Monitory KRK V6 a subwofer KRK 10"

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
nunu

Monitory KRK V6 a subwofer KRK 10"

Příspěvek od nunu »

Tak mam ten zazrak na chvili doma.Podotykam ze neni muj,koupi zvazuje kolega.Po prvotnim zapojeni a pusteni nekolika malo veci ze zvukovky mam takove smisene pocity.Smisene proto,ze to hraje vcelku slusne,ale jeste dost tomu chybi,zvuk je maly,malo vyzivny,i kdyz ma tendenci byt detailni a cisty,neni tomu az tak.Oproti dospelejsim systemum to ztraci na preciznosti,lehkosti a plnosti a je to jakesi jako by roztekane.Nechci v zadnem pripade rict ze je to spatne,akoram mozna jen to,ze jsem cekal za tyto penize ze to bude jeste lepsi.

Napisu jeste maly dodatek,protoze mam vedle ulibudky B2031P zivene alesisem RA-100 z cehoz ani jedno neni zadny zazrak.Ale kdybych vybiral ja pro sebe,a toto berte jako tezce subjektivni nazor,zustal bych u uliboud a toho alesise.Duvod ???Cena...Je to o mnoho levnejsi system,ktery ma ovsem taky horsi zvuk.Nejvetsim problemem oproti KRK jsou boule co tam uli nechal.Ty se ale daji poresit v digitalni domene ekvalizerem,a to tak,ze se zvuk znacne priblizi tem KaeRKa,ale lepsi neni v zadnem pripade,postrada to kousek te preciznosti.Je to takove tezkopadnejsi,ale ne zase prilis.Samozrejme ze na basovy fundament to nedosahne,ten sub je tam znat.Mam to nastavene relativne stridme,v me mistnosti jede na cca 60Hz a zhruba -8dB oproti monitorum.Jinak vycniva a je moc citit.S timto nastavenim to je tak akorat.

Co je pro mne dalsim dost podstatnym zklamanim,tak to jsou zesilovace v monitorech.Pri zapojeni do site se z nich ozyva sum s brumem zcela jasne slysitelny na vzdalenost 2m kde ted sedim.Toto je odst hruba chyba v navrhu PCB,zesilovacu,evidentne se s tim moc neparali.V subu je to v poradku,tam pri plnem gainu +6dB nejsem schopny uchem zaznamenat jakykoliv bordel ktery tam nepatri.

Pokud by nekoho neco zajimalo,klidne napiste.Zitra je budu mit jeste doma...Uprimne receno nevim co kolegovi doporucit,ma to nejake docela nedostatky a cena 32000 za tento set neni nejmensi.Zvazuju ze vyzkousim jeste ADAMy okolo 20k za par jak na tom budou.Nemate nekdo nejaky dalsi napad co vyzkouset ?

nunu

Příspěvek od nunu »

Ted jsem jeste zkusil napichnout do subu misto monitoru uliboudy,to je hnus velebnosti,to neeeeee.Uliboudy jsou proste hodne divoke boudy-)))

Jeste jak jsem psal o tom,ze TRUTH B2031P nejsou az takovy pruser,to prosim berte tak,ze se musi dost zapasit s ekvalizerem,jinak to je rozdil znacny!!!Ale ani potom nedosahuji cistoty a preciznosti projevu zminovanych KRK V6...Jsou pouze vstrebatelnejsi...

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Najsou ty KRK V6 nahodou aktivni bedny ? Ja jen abychom srovnavali jabka s jabkama ... ono srovnavas pasivni Uliny za 5.500 .- Kc vc. DPH par s aktivkama za 25.000.- za par a sabikem za 9.700.- vc. DPH.

Namyslim, ze by se dalo kvalifikovane porovnavat system za 5.500.- se systemem za 34.500.- ... asi by bylo divny kdyby to hralo stejne ;-)

BTW docela by me zajimalo srovnani tohohle KRK systemu s BM5A + EMU PS12.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

nunu

Příspěvek od nunu »

Jasne ze ty uli jsou pasivy.Nemyslim si ze by to bylo michani jablek s hruskama,jen je odlisna koncepce.Cim dal vic jsem presvedceny o tom,ze tato kategorie by pro mne nemela smysl.Myslim tim cenu okolo tech 35 000Kč.Budto jit vys,nebo niz .Ted kdy je hladina okolniho hluku dost nizka stale vic citim,ze ty KRK jsou nemastne neslane.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nunu: tak zkus Adam A7+Sub 8 a ses na ty cene, co ti prijde nezajimava. Hodne bych se divil, kdyby se ti to nelibilo (!)

nunu

Příspěvek od nunu »

Cyrile,aby ses nedivil -)))) Jsem zhyckany velmi slusnym hifi aparatkem a v porovnani s tim je to bida.Velka bida.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

A co je ještě nového? ;)
Tvrzení, že KRKy VII série jsou takový behringer bez behringerovského cejchu za 3x tolik peněz, už tady omílám dost dlouho. A ještě navíc kombinace se subem za celkovou cenu, která už je hodně absurdní na naprostý lowend.

Za ty peníze bude lepší snad cokoliv. Dynaudia BM5A se subem, Dynaudia BM6 + zesilovač, Adam A7 se subem a vsadím se, že i ty malý E-MU se subem, který dohromady vyjdou skoro o půlku levnějc (edit: no to zrovna ne, holt už mi to při večeru nepočítá), nebudou horší, spíš lepší.

nunu

Příspěvek od nunu »

Ctiradovi:Ja to nevedel,dik za osvetu.Nicmene ty KRK jsou zatim ve stadiu ze je mozno je neporusene vratit.Asi to tak udelame,mne se proste nelibi...Jinak od uliho je to posun,hraje to lepe,ale neadekvatne cene za jakou jsou...Zkusim to probrat zdali by mi safa neco neposlal...

kexik

Příspěvek od kexik »

nunu píše:Cyrile,aby ses nedivil -)))) Jsem zhyckany velmi slusnym hifi aparatkem a v porovnani s tim je to bida.Velka bida.
uz ti to opakujem, myslim, ale preco neostanes u hifi aparatku? ludia (vyrobcovia) medzi tymito kategoriami vytvorili neexistujucu priepast
argument, ktory si myslim mal, ze velke hifi bedne nechces brat z obyvaku, neberiem, to je tvoja pohodlnost, nic ine :)

nunu

Příspěvek od nunu »

Ty monitory nejsou pro mne,ale pro mojeho moc fajn kamose.A tak velky kamos abych mu venoval svoje hifi zase neni -)))) Jinak dopadlo to nasledovne...Kamos odjel do brna a dovezl z prdencu ADAMy A7...Myslim si,ze u nich je pomer vykon,uzitne vlastnosti versus cena vyrovnane.Hraje to tak,ze mne to az tak moc nenasira,ale na prasky z toho taky nejsem.Honim to ted doma s tim subikem od KRK,ten uz taky zustane...Adamacky sub stoji o dost vic.Na dokresleni to staci.

Myslim si,ze hifi za tyto prachy tak nehraje.A hlavne hifi se nedela v biampu...

nunu

Příspěvek od nunu »

Zaverecna...Subbas od KRK putoval taky zpet,nesedelo to spolu,vylozene je degradoval.Nakonec tedy zustaly jenom A7 samostatne.Po nejakem poslouchani jsem jednoznacne dospel k zaveru,ze jsem se za tykoveto penize doposud nesetkal s nicim co by takto hralo.Jelikoz jako zdroj signalu pouzivam motu828mk2 o ktere jsem presvedcen ze to neni zadny highend,nemuzu vynaset ukvapene zavery,ale myslim si,ze pripojenim kvalitativne lepsiho zdroje signalu by to hralo jeste lepe.Myslim ze moje uliboudy to maji spocitane.Kazdopadne pripadnou koupi A7 muzu doporucit,za ty penize je ten zvuk fakt adekvatni.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nunu: gratuluju, dalsi adamita

Odpovědět