KRK ROKIT 8 g2 - názory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
cometthrotter

KRK ROKIT 8 g2 - názory

Příspěvek od cometthrotter »

Zdravím,
chci se zeptat co si myslíte o těchto monitorech? Máte někdo zkušenosti? Přemýšlím o nich jako slušných o monitorech z druhé ruky, než budu mít na lepší.. myslíte že stačí na studiovou práci? myslím teda relativně, je mi jasný že to bude trochu kompromis ale potřebuju něco co aspoň trochu hraje a dá se na tom pracovat.. díky :-)
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Pytkin
Moderátor

Re: KRK ROKIT 8 g2 - názory

Příspěvek od Pytkin »

Je to lepsie ako sluchatka. Ale moc dobre to nehraje. Zase je to brutalne lacne. Z druhej ruky to uz snad musi byt skoro zadarmo :) Pri tej cene sa nedaju cakat zazraky. Ale nieco sa na tom robit da.

supreff

Příspěvek od supreff »

a co alesis monitor one mkii?mám sluchátka akg k121 a mám problem ve spodních pásmech,myslíte že by mi ty monitory pomohly?

cometthrotter

no z druhé ruky sem našel inzerát za 8000 czk.. tak nevím jestli nekoupit radši sluchátka a šetřit na dejme tomu krk VXT 8 nebo ADAM A7 , nebo vzít tyhle a minimálně rok s něma dělat.. zkrátka chci už na něčem pracovat a hledám nejlepší variantu.. :)
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Já to řeším tak, že teď pořizuju sluchátka ( konkrétně Akg K701, stojí nějakých 5600,-). Až vyřeším pořádně akustiku, tak zainvestuju do lepších beden ( vxt nebo adamů).

boro

Příspěvek od boro »

Podla mna, osmicky su zbytocne velke. Svoje 5-tky sice nepouzivam na pracu, iba na pocuvanie hudby a vacsie by som ani nechcel

rastis

Příspěvek od rastis »

mal som tie 6 palcove Rokity. na posluch a podanie basov o triedu lepsie, ako Truth 6 palcove, ale kupodivu stare mixy z Truthov aj ked su nahovno, tak sa mi zdaju lepsie, jak stare mixy z Rokitov.

cometthrotter

myslíte ,že se dá chvíli pracovat jen se sluchátky? než bych koupil třeba VXT 6 .. zkrátka celkově s tím pracovat i v mixu a masteringu.. je to možný?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

A saga s masteringem pokracuje... :]
Sorry za OT, ale neslo jinak.

cometthrotter

ok já si myslel že si někdo rýpne.. nejenom tohle fórum čtu přes rok , a k tomu i pár odborných publikací a vím že není mastering jako mastering.. jo nemám pořádný monitory ale nejsem blbej.. momentálně experimentuju a vím částečně o co v mixu i v masteringu jde.. jo je spousta věcí co je se potřeba naučit ale takovýhle rýpání si prosím nech stranou, já vím že spousta lidí neví o co jde a prostě napráskaj tak ňákej preset nebo kompresor a normalizaci a myslí si že to je hotový, to není můj případ. ale myslím si že se někdy mastering přeceňuje, jo vždycky to může být lepší , ale jsme už v digitální době, když si s tím člověk šikovně pohraje, obyčejný člověk ani nemusí poznat rozdíl mezi velkým renomovaným studiem a menším studim s omezeným rozpočtem.. záleží přece na tom jak to člověk slyší a jak ten zvuk působí, a dobrých výsledků lze přece dosáhnout i s menším počtem kvalitní techniky. sorry že sem se tak rozohnil ale naštvalo mně to.. možná sem to měl zformulovat jinak..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No mastering by hlavne mal robit niekto iny aby priniesol novy pohlad do veci .. Niekedy to pomoze, niekedy je to naopak na nic..

Spat k teme. Je to asi individualne. Ale ja by som na skuchatka nevedel miesat. Ja potreujem monitory. Takze za seba hovorim, ze chod do tych rokitov.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jo, zalezi na tom, jak to clovek slysi. S VXT6 to uslysis tezko.
Ale v pohode, jestli jsem se te nejak dotkl, tak sorry.

cometthrotter

No tak VXT řada je už poměrně dobrá , soudím sice podle recenzí co napsali na foréch , ale pochybuju že by si to vymýšleli. Minimálně s VXT 8 se dá pracovat dobře, ta šestka je sice menší ale zas tak propastný rozdíl tam nebude.. nebo jo? V dané cenové kategorii je to snad nejlepší vobla myslím, možná bych váhal ještě nad ADAM A7 .. jinak v pohodě , jen nechci vypadat jak ňákej co nic neví a chce hned nahrávat, thats all .. :? :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

VXT su paradne monitory, cela seria

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Na michani budou urcite v pohode, ohlasy na ne jsou dobry.

Odpovědět