
Ak nemas vyslovene zhyckane usi, tak aj barsjake lepsie AKG alebo Sennheiser ta velmi potesia.

Pytam sa preto, lebo ludia si casto predstavuju zvuk "hi-end" sluchatok ako nieco, co im rozrezonuje aj zadnicu.
Ale pravda je taka, ze v drahych sluchatkach pocujes hlavne jemne detaily. A toto vacsina "standardnych" posluchacov vobec neriesi a ani nepotrebuje. Vysoko kvalitne sluchatka sa standardnemu posluchacovi mozu zdat nudne a nezaujimave. Skor ho potesia dobre hutne basy a trochu aj tych vysok.

Driver.

Příspěvek od Driver. »

Ja a v mojom veku machrovať??? :D
Od druhej polovice 70-tych rokov (od kedy počúvam music) do teraz, som slúchadlá neriešil a skoro vôbec nenasadzoval na gebulu.
Kúpil som si veľmi dávno (a ešte mám a fungujú) slúchadlá Sony MDR-CD250 a mimo domu lepšie štuple od Sony.
Počúvam music ešte stále na 3-pásmových reproduktoroch vyrobených na objednávku, kto a aká značka tak to nie je podstatné.
Uši mám vycvičené za tie roky, aj keď to už nie je to čo bývalo, ale hluchý nie som, aspoň mi to tvrdia na preventívkach :P
Aj keď som odkojený klasickým rockom, mám rád hudbu kde sú aj detaily a každé novo-objavené cinknutie ma zaujme.
Hudbu si väčšinou prehrávam na cievkových hifi rekordéroch napr. Revox, Akai.... alebo na vinylkách...
Takže asi nie som na ,,nejaké,,... silné hutné basy a nejaké výšky...!!!!
A čo by pána MDudasa ešte zaujímalo?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

No ved presne toto. Neveril by si, aky exoti sem obcas zabludia. Kopec teoretickych reci a informacii nacucnutych z internetovych zdrojov, ale "takova ta samostatna orientace v problemu je ponekud slabsi" ...

Ja mam momenalne jedny otvorene Grado a jedny uzatvorene Bose - tie otvorene Grado su na dlhy posluch prijemnejsie. Ale basy ani zdaleka take tuhe, a na prvy posluch sa zdaju nudne. Ked si na nich pustis pop. Ked si pustis orchester, alebo nieco akuusticke ... wow. Pocujes, ako si niektory clen orchestra omylom tukol slakom do sedadla.

Keby som mal 300€ :lol: ,tak by som isiel na istotu - Sennheiser 650, Beyerdynamic 770/880, AKG 701/702 a pod.
Alebo Grado 225/ 325 ... ale tie su dost skarede... (co by ti ako retro chlapikovi nemuselo uplne vadit :lol: :wink: )

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Driver.: doporučil bych zkusit si vytipovat nějaká sluchátka, která tě zaujmou a z nich prostě něco zkusit a objednat. Když se vyloženě netrefíš, vrátíš. Já si totiž myslím, že se úplně poradit nedá. Každej ti poradí akorát to, v čem našel zalíbení on. Já třeba kdysi koupil v podstatě naslepo AKG 702, jen na základě znalosti jinejch modelů od AKG a několika recenzí. No a před nedávnem jsem "naslepo" trefil do černého s těma OLLO. Kdybych se někde rozhodoval mezi x různými modely ve stejné kategorii, třeba bych se rozhodl jinak, ale upřímně mě to vůbec nestresuje :-) S tím množstvím informací na webu, si myslím, můžeš šlápnout úplně vedle jen stěží.

Driver.

Příspěvek od Driver. »

to MDudas
to biscuit
:palec+: :wink: :palec+:

Odpovědět