krk vxt6
krk vxt6
zdravim,
nevim jestli je to běžný, ale tapco mi to nedělaly, tak se zeptám. když zapnu bedny (naprázdno) tak mi z vejškáče jde šum. dělá to nezávisle na nastavení hlasitosti z pc nebo na potenciometru vzadu na bedně. jediný co mě napadá je, že by to mohla dělat zvuková karta (audiophille 2496)- mam to zapojený přímo ze zvukovky do beden (cinch > jack6.3)
nevim jestli je to běžný, ale tapco mi to nedělaly, tak se zeptám. když zapnu bedny (naprázdno) tak mi z vejškáče jde šum. dělá to nezávisle na nastavení hlasitosti z pc nebo na potenciometru vzadu na bedně. jediný co mě napadá je, že by to mohla dělat zvuková karta (audiophille 2496)- mam to zapojený přímo ze zvukovky do beden (cinch > jack6.3)
Re: krk vxt6
no tak odpoj kabel a nechaj pustene bedne naprazdno.. a pocuvaj ci ide sum
len neviem ci je to dajaky problem, vyskac prevazne mierne sumi u vacsiny bedni
jo, šumí to i bez kabelu.EXCOM píše:no tak odpoj kabel a nechaj pustene bedne naprazdno.. a pocuvaj ci ide sum
Ahoj, Audiophile 2496 ma nebalancovany vystup a to potom zapojujes do balancovaneho vstupu (myslim 10ohmu?). Abys to poresil, potrebujes konvertor z "unbalanced to balanced"...a to je pomerne draha zalezitost, napr tady http://www.sonifex.co.uk/redbox/rbul1_ld.shtml
Takze mozna by stalo zato popremyslet o modernejsi zvukovy karte, ktera ten balanced output ma, sumeni pak zcela zmizi, alespon to je moje zkusenost, jestli se mylim, profici me profiknou
...ale myslim, ze je to tak.
Takze mozna by stalo zato popremyslet o modernejsi zvukovy karte, ktera ten balanced output ma, sumeni pak zcela zmizi, alespon to je moje zkusenost, jestli se mylim, profici me profiknou

i kdyz to sumi i bez kabelu? to se mi teda nezda...EMOTIKONE píše:Takze mozna by stalo zato popremyslet o modernejsi zvukovy karte, ktera ten balanced output ma, sumeni pak zcela zmizi, alespon to je moje zkusenost, jestli se mylim, profici me profiknou...ale myslim, ze je to tak.
Jestli to sumi bez kabelu, tak to vzdavam...sorry...
Měl jsem KRK RP-6, šum tam byl, po vymene trafa za toroid skoro zmizel. Teď mam KRK V-6, šum se vstupem na kratko tam je taky, na poslechovou vzdalenost jasně slyšitelný, ale nijak extremne neruší. Zajimavé je, ze v jeden monitor sumi vic, nez ten druhy. Zacinam se smirovat s tim, ze je to normalni... Bavime se o urovni, kterou zamaskuje napr. hluk bezneho pocitace apod. Teprve kdyz ma clovek opravdu tichou mistnost (odhlučněný počítač, žádné další stroje s větráky atd...), tak začne slyšet tento šum.
neni ziadny fyzikalny dovod, preco by sa mal sum stratit po vymene trafa za toroid. pokial sa bavime o SUME a nie o BRUME.
veci sa maju takto. 100% lacnych aktivnych monitorov pouziva ako zosilovace monoliticke integrovane obvody. tie, vratane tych dobrych, sumia pomerne HODNE. dalsi sum pridava aktivna vyhybka, osadena v lacnych monitoroch najcastejsie TL072 a 074 operakmi, ktore tiez nieco sumia. riesenie ako tento sum lacno a jednoducho odstranit, fakticky neexistuje a treba sa s nim zmierit.
veci sa maju takto. 100% lacnych aktivnych monitorov pouziva ako zosilovace monoliticke integrovane obvody. tie, vratane tych dobrych, sumia pomerne HODNE. dalsi sum pridava aktivna vyhybka, osadena v lacnych monitoroch najcastejsie TL072 a 074 operakmi, ktore tiez nieco sumia. riesenie ako tento sum lacno a jednoducho odstranit, fakticky neexistuje a treba sa s nim zmierit.
Nejen v levnych, sumi i S3A, K&Ho300 (malo, ale sumi), Focal Twin, ... Ale on ten sum (respektive jeho hlasitost) je dost relativni vec, ze jo, proste se to nesmi moc resit 

presne toto som prave vyriesil ... uz asi 2 mesiace som registroval zvyseny sum v mojich truthoch.. teda povedal som si - bud v nich daco odislo, alebo proste mozno tam bol aj predtym len som si to nevsimol ... (tommy45 vie o com hovorim, vcera bol u mna a ten sum pocul) .. ako zvukovku mam TI-cko, pripojene cez USB, priamo do neho mam pichnute truthy ..
takze zahada vyriesena
) nahodou som vytiahol z usb-cka TLACIAREN a zrazu sum zmizol
haluz ... hovorim sum - nie brum, sietove vrcanie a ruchy ako pri zemnej smycke.. toto bol normalny regulerny sum.. a jak som odpojil tlacieran tak sum je fuc 
takze zahada vyriesena

Mozno ta tlaciaren sposobila aj nie 100 percentnu funkcnost reapera a ti-cka
Mne zatial nesumelo nic. Teraz mam v plane kupit KRK RPK 8, ak bude sum... tak to je pekne v Pecku...

Mne zatial nesumelo nic. Teraz mam v plane kupit KRK RPK 8, ak bude sum... tak to je pekne v Pecku...
Neco jsem nasel na gearsluts, mluvi se tam o tom, ze KRK serie VXT maji nachylnost zachytavat RFI...to by mohlo taky vysvetlit, proc treba sumi jenom jedna bedna....
http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... -vxt8.html
http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... -vxt8.html
-
nechcel som zbytocne zakladat novu temu, tak pisem sem.
Sum mam aj ja. ale je ticho. ked sa realne s bednami robi, v podstate to nepocut.
RFI bedne chytaju. podla info zo zahranicia hlavne tam kde niesu 3G telefonne vykryvace ktore pracuju na inej prekvencii. Telefon na Wifi a je klud.
Mne sa stava taka vec, ze v bedniach (hlavne v jednej) to pukne ked vedla v izbe zapnu/vypnu svetlo (+ este miestnost vedla a pod mojou). Toto mi vadi asi najviac, ale tak musim si zvyknut asi
Sum mam aj ja. ale je ticho. ked sa realne s bednami robi, v podstate to nepocut.
RFI bedne chytaju. podla info zo zahranicia hlavne tam kde niesu 3G telefonne vykryvace ktore pracuju na inej prekvencii. Telefon na Wifi a je klud.
Mne sa stava taka vec, ze v bedniach (hlavne v jednej) to pukne ked vedla v izbe zapnu/vypnu svetlo (+ este miestnost vedla a pod mojou). Toto mi vadi asi najviac, ale tak musim si zvyknut asi

to spis nejak filtrovat sitovy napajeni, nebo se zapojit na jinou fazi.. ale nejsem v tyhle problematice po prakticky strance kovanej, tak snad ti nekdo poradi opravdu presne