k tomu OT:
Ohladom toho mixovania a aranzovania zaroven. Tiez s tym prave bojujem. Snazim sa pocas aranze uz rovno aj ladit zvuky tak, aby to znelo co najlepsie ako viem - aby zvukova kvalita zaostavala za referencnymi trackmi co najmenej(posuny su, ale zatial mam stale strasne k tomu daleko). Proste aktualne zvuky z ktorych som vytvoril nejake jadro skladby hned vyladit, aby sa navzajom nebili, mali priestor, basy,atd. Lepsie sa mi potom komponuje dalej, ked viem ze zvuky su ako tak osetrene a nic ma potom neprijemne neprekvapi

. Lenze ma to nevyhodu v tom, ze sa napriklad dlhy cas zaseknem pri uprave zvuku niecoho a samotne komponovanie mi stoji. Napr. posledne tri dni v rozpracovanej veci som sa po stranke aranze vobec nepohol, pretoze neustale riesim kick

. Pri porovnavani s referencnymi trackmi nie som spokojny a stale sa to snazim ladit tak, aby to znelo idealnejsie. Asi ked sa uz clovek v tom moc vrta a nevidi cestu ako sa pohnut, mal by to hodit za hlavu a pokracovat v aranzi. Lenze to sa potom ale zle aranzuje, ked vies ze tvoj zvuk nema grady oproti inym veciam a tym padom to posuva cely track ovela nizsie. A zrovna pri hudobnom style co robim je mega dolezite aby to znelo zvukovo nadupane. Pocas tvorby tracku sa mi ale asi fakt oplatilo ist touto cestou, ze priebezne kontrolovat a vyladovat zvuky, ako zvuk neriesit, urobit celu kompoziciu a potom clovek cely znechuteny uz nema silu prekopavat zvukovo cely track.
Neviem, mozno to robim zle, ale zvukove chyby v svojich veciach zistim vtedy, ak si vypocujem nejaky cas hociaku profi nahravku (je jedno aky styl) a potom rychlo prepnem na moj track. Vtedy pocujem kontrast medzi tym co mi v tracku zvukovo chyba alebo je zle vyriesene. Je to normalne takto robit ?