Monitory do obýváku?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
biscuit

Re: Monitory do obýváku?

Příspěvek od biscuit »

podle me se smerova charakteristika nijak vyznamne nelisi (teda minimalne u stredobasu, kde je to dano imho hlavne tvarem membrany). navic 90° uz je problem u jakykoliv bedny. ale na bezny "background" poslech to myslim stejne neva. ja to mam vyreseno i s ohledem na tohle - mam bedny na otocnych drzacich. v praxi jsem je ale otocil cca dvakrat :-)

jammix

Příspěvek od jammix »

*v kuchyni počuvaťvypeckovanu muziku z obyvačky to je moje :D
Bežnym hifi reprakom sa takisto meria charakteristika pre vzdialenosť 1m . Osadenie reproduktorov pre monitory možu byť podriadene blizkemu polu posluchu ale to je bežne aj u HIFI reprakov vždy sa poklada za najspravnejšie ked všetky frekvenčne pasma vychadzaju z jedneho miesta akurat fyzická reprodukcia si vyžaduje pasma rozdeliť , jeden reprak to nezvlada zahrať detailne vyšky aj basy zaroven.
Nearfield je nearfield hlavne prave ten vykon v ktorom maju repraky so zosilnovačom pracovať . Ked je zosilnovač umiestneny v drevenej vytlmenej skrini tak má problem s chladenim .Samozrejme može mať vyšši vykon čo mu umožní sa menej zahrievať pri nízkych hlasitostiach , alebo aj dosahovať nižšie skreslenie (THD) , to ale neznamena že sa má využivať jeho vykon naplno .
Mám HIFI zosilnovač s 25W vykonom s masivnymi chladičmi v kovovom šasi, kde su z každej strany vetracie otvory ,. ked si predstavite proti tomu monitory s vykonom 25-30W , tak maju len občas vonku vyvedene pasivne chladiče chvalabohu) .
možno to zvladne hrať aj 8-10 rokov ,s trochou šťastia :wink:
nakoniec by mi aj tak najviac vadila ta nekomfortnosť ovladania , telku pozeram cez AV receiver kde si puštam aj muziku filmy aj pri nom zaspavam nastavim si sleep vypnutie , dialkove použivam aj ked som len meter od neho, to by bol hlavny dovod prečo nekupovať na bežne použitie študiove monitory .

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Vzpomínám si, že Disk kdysi nabízel z nearfieldů složenou sestavu pro domácí kino 5.1. Tuším že zrovna z těch zmíněných Erisů + Subwoofer...

charonme

Příspěvek od charonme »

biscuit píše:podle me je jednim z rozsirenych omylu, ze nearfield se "musi" poslouchat z blizka. pro normalni poslech bez nutnosti referencnosti (prostor a baze) je to uplne jedno
hrat to sice hra v celej miestnosti OK, ale este aj ja hluchan pocujem ze je to o 2-3 levely zazitok uplne niekde inde ked si sadnem na spravne miesto (este aj odhliadnuc od toho ze na roznych poziciach v nedostatocne osetrenej miestnosti su vyfiltrovane rozne casti spektra, najpocutelnejsie je to u mna v basoch)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to ti ale udela kazda bedna prece...

48cube

Příspěvek od 48cube »

Mam v obyvaku jiz zminovany Thruthy. Jako prehravac je k TV stabilne pripojenej zavrenej notebook s BT klavesnici. Zvuk a obraz jde do TV pres HDMI a zvuk samotnej pak z TV opticky do externiho DAC. Na kabelech do monitoru sedi pasivni volume kolecko. Pruda je, ze musim na zmenu hlasitosti vstavat, ale beru to sportovne. Nuti me to obcas zvednout prdel z gauce :)

Odpovědět