Jake kabely k monitorum?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 23 lis 2006 21:12

Martin: Tak to cumim. Diky za tip :)
A pak ze u nas nejdou sehnat kabely.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 lis 2006 23:46

2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 lis 2006 10:48

kexik píše:cyril: optiku, ci koax? na koax ti staci hocaky cinch-cinch, ak neni moc dlhy
Na propojení TC M300 a E-MU 1212m jsem použil obyčejnej RCA cinch a zvuk hrůza... Sykot a lupance, nižší hlasitost... Na balanced analog naprosto OK. Věřím, že to bylo tím kabelem, byl asi 2-3m dlouhej. Dost tenoučkej... Pořádnej cinch-cinch kabel stojí taky třeba 500Kč...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 24 lis 2006 14:44

safa píše:2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
promin , ty testy - tabulky mereni (v nemcine) jsem mel nastahovany minuly rok, kdyz jsem komletne presnurovaval.
ted jsem je hledal , ale uz je na HD nemam :(
nicmene ... kdyz jsem delal konecna rozhodnuti , tak pomer cena a vykon - mne nejlepe vysly kabely od Planet W. a Sommer C.
Tak jsem poridil S.C. , protoze meli jeste o kapku lepsi cisla a staly stejne jako P.W.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 lis 2006 14:49

Hm sem netusil ze je takovej problem sehnat jack-xlr samec... pekne jsem se nabehal, nakonec mi ho vyrobej v k-audiu (pote co sem si tam pockal az panove milostive prijdou jako obvykle pozde z obeda)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 24 lis 2006 14:59

Cyril píše:Hm sem netusil ze je takovej problem sehnat jack-xlr samec... pekne jsem se nabehal, nakonec mi ho vyrobej v k-audiu (pote co sem si tam pockal az panove milostive prijdou jako obvykle pozde z obeda)
cyrile - ty nectes moje prispevky, nebo co?
nebo hledas kokoti low-end kabely ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 lis 2006 15:06

Martin píše:
safa píše:2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
promin , ty testy - tabulky mereni (v nemcine) jsem mel nastahovany minuly rok, kdyz jsem komletne presnurovaval.
ted jsem je hledal , ale uz je na HD nemam :(
nicmene ... kdyz jsem delal konecna rozhodnuti , tak pomer cena a vykon - mne nejlepe vysly kabely od Planet W. a Sommer C.
Tak jsem poridil S.C. , protoze meli jeste o kapku lepsi cisla a staly stejne jako P.W.
A nedokazal bys alespon nasmerovat, kde by to mohlo byt? Take by me to zajimalo.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 lis 2006 15:10

Martin: ale ctu, budou dvoumetrovy, a to prece "zadnej smrtelnik nemuze poznat"...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 10:35

Zdravim,

nevím kam to mám napsat, tak to píšu sem. Pročítal jsem docela dost vláken okolo kabelů k monitorům, ale musím se přiznat, že v tom mám bordel. Ano ano.. v hardware jsem docela začátečník a tak bych Vás chtěl poprosit o radu, jak dobře propojit monitory se zvukovkou. Jako pro začátek jsem si pořídil zvuk. kartu Audiophile 2496 a k tomu Behringer B2030A. Jak to nejlépe propojit? Co jsem tady zjistil je, že nejlépe pořídit balanced propojení, ale zvukovka má RCA výstup což asi nebude balanced. Behringer má balanced XLR a 1/4" TRS. Takže co byste mi doporučili? Dělají se nějaké kvalitní kabely RCA -> XLR?

Předem díky za rady...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2007 10:39

pouzi nesymetricky vstup... takze potrebujes rca (cinch)->jack6,3 kable, nie xlr... + samozrejme bolo by vhodne pouzit nejake pojitko na regulaciu hlasitosti (atty, mixpultik, etc), regulovat hlasitost softverovo znamena degradovat 24bitove rozlisenie zvukovky

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 10:46

To jsem netušil, že regulovat hlasitost softwarově znamená snížení kvality zvuku... Díky za info... Takže pořídit kabel RCA -> 1/4" TRS + sehnat tu regulaci shlasitosti?

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 10:54

Jo ještě k té regulaci hlasitosti... je jedno jaký malý mix pultík si pořídím? Neničí některé produkty kvalitu zvuku? Je tu už něco zaběhnutého např. to ATTY?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 bře 2007 11:23

atty je pasivni regulator hlasitosti, taky si muzes poridit za par korun potencimetr, strcit ho do nejaky krabicky a budes to mit stejny. Vetsina levnych mixacku nejak degraduje zvuk, nektere vice, nektere mene, nekdo tady ma Compact od Soundcraftu, nekdo treba Tapco Blend, ale to uz se tu rozebiralo milionkrat, takze hledej.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2007 12:10

ja mam yamahu mg 10/2 a pokial sa komp out nezapoji na riadny channel strip, ale na tape vstup, zmrsenie zvuku je nemeratelne a (takmer) nepocutelne. meral som to RMAA v loope cista zvukovka a zvukovka+mix. za takmer je nepatrne zuzenie stereobazy, vykupene malicko pevnejsimi basmi (to je ale nizkou vstupnou impedanciou mojho koncaku)

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 14:35

Díky za rady. No pročítal jsem různá vlákna ohledně regulace hlasitosti. Je toho fakt dost. Asi nejdřív zkusím udělat zařízení ručně... No a pak sem narazil na tuto věcičku. Docela si to tady někteří pochvalovali.
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172710
To by možná šlo k Aphile 2496 a b2030A?

Odpovědět