ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove dojmy

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
carloff
Profesionál

Re: ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove dojmy

Příspěvek od carloff »

No jsou skvele...vubec jsem to necekal -rikal jsem si slusny druhy bedny a ejhle vypada to na prvni bedny:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

c9000 píše:Taky mi to nepříjde nějak High price, na to jaký maj od Vašich uší reference to vypadá že za relativně rozumnou cenu hodně muziky. :wink:
To jo, ale jsou relativně malinké ... 255 x 180 x 200 mm . 5kg . Takové nejmenší použitelné od nich. Ještě menší a levnější jsou MO-1, ale to už nebylo ono ...to už je opravdu jen "kontrolka" :) Ale do menšího studiíčka ty 906 jsou super ... Samozřejmě basy neduní a neotřásají budovou, ale jsou krásně čitelné.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 pro 2009 13:35, celkem upraveno 1 x.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Dovolim si nesouhlasit--po porovnani s velkyma 8050 genelec a HL O300 D--jasne nemaji takovy bas a telo---ale basy zneji naprosto pravdive zadna alterace pres vyssi oktavu takze male studiicko ale kazde jine musi tohleto ocenit...Geithain thums up :!:
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

marian

Příspěvek od marian »

mam tu fostexy PM 0.5, a maju rozmery 181w x 280h x 260d
takze tie Geithan budu urcite upgrade :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

marian píše:mam tu fostexy PM 0.5, a maju rozmery 181w x 280h x 260d
takze tie Geithan budu urcite upgrade :)
Asi nejen rozměrově :)

marian

Příspěvek od marian »

Hehe, ano.
Ja som to myslel hlavne v tom, ze si nemozem dovolit kupovat vacsie bednicky, lebo
by som musel rapidne menit aj ine veci.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Vey píše:
PiKey píše: Ivo mi spominal, ze si ich u neho tiez pocul.
Ano, bohuzel Ivo je v tu chvili nemel zrovna v idealni poloze a dost citelne mi tam chybeli spodky. Jinak moc peknej zvuk.
obcas sa tu riesili spodky alias basy, ale musim povedat ze mi naozaj nechybaju tak ako mi nechyba nic :)
spodne pasmo na svojich 940 pocujem do takej miery az som prekvapeny co vsetko v zvuku je a az teraz mozem povedat odkial ma moznost pouzivat napriklad high pass... predtym som to triafal viac menej intuitivne
samozrejme je dobre najst tu spravnu polohu kde a ako medzi (oproti) bedniam sediet ... a tak jediny probelm je, ze taketo bedne cloveka vedu k dalsim ugradeom, takze najblizsie uvazujem original stojany k nim a casom aj nejaky spickovy level controler...
bol som uz na 90 percent rozhodnuty ist do dynaudii air6 ale skutocne nelutujem ze som si to rozmyslel
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

SoundsFine

Re: ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove do

Příspěvek od SoundsFine »

Byl jsem si poslechnout RL-901, ale trochu mě překvapilo, že tolik šumí (nebo hučí, či brumí), je to sice hodně velká bedna, ale čekal jsem, že to bude menší šum než například u Adam S4A, nebo KH O300.
I při poslechu při velmi malé hlasitosti, se ten "šum" zcela ztratil a člověk ho nevnímá, ale jakmile bylo úplné ticho, slyšel jsem i ze tří - čtyř metrů, že z těch beden nepatrně něco leze. Třeba KH410 jsou ze dvou metrů zcela neslyšitelné. KH300 nevnímám z metru.

Jinak je to zvukově fantastická bedna a nezbývá, než říct: "Na velikosti záleží!"
Je to normální jev u "Main monitors"? Co to způsobuje?

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak to je fakt divny, me pride, ze sou tissi nez s3a a rozhodne nehuci (zadnej brum). Mam je tak 2m od sebe. M

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

901 jsou naprosto tiché, mají hladinu šumu hluboko pod normou. Pokud je někde slyšet nějaký brum, zdroj je třeba hledat jinde (zemní smyčka apod.)

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Nevím kolik je norma, ale naprosto tiché nejsou ani náhodou.
O300 nebo O410 jsou ze dvou metrů neslyšitelné.
Ale MEG 901 a 906 jsem poslouchal přímo v jejich poslechovce a když jsem natočil ucho přímo k repráku 901 - šum tam byl (i ze tří metrů).
Říkám, je to zanedbatelný šum, který asi nikdo při práci moc nevnímá.
Ptal jsem se na to člověka, který mi předváděl monitory a říkal, že to je zcela ok a je to vlastnost všech velkých monitorů této kategorie, tak jsem raději držel klapačku a už jsem více nerýpal. Nemám zkušenosti... S4A i 1037 jsou menší bedny a jiná výkonnostní i frekvenční kategorie, takže by to bylo nesmyslné srovnání. Každopádně to není parametr, který by měl hrát nějakou roli při výběru monitorů.
Přednes a muzikálnost u 901 hovoří jasně o jejich mimořádnosti.

monoque

Příspěvek od monoque »

Ty nase RL901K jsou taky velice tiche(mnohem tissi nez bezne repro i treba s 8"), slysel jsem i ty od Iva a cisto..tak tezko rict...

kexik

Příspěvek od kexik »

ten sum v tom konkretnom pripade moze byt nejake VF rusenie, ktore inde nebude... to musis v danom konkretnom rozvode skusit aj ine bedne a ani to nemude korektny test, rozne zosilovace su rozne odolne voci ruseniu, navyse, cim menej filtrov a kmitoctovych kompenzacii, tym rychlejsi zosik=lepsi zvuk ale zasa nizsia odolnost voci ruseniu, takze tam mas na vyrobcovi aky kompromis zvoli... mozno staci bachnut do napajania prepetovku s dobrym VF filtrom a bude po sume, ktovie

EM3

Příspěvek od EM3 »

Co pisete vypada uzasne! Hlavne ta smerovost na basech by se mi moc libila a vubec vsechno. Asi uz nebudu uvazovat o nicem jinym, ted mam brouka v hlave :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V té poslechovce je tak 5-8 párů beden těsně vedle sebe a všechny jsou puštěné. Rozeznat z kterých jde za této situace "šum" a odlišit ho a separovat od šumu ostatních beden se zdá být dost mimořádný výkon :wink: Já jsem hodně citlivý a alergický na jakýkoliv nadbytečný zvuk v mé studiové místnosti, ale ty 901 jsou naprosto neslyšné. Teprve když dám ucho přímo na ně, slyším jakýsi slaboučký šum/vánek

Měl jsem na nich v úvodních stadiích brum a strašně mě to štvalo, ale stačilo vyměnit Forssell monitor controller za nový model, kde byly už symetrické výstupy (předtím nesymetrické) a je tu ticho jak v hrobě. Je ale pravda, že tyhle Geithainy jsou trošku citlivé na mobily, když ho mám ve studiu na stole a něco se na něm chystá , objeví se v nich to typické signální "ťukání"

Odpovědět