Monitory do cca 10 tis (max 12 tis) na poslech hudby u PC

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
fova

Příspěvek od fova »

S temi bednami na poslech jde o to, co preferujes.

Pokud mas rad lavorovity zvuk, tzn. mohutne basy a hodne vysek, tak se da uvazovat o nejakych spotrebnich hi-fi bednach. V tech se moc nevyznam (mozna doporuci ostatni). Co jsem slysel v cenove kategorii do 10000Kc za par, tak to byla dost hruza.

Pokud mas rad presny prednes, tak si muzes koupit na poslech i studiove monitory.

Osobne spise doporucuji tu druhou variantu.
Ze zacatku ti to vse bude pripadat suche a nezajimave, protoze jsi treba zvykly na "poradne" duc duc bedny, ale kdyz si na to zvyknes, uz nebudes chtit nic jineho. Kdykoliv porovnas nejake levnejsi hi-fi bedny se zvukem tech svych monitoru, uvedomis si, jak ty hi-fi bedynky hraji neostre, jak neni mozne lokalizovat nastroje ve stereu - proste jedna velka zvukova koule.
Prijde mi, ze kdyz das 10000Kc za par studiovych monitoru, tak v tech hi-fi bednach by sis musel radne priplatit, abys mel podobne kvalitni zvuk.

Ja napriklad takhle na poslech pouzivam Behringer Truth 2030A, ktere jsem mel drive ve studijku a tam je nahradily Adamy A7.

Jen muj nazor.

kexik

Příspěvek od kexik »

Topas píše:Heh, p%u159ihlásil jsem se prakticky kv%u16fli té samé otázce, akorát m%u16fj rozpo%u10det je trochu v%u11bt%u161í (20-30k). Problém je v tom, %u17ee zatímco na fóru jsou tuny informací o repro na kritický poslech, na otázku co si koupit, aby se mi muzika líbila, je tu relativn%u11b pusto po p%u11b%u161in%u11b.
To%u17e co koupit? Dlouho jsem si myslel, %u17ee to bude pár Adam%u16f A7 spole%u10dn%u11b s Adam Sub8, ale je tu dost názor%u16f, %u17ee jejich p%u159ednes je n%u11bkdy a%u17e nep%u159íjemný. Te%u10f se tedy kloním k Dynaudio BM5A, ale v%u16fbec si nejsem jistý, jestli nearfield monitory jsou tou správnou cestou. M%u11bli jste n%u11bkdy monitory, u kterých se vám muzika líbila? Nebo byste pro tenhle task doporu%u10dili n%u11bco jiného?
kazda mala bedna, aj hifi, je v podstate nearfield. dynaudia su dobry napad, skus tie. adamy nepoznam ale ich verejny image je, ze hraju sucho, co na posluch nie je bohvieco. v hifi odporucam sustavne znacku monitor audio. ich policovky su vynikajuce.

punkt
Vybavení

Příspěvek od punkt »

Topas píše:Heh, přihlásil jsem se prakticky kvůli té samé otázce, akorát můj rozpočet je trochu větší (20-30k)...
Dynaudio BM5A nebo Genelec 8030A - to je výsledek mýho bádání se stejným zadáním za poslední rok a půl. Sám posoudíš nejlíp poslechem. Dynaudia a luxusní poslech mají u Honzy Šafaříka v Audiopro a Genelecy prodávají v Mediaportu. Přeju šťastnou volbu!
nep-tune.net
junicorn.com

Topas

Příspěvek od Topas »

Děkuji, určitě si je zajdu poslechnout. Ale bojím se, jestli nakonec neskončím u pořádného zesilovače a pasivních normálních beden. Hodně mojí muziky je... ne, nebijte mě... MP3 ve 128kbs, což by asi na monitorech bylo docela slyšet. Škoda, že se nedělají kvalitní aktivní dvoupásmovky pro poslech, s vývojem zvukových karet by už se to docela upotřebilo.

kexik

Příspěvek od kexik »

topas: nezabudni ze s monitormi musis riesit problem regulacie hlasitosti... obecne ale aktivne bedne hraju lepsie a v cenovej okolo tych 30 to uz je pravda aj naozaj

fova

Příspěvek od fova »

Ja pouzivam ne regulaci tech Truthu tohle:

http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_nano_patch.htm

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Ja pouzivam ne regulaci tech Truthu tohle:

http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_nano_patch.htm
Co sa tej regulacie tyka,zaujimavo vyzera aj Behringer mon 800,je to vlastne monitorovacia matrica,len ta cena je az podozrivo nizka.Myslite,ze by toto zariadenie mohlo nejakym negativnym sposobom ovplyvnit kvalitu monitorovaneho signalu?

kexik

Příspěvek od kexik »

cundo: iste... je to aktivne zariadenie v najnizsej cenovej... nanopatch je naproti tomu pasivne riesenie a jedina suciastka cez ktoru ide signal je potenciometer

fova

Příspěvek od fova »

Nektere regulatory hlasitosti fakt degraduji zvuk slysitelne - zvlast ty levnejsi aktivni (s napajecim zdrojem).

Zkousel jsem poustet na Adamech zvuk pres Nano patch a bez nej a neslysel jsem zadny rozdil. Je to pasivni regulator.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 bře 2008 20:17, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fova píše:Nektere regulatory hlasitosti fakt degraduji zvuk slysitelne.

Zkousel jsem poustet na Adamech zvuk pres Nano patch a bez nej a neslysel jsem zadny rozdil.
to vypada docela elegantne.

kexik

Příspěvek od kexik »

mimochodom, ked tak kukam na ten nanopatch, ma to symetricky vystup? mal to dakto rozobrate? ak je v tom len obycajny stereo potenciometer, tak to ma nesymetricky vystup, comu napovedaju aj jacky ako vystupne konektory...

fova

Příspěvek od fova »

Ma symetricke vstupy i vystupy. Rozebrany jsem ho jeste nemel.

Tady je vcelku pozitivni recenze:

http://www.infekted.org/virus/showthread.php?p=277015

Kdyz tu recenzi shrnu, tak to neni ani profi produkt, ani neni spatny. Proste slusny regulator.

Podle me je to za ty penize hodne zajimave.

nooly

Příspěvek od nooly »

mel jsem to rozebrane (kdysi sem sem pastoval strasne nekvalitni fotky) a ano, ma to symetricke vstupy i vystupy.

zadne rozdily v reprodukci (s a bez) jsem nebyl s to rozeznat.

delay

Příspěvek od delay »

Ještě výstup na sluchátka mi u toho chybí, jinak fajn.

fova

Příspěvek od fova »

V tom pripade MPatch2 nebo externi sluchatkovy zesilovac, jako mam ja. Potenciometr v MPatchi je udajne stejny jako v Nano Patchi.

http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_m ... 1fcbea25d7

Odpovědět