ja mam akg k271 studio a hraju super, dost presne, menej na basoch oproti napr beyerdynamicom (len typ si nepamatam) (chvalabohu). Pouzivam ich pri nahravani a na kontrolu mixu.
Co som pri nich velmi ocenoval bolo to automaticke vypinanie pri zlozeni z hlavy a momentalne to totalne preklinam lebo dvom z troch ludi to na hlave vypne hocikedy pri nahravani tak je to viacmenej na slaktrafenie featura
ja by som bral 55ohmove. 600ky ti spusta sluchatkovych ampov riadne nevybudi. ak ale hodlas pouzivat vyhradne henten mixik...
DF su diffuse field, co by malo znamenat ze pred menicom je nejaky difuzer aby bol zvuk nezavisly od polohy na hlave (v praxi hruby molitan ktory ovsem ked das het tak budes mat presmazene vysky a ked ho tam nechas, nebude to tak brilantny posluch)... na to by som ja osobne kaslal a siel do studio alebo monitor...
kexik : ja sa viac menej rozhodujem medzi K141s alebo k271s .. ak budu hral k141s hlasnejsie idem do nich .. ak to bude zrovnatelne , zoberiem k271s aj kvoli nahlavnemu spinacu , ktory sa vzdy hodi ..
shagy : este neviem co zoberiem .. chcel som ich dnes otestovat , ale nejak som sa k tomu nedostal .. vzdy sa najde cosi nutnejsie Zatial 240df vzdy kazdemu stacili.. Avsak konkretny raperi to chcu mat asi fakt nahlas .. Stale hovoril hlasnejsie hlasnejsie .. a fakt to uz kreslilo .. uvidime .. porovnam vsetky a napisem vam sem jak to dopadlo .. snad sa k tomu zajtra dostanem ..
Perhaps the other point to comment on is that your version of the venerable AKG K240 is the DF model (as opposed to the Studio or Monitor versions). These three versions offer broadly the same high-quality performance, but have been optimised for slightly different applications. The original Monitor version has a high-ish 600(omega) impedance and a sensitivity of 88dB SPL/mW. In this case, the high impedance is to enable several pairs of headphones to be used in parallel driven from a single power amplifier. The Studio version that followed was re-engineered to provide a lower 55(omega) impedance that, combined with a 3dB greater sensitivity (91dB SPL/mW), enables higher sound pressure levels to be achieved from a given power amplifier's output — and hence also required up-rated diaphragms to accommodate the higher peak volumes and wider dynamic range.
The DF version shares the same 88dB SPL/mW sensitivity and construction as the original model, but has been equalised (through design and selection of the drive units) to comply with the IRT's recommendations for delivering a perceived frequency response equivalent to that experienced when listening to reference loudspeakers in a diffuse field situation. In other words, these headphones have been optimised to try to make mixing and signal-processing judgements far more accurate and reliable — something that is notoriously difficult with headphones.
hmmm celkovo tie parametre su o dost slabsie ako to sennheisera hd-280pro.. freq range,distortion...
senn hd280pro:
Transducer principle dynamic, closed
Nominal impedance 64 Ohm
Sound pressure level (SPL) 102 dB (IEC 268-7)
Load rating 500 mW
THD, total harmonic distortion 0,1 %
Ear coupling circumaural
Contact pressure 6 N
Weight w/o cable 220 g
Jack plug 3,5 / 6,3 mm stereo
Connection cable Coiled cable (min1m/max 3m)
Frequency response (headphones) 8.....25000 Hz
akg k240df:
Type semi-open, circumaural dynamic headphones
Sensitivity 88 dB SPL/mW
Frequency range 15 to 20,000 Hz
Rated impedance 600 ohms
THD <0.25%
Max. input power 200 mW
Cable single cable, approx. 3 m (10 ft.)
Connector gold plated stereo mini jack
Adapter stereo gold plated mini to 1/4" adapter jack
Net weight (without cable) 240 g (8.5 oz)
Special features Diffuse-field equalized, designed strictly to IRT (German Institute of Radio Technology) standards
akg k240 studio:
Sensitivity 91 dB SPL/mW
Frequency range 15 to 25,000 Hz
Rated impedance 55 ohms
THD <0,3 %
Max. input power 200 mW
Cable plug-in single cable, approx. 3 m (10 ft.)
Adapter stereo gold plated mini to 1/4" screw-on adapter jack
Special features plug-in cable
Patent(s) Varimotion – multiple-thickness diaphragm for dynamic transducer (Patent no. AT 403.751, US 6.185.809)
Acoustic slot resistor for dynamic transducer (Patent no. AT 408.706
akg k240 monitor:
Sensitivity 88 dB SPL/mW
Frequency range 15 to 20,000 Hz
Rated impedance 600 ohms
THD <0.3%
Max. input power 200 mW
Cable single cable, approx. 3 m (10 ft.)
Adapter stereo gold plated mini to 1/4" screw-on adapter jack
akg k271 studio:
Type closed-back, circumaural dynamic headphones
Sensitivity 91 dB SPL/mW
Frequency range 16 to 28,000 Hz
Rated impedance 55 ohms
THD <0.3 %
Cable plug-in, 99.99% OFC single cable, approx. 3 m (10 ft.)
Adapter gold plated mini to 1/4" screw-on adapter jack
Special features plug-in cable with mini XLR connector
Patent(s) Varimotion – multiple-thickness diaphragm for dynamic transducer (Patent no. AT 403.751, US 6.185.809)
Acoustic slot resistor for dynamic transducer (Patent no. AT 408.706)
tak som kupil akg k240 monitor... a spokojnost.. porovnaval som ich s k271 studio... tie mi zneli trosku dutejsie... ale to asi kvoli uzavretosti.. inak hrali obe dobre...
oproti tym sennheiserom h280 pro sa mi akg pacili viac snad vo vsetkom... bolo pocut basy, vysky nerezali, sedeli mi pohodlnejsie na hlave.. mali mensi pritlak, dizajn sa mi velmi paci, a boli lacnejsie
doma som skusal ich hlasitost a je pravda ze potrebuju aby som poriadne otocil volume knob... ale kedze ja mam svoje usi rad, tak aj tak by som ich nevypekal... skusil som ich dokonca aj v mp3 jukeboxe a dalo sa to pocuvat ... len samozrejme bolo nutne zvysit hlasitost... a ked som ju dal na 100% tak to zacalo dost skreslovat.. ale neviem ci sluchadla alebo ten prehravac