2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
kexik píše:cyril: optiku, ci koax? na koax ti staci hocaky cinch-cinch, ak neni moc dlhy
Na propojení TC M300 a E-MU 1212m jsem použil obyčejnej RCA cinch a zvuk hrůza... Sykot a lupance, nižší hlasitost... Na balanced analog naprosto OK. Věřím, že to bylo tím kabelem, byl asi 2-3m dlouhej. Dost tenoučkej... Pořádnej cinch-cinch kabel stojí taky třeba 500Kč...
safa píše:2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
promin , ty testy - tabulky mereni (v nemcine) jsem mel nastahovany minuly rok, kdyz jsem komletne presnurovaval.
ted jsem je hledal , ale uz je na HD nemam
nicmene ... kdyz jsem delal konecna rozhodnuti , tak pomer cena a vykon - mne nejlepe vysly kabely od Planet W. a Sommer C.
Tak jsem poridil S.C. , protoze meli jeste o kapku lepsi cisla a staly stejne jako P.W.
Hm sem netusil ze je takovej problem sehnat jack-xlr samec... pekne jsem se nabehal, nakonec mi ho vyrobej v k-audiu (pote co sem si tam pockal az panove milostive prijdou jako obvykle pozde z obeda)
Cyril píše:Hm sem netusil ze je takovej problem sehnat jack-xlr samec... pekne jsem se nabehal, nakonec mi ho vyrobej v k-audiu (pote co sem si tam pockal az panove milostive prijdou jako obvykle pozde z obeda)
cyrile - ty nectes moje prispevky, nebo co?
nebo hledas kokoti low-end kabely ?
safa píše:2 MARTIN) ... ptal jsem se te jestli mi muzes prosimte rict kde se tyhle testy co se o nich zminujes daji dohledat ... docela bych si je rad precet ... .
promin , ty testy - tabulky mereni (v nemcine) jsem mel nastahovany minuly rok, kdyz jsem komletne presnurovaval.
ted jsem je hledal , ale uz je na HD nemam
nicmene ... kdyz jsem delal konecna rozhodnuti , tak pomer cena a vykon - mne nejlepe vysly kabely od Planet W. a Sommer C.
Tak jsem poridil S.C. , protoze meli jeste o kapku lepsi cisla a staly stejne jako P.W.
A nedokazal bys alespon nasmerovat, kde by to mohlo byt? Take by me to zajimalo.
nevím kam to mám napsat, tak to píšu sem. Pročítal jsem docela dost vláken okolo kabelů k monitorům, ale musím se přiznat, že v tom mám bordel. Ano ano.. v hardware jsem docela začátečník a tak bych Vás chtěl poprosit o radu, jak dobře propojit monitory se zvukovkou. Jako pro začátek jsem si pořídil zvuk. kartu Audiophile 2496 a k tomu Behringer B2030A. Jak to nejlépe propojit? Co jsem tady zjistil je, že nejlépe pořídit balanced propojení, ale zvukovka má RCA výstup což asi nebude balanced. Behringer má balanced XLR a 1/4" TRS. Takže co byste mi doporučili? Dělají se nějaké kvalitní kabely RCA -> XLR?
To jsem netušil, že regulovat hlasitost softwarově znamená snížení kvality zvuku... Díky za info... Takže pořídit kabel RCA -> 1/4" TRS + sehnat tu regulaci shlasitosti?
Jo ještě k té regulaci hlasitosti... je jedno jaký malý mix pultík si pořídím? Neničí některé produkty kvalitu zvuku? Je tu už něco zaběhnutého např. to ATTY?
atty je pasivni regulator hlasitosti, taky si muzes poridit za par korun potencimetr, strcit ho do nejaky krabicky a budes to mit stejny. Vetsina levnych mixacku nejak degraduje zvuk, nektere vice, nektere mene, nekdo tady ma Compact od Soundcraftu, nekdo treba Tapco Blend, ale to uz se tu rozebiralo milionkrat, takze hledej.
ja mam yamahu mg 10/2 a pokial sa komp out nezapoji na riadny channel strip, ale na tape vstup, zmrsenie zvuku je nemeratelne a (takmer) nepocutelne. meral som to RMAA v loope cista zvukovka a zvukovka+mix. za takmer je nepatrne zuzenie stereobazy, vykupene malicko pevnejsimi basmi (to je ale nizkou vstupnou impedanciou mojho koncaku)
Díky za rady. No pročítal jsem různá vlákna ohledně regulace hlasitosti. Je toho fakt dost. Asi nejdřív zkusím udělat zařízení ručně... No a pak sem narazil na tuto věcičku. Docela si to tady někteří pochvalovali. http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172710
To by možná šlo k Aphile 2496 a b2030A?