Zdravím,
chci se zeptat co si myslíte o těchto monitorech? Máte někdo zkušenosti? Přemýšlím o nich jako slušných o monitorech z druhé ruky, než budu mít na lepší.. myslíte že stačí na studiovou práci? myslím teda relativně, je mi jasný že to bude trochu kompromis ale potřebuju něco co aspoň trochu hraje a dá se na tom pracovat.. díky
Je to lepsie ako sluchatka. Ale moc dobre to nehraje. Zase je to brutalne lacne. Z druhej ruky to uz snad musi byt skoro zadarmo Pri tej cene sa nedaju cakat zazraky. Ale nieco sa na tom robit da.
no z druhé ruky sem našel inzerát za 8000 czk.. tak nevím jestli nekoupit radši sluchátka a šetřit na dejme tomu krk VXT 8 nebo ADAM A7 , nebo vzít tyhle a minimálně rok s něma dělat.. zkrátka chci už na něčem pracovat a hledám nejlepší variantu..
Já to řeším tak, že teď pořizuju sluchátka ( konkrétně Akg K701, stojí nějakých 5600,-). Až vyřeším pořádně akustiku, tak zainvestuju do lepších beden ( vxt nebo adamů).
mal som tie 6 palcove Rokity. na posluch a podanie basov o triedu lepsie, ako Truth 6 palcove, ale kupodivu stare mixy z Truthov aj ked su nahovno, tak sa mi zdaju lepsie, jak stare mixy z Rokitov.
ok já si myslel že si někdo rýpne.. nejenom tohle fórum čtu přes rok , a k tomu i pár odborných publikací a vím že není mastering jako mastering.. jo nemám pořádný monitory ale nejsem blbej.. momentálně experimentuju a vím částečně o co v mixu i v masteringu jde.. jo je spousta věcí co je se potřeba naučit ale takovýhle rýpání si prosím nech stranou, já vím že spousta lidí neví o co jde a prostě napráskaj tak ňákej preset nebo kompresor a normalizaci a myslí si že to je hotový, to není můj případ. ale myslím si že se někdy mastering přeceňuje, jo vždycky to může být lepší , ale jsme už v digitální době, když si s tím člověk šikovně pohraje, obyčejný člověk ani nemusí poznat rozdíl mezi velkým renomovaným studiem a menším studim s omezeným rozpočtem.. záleží přece na tom jak to člověk slyší a jak ten zvuk působí, a dobrých výsledků lze přece dosáhnout i s menším počtem kvalitní techniky. sorry že sem se tak rozohnil ale naštvalo mně to.. možná sem to měl zformulovat jinak..
No tak VXT řada je už poměrně dobrá , soudím sice podle recenzí co napsali na foréch , ale pochybuju že by si to vymýšleli. Minimálně s VXT 8 se dá pracovat dobře, ta šestka je sice menší ale zas tak propastný rozdíl tam nebude.. nebo jo? V dané cenové kategorii je to snad nejlepší vobla myslím, možná bych váhal ještě nad ADAM A7 .. jinak v pohodě , jen nechci vypadat jak ňákej co nic neví a chce hned nahrávat, thats all ..