krk vxt6

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
jsm
Příspěvky: 52
Registrován: 11 dub 2009 12:45

krk vxt6

Příspěvek od jsm » 02 led 2010 20:41

zdravim,

nevim jestli je to běžný, ale tapco mi to nedělaly, tak se zeptám. když zapnu bedny (naprázdno) tak mi z vejškáče jde šum. dělá to nezávisle na nastavení hlasitosti z pc nebo na potenciometru vzadu na bedně. jediný co mě napadá je, že by to mohla dělat zvuková karta (audiophille 2496)- mam to zapojený přímo ze zvukovky do beden (cinch > jack6.3)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: krk vxt6

Příspěvek od EXCOM » 02 led 2010 20:45

no tak odpoj kabel a nechaj pustene bedne naprazdno.. a pocuvaj ci ide sum
len neviem ci je to dajaky problem, vyskac prevazne mierne sumi u vacsiny bedni

jsm
Příspěvky: 52
Registrován: 11 dub 2009 12:45

Re: krk vxt6

Příspěvek od jsm » 02 led 2010 20:58

EXCOM píše:no tak odpoj kabel a nechaj pustene bedne naprazdno.. a pocuvaj ci ide sum
len neviem ci je to dajaky problem, vyskac prevazne mierne sumi u vacsiny bedni
jo, šumí to i bez kabelu.

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: krk vxt6

Příspěvek od EMOTIKONE » 06 led 2010 12:45

Ahoj, Audiophile 2496 ma nebalancovany vystup a to potom zapojujes do balancovaneho vstupu (myslim 10ohmu?). Abys to poresil, potrebujes konvertor z "unbalanced to balanced"...a to je pomerne draha zalezitost, napr tady http://www.sonifex.co.uk/redbox/rbul1_ld.shtml

Takze mozna by stalo zato popremyslet o modernejsi zvukovy karte, ktera ten balanced output ma, sumeni pak zcela zmizi, alespon to je moje zkusenost, jestli se mylim, profici me profiknou :) ...ale myslim, ze je to tak.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: krk vxt6

Příspěvek od biscuit » 06 led 2010 13:27

EMOTIKONE píše:Takze mozna by stalo zato popremyslet o modernejsi zvukovy karte, ktera ten balanced output ma, sumeni pak zcela zmizi, alespon to je moje zkusenost, jestli se mylim, profici me profiknou :) ...ale myslim, ze je to tak.
i kdyz to sumi i bez kabelu? to se mi teda nezda...

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: krk vxt6

Příspěvek od EMOTIKONE » 06 led 2010 15:17

Jestli to sumi bez kabelu, tak to vzdavam...sorry...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: krk vxt6

Příspěvek od delay » 07 led 2010 10:18

Měl jsem RP-8 a šum tam byl ale nijak zvlašť velkej, řekl bych že stejnej jako na běžnejch monitorech, v porovnání na Tannoy Reveal 8D je to +/- stejný.

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: krk vxt6

Příspěvek od radek_p » 07 led 2010 11:24

Měl jsem KRK RP-6, šum tam byl, po vymene trafa za toroid skoro zmizel. Teď mam KRK V-6, šum se vstupem na kratko tam je taky, na poslechovou vzdalenost jasně slyšitelný, ale nijak extremne neruší. Zajimavé je, ze v jeden monitor sumi vic, nez ten druhy. Zacinam se smirovat s tim, ze je to normalni... Bavime se o urovni, kterou zamaskuje napr. hluk bezneho pocitace apod. Teprve kdyz ma clovek opravdu tichou mistnost (odhlučněný počítač, žádné další stroje s větráky atd...), tak začne slyšet tento šum.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: krk vxt6

Příspěvek od kexik » 07 led 2010 13:57

neni ziadny fyzikalny dovod, preco by sa mal sum stratit po vymene trafa za toroid. pokial sa bavime o SUME a nie o BRUME.

veci sa maju takto. 100% lacnych aktivnych monitorov pouziva ako zosilovace monoliticke integrovane obvody. tie, vratane tych dobrych, sumia pomerne HODNE. dalsi sum pridava aktivna vyhybka, osadena v lacnych monitoroch najcastejsie TL072 a 074 operakmi, ktore tiez nieco sumia. riesenie ako tento sum lacno a jednoducho odstranit, fakticky neexistuje a treba sa s nim zmierit.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: krk vxt6

Příspěvek od Kermitak » 07 led 2010 17:21

Nejen v levnych, sumi i S3A, K&Ho300 (malo, ale sumi), Focal Twin, ... Ale on ten sum (respektive jeho hlasitost) je dost relativni vec, ze jo, proste se to nesmi moc resit ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12787
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: krk vxt6

Příspěvek od dendy » 07 led 2010 18:22

presne toto som prave vyriesil ... uz asi 2 mesiace som registroval zvyseny sum v mojich truthoch.. teda povedal som si - bud v nich daco odislo, alebo proste mozno tam bol aj predtym len som si to nevsimol ... (tommy45 vie o com hovorim, vcera bol u mna a ten sum pocul) .. ako zvukovku mam TI-cko, pripojene cez USB, priamo do neho mam pichnute truthy ..

takze zahada vyriesena :)) nahodou som vytiahol z usb-cka TLACIAREN a zrazu sum zmizol :) haluz ... hovorim sum - nie brum, sietove vrcanie a ruchy ako pri zemnej smycke.. toto bol normalny regulerny sum.. a jak som odpojil tlacieran tak sum je fuc :)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: krk vxt6

Příspěvek od tomy45 » 07 led 2010 21:02

Mozno ta tlaciaren sposobila aj nie 100 percentnu funkcnost reapera a ti-cka :wink:

Mne zatial nesumelo nic. Teraz mam v plane kupit KRK RPK 8, ak bude sum... tak to je pekne v Pecku...

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: krk vxt6

Příspěvek od EMOTIKONE » 25 led 2010 22:08

Neco jsem nasel na gearsluts, mluvi se tam o tom, ze KRK serie VXT maji nachylnost zachytavat RFI...to by mohlo taky vysvetlit, proc treba sumi jenom jedna bedna....
http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... -vxt8.html

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: krk vxt6

Příspěvek od Palio-boss » 14 led 2013 23:40

nechcel som zbytocne zakladat novu temu, tak pisem sem.
Sum mam aj ja. ale je ticho. ked sa realne s bednami robi, v podstate to nepocut.
RFI bedne chytaju. podla info zo zahranicia hlavne tam kde niesu 3G telefonne vykryvace ktore pracuju na inej prekvencii. Telefon na Wifi a je klud.
Mne sa stava taka vec, ze v bedniach (hlavne v jednej) to pukne ked vedla v izbe zapnu/vypnu svetlo (+ este miestnost vedla a pod mojou). Toto mi vadi asi najviac, ale tak musim si zvyknut asi :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: krk vxt6

Příspěvek od biscuit » 15 led 2013 00:54

to spis nejak filtrovat sitovy napajeni, nebo se zapojit na jinou fazi.. ale nejsem v tyhle problematice po prakticky strance kovanej, tak snad ti nekdo poradi opravdu presne ;)

Odpovědět