ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove dojmy
Re: ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove dojmy
No jsou skvele...vubec jsem to necekal -rikal jsem si slusny druhy bedny a ejhle vypada to na prvni bedny:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
To jo, ale jsou relativně malinké ... 255 x 180 x 200 mm . 5kg . Takové nejmenší použitelné od nich. Ještě menší a levnější jsou MO-1, ale to už nebylo ono ...to už je opravdu jen "kontrolka"c9000 píše:Taky mi to nepříjde nějak High price, na to jaký maj od Vašich uší reference to vypadá že za relativně rozumnou cenu hodně muziky.

Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 pro 2009 13:35, celkem upraveno 1 x.
Dovolim si nesouhlasit--po porovnani s velkyma 8050 genelec a HL O300 D--jasne nemaji takovy bas a telo---ale basy zneji naprosto pravdive zadna alterace pres vyssi oktavu takze male studiicko ale kazde jine musi tohleto ocenit...Geithain thums up 

Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
mam tu fostexy PM 0.5, a maju rozmery 181w x 280h x 260d
takze tie Geithan budu urcite upgrade

Asi nejen rozměrověmarian píše:mam tu fostexy PM 0.5, a maju rozmery 181w x 280h x 260d

Hehe, ano.
Ja som to myslel hlavne v tom, ze si nemozem dovolit kupovat vacsie bednicky, lebo
by som musel rapidne menit aj ine veci.
Ja som to myslel hlavne v tom, ze si nemozem dovolit kupovat vacsie bednicky, lebo
by som musel rapidne menit aj ine veci.
obcas sa tu riesili spodky alias basy, ale musim povedat ze mi naozaj nechybaju tak ako mi nechyba nicVey píše:Ano, bohuzel Ivo je v tu chvili nemel zrovna v idealni poloze a dost citelne mi tam chybeli spodky. Jinak moc peknej zvuk.PiKey píše: Ivo mi spominal, ze si ich u neho tiez pocul.

spodne pasmo na svojich 940 pocujem do takej miery az som prekvapeny co vsetko v zvuku je a az teraz mozem povedat odkial ma moznost pouzivat napriklad high pass... predtym som to triafal viac menej intuitivne
samozrejme je dobre najst tu spravnu polohu kde a ako medzi (oproti) bedniam sediet ... a tak jediny probelm je, ze taketo bedne cloveka vedu k dalsim ugradeom, takze najblizsie uvazujem original stojany k nim a casom aj nejaky spickovy level controler...
bol som uz na 90 percent rozhodnuty ist do dynaudii air6 ale skutocne nelutujem ze som si to rozmyslel
- SoundsFine
Re: ME Geithain RL-901 K - profi stud.monitory poslechove do
Byl jsem si poslechnout RL-901, ale trochu mě překvapilo, že tolik šumí (nebo hučí, či brumí), je to sice hodně velká bedna, ale čekal jsem, že to bude menší šum než například u Adam S4A, nebo KH O300.
I při poslechu při velmi malé hlasitosti, se ten "šum" zcela ztratil a člověk ho nevnímá, ale jakmile bylo úplné ticho, slyšel jsem i ze tří - čtyř metrů, že z těch beden nepatrně něco leze. Třeba KH410 jsou ze dvou metrů zcela neslyšitelné. KH300 nevnímám z metru.
Jinak je to zvukově fantastická bedna a nezbývá, než říct: "Na velikosti záleží!"
Je to normální jev u "Main monitors"? Co to způsobuje?
I při poslechu při velmi malé hlasitosti, se ten "šum" zcela ztratil a člověk ho nevnímá, ale jakmile bylo úplné ticho, slyšel jsem i ze tří - čtyř metrů, že z těch beden nepatrně něco leze. Třeba KH410 jsou ze dvou metrů zcela neslyšitelné. KH300 nevnímám z metru.
Jinak je to zvukově fantastická bedna a nezbývá, než říct: "Na velikosti záleží!"
Je to normální jev u "Main monitors"? Co to způsobuje?
Tak to je fakt divny, me pride, ze sou tissi nez s3a a rozhodne nehuci (zadnej brum). Mam je tak 2m od sebe. M
901 jsou naprosto tiché, mají hladinu šumu hluboko pod normou. Pokud je někde slyšet nějaký brum, zdroj je třeba hledat jinde (zemní smyčka apod.)
- SoundsFine
Nevím kolik je norma, ale naprosto tiché nejsou ani náhodou.
O300 nebo O410 jsou ze dvou metrů neslyšitelné.
Ale MEG 901 a 906 jsem poslouchal přímo v jejich poslechovce a když jsem natočil ucho přímo k repráku 901 - šum tam byl (i ze tří metrů).
Říkám, je to zanedbatelný šum, který asi nikdo při práci moc nevnímá.
Ptal jsem se na to člověka, který mi předváděl monitory a říkal, že to je zcela ok a je to vlastnost všech velkých monitorů této kategorie, tak jsem raději držel klapačku a už jsem více nerýpal. Nemám zkušenosti... S4A i 1037 jsou menší bedny a jiná výkonnostní i frekvenční kategorie, takže by to bylo nesmyslné srovnání. Každopádně to není parametr, který by měl hrát nějakou roli při výběru monitorů.
Přednes a muzikálnost u 901 hovoří jasně o jejich mimořádnosti.
O300 nebo O410 jsou ze dvou metrů neslyšitelné.
Ale MEG 901 a 906 jsem poslouchal přímo v jejich poslechovce a když jsem natočil ucho přímo k repráku 901 - šum tam byl (i ze tří metrů).
Říkám, je to zanedbatelný šum, který asi nikdo při práci moc nevnímá.
Ptal jsem se na to člověka, který mi předváděl monitory a říkal, že to je zcela ok a je to vlastnost všech velkých monitorů této kategorie, tak jsem raději držel klapačku a už jsem více nerýpal. Nemám zkušenosti... S4A i 1037 jsou menší bedny a jiná výkonnostní i frekvenční kategorie, takže by to bylo nesmyslné srovnání. Každopádně to není parametr, který by měl hrát nějakou roli při výběru monitorů.
Přednes a muzikálnost u 901 hovoří jasně o jejich mimořádnosti.
Ty nase RL901K jsou taky velice tiche(mnohem tissi nez bezne repro i treba s 8"), slysel jsem i ty od Iva a cisto..tak tezko rict...
ten sum v tom konkretnom pripade moze byt nejake VF rusenie, ktore inde nebude... to musis v danom konkretnom rozvode skusit aj ine bedne a ani to nemude korektny test, rozne zosilovace su rozne odolne voci ruseniu, navyse, cim menej filtrov a kmitoctovych kompenzacii, tym rychlejsi zosik=lepsi zvuk ale zasa nizsia odolnost voci ruseniu, takze tam mas na vyrobcovi aky kompromis zvoli... mozno staci bachnut do napajania prepetovku s dobrym VF filtrom a bude po sume, ktovie
Co pisete vypada uzasne! Hlavne ta smerovost na basech by se mi moc libila a vubec vsechno. Asi uz nebudu uvazovat o nicem jinym, ted mam brouka v hlave 

V té poslechovce je tak 5-8 párů beden těsně vedle sebe a všechny jsou puštěné. Rozeznat z kterých jde za této situace "šum" a odlišit ho a separovat od šumu ostatních beden se zdá být dost mimořádný výkon
Já jsem hodně citlivý a alergický na jakýkoliv nadbytečný zvuk v mé studiové místnosti, ale ty 901 jsou naprosto neslyšné. Teprve když dám ucho přímo na ně, slyším jakýsi slaboučký šum/vánek
Měl jsem na nich v úvodních stadiích brum a strašně mě to štvalo, ale stačilo vyměnit Forssell monitor controller za nový model, kde byly už symetrické výstupy (předtím nesymetrické) a je tu ticho jak v hrobě. Je ale pravda, že tyhle Geithainy jsou trošku citlivé na mobily, když ho mám ve studiu na stole a něco se na něm chystá , objeví se v nich to typické signální "ťukání"

Měl jsem na nich v úvodních stadiích brum a strašně mě to štvalo, ale stačilo vyměnit Forssell monitor controller za nový model, kde byly už symetrické výstupy (předtím nesymetrické) a je tu ticho jak v hrobě. Je ale pravda, že tyhle Geithainy jsou trošku citlivé na mobily, když ho mám ve studiu na stole a něco se na něm chystá , objeví se v nich to typické signální "ťukání"