Monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 kvě 2008 16:29

luto: Zvyknes si i na mensi reprak..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 16:55

luto: imho je maly... ale je pravda ze osempalce v cene a7 maju zasa ine, a asi vaznejsie zapory... kazdopadne na tanecny zaner by som ja osobne a7 ani nic ine, co nezahra aspon 45Hz, nechcel

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 kvě 2008 16:57

kexik: Az se mi povede udelat casem nejaky prostor pro studio tak planuju k A7 koupit jeste neco alternativniho jako druhy monitory.. s 8palcem nebo se subwooferem na pedal. Jinak furt lepsi A7 nez neco s 5" :D A myslim si, ze je to o tom jak si na to zvyknes na ty basy a kdyz vis, kde to nehraje.. a kde ano tak stejne dokazes udelat solidni vec.

luto
Příspěvky: 59
Registrován: 22 črc 2007 18:19

Příspěvek od luto » 13 kvě 2008 17:12

to kexik: tak co potom na tanecny zaner? soundczeck23 spominal ze robi minimal house atd. podobne ako ja.
ja som premyslal nad krk rp6 a k tomu sub,ale asi to nebude najjednoduchsie nastavit...alebo ano?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 17:14

TOM-Thak píše:kexik: Az se mi povede udelat casem nejaky prostor pro studio tak planuju k A7 koupit jeste neco alternativniho jako druhy monitory.. s 8palcem nebo se subwooferem na pedal. Jinak furt lepsi A7 nez neco s 5" :D A myslim si, ze je to o tom jak si na to zvyknes na ty basy a kdyz vis, kde to nehraje.. a kde ano tak stejne dokazes udelat solidni vec.
tak ono solidnu vec ide spravit na hocicom :)
ale odkedy mam 10" sub, rovno za screenom, mam na iste veci isty nazor :)
zasa, k a7 ide kupit firemny sub, to mas dalsiu cenovo zaujimavu variantu. ale treba sa troska naucit s tym narabat
ja ako netvrdim ze a7 je pruser, to vobec nie. len pri zanroch kde kazdy onanuje nad tym ako slape kopak...

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Příspěvek od soundczeck23 » 13 kvě 2008 18:34

Scházejí se tu zajímavé názory. No upřímně určitý znalosti mám a nepovažuji se za amatéra, pouze mne zajímalo které bedny vybrat v tom velkém sortimentu jelikož kupuji monitory poprvé a vím, že znalejší a zkušenější praxí mi dokáží porad lépe než tabulky technických parametrů :roll: :wink: Časem dokoupím sub, to byl už první záměr později dokoupit sub, už proto, že je využiju i jako bedny na filmy a tam se hodně využije sub na všelijaké exploze atd. :lol:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 19:30

soundczeck23 píše:Scházejí se tu zajímavé názory. No upřímně určitý znalosti mám a nepovažuji se za amatéra, pouze mne zajímalo které bedny vybrat v tom velkém sortimentu jelikož kupuji monitory poprvé a vím, že znalejší a zkušenější praxí mi dokáží porad lépe než tabulky technických parametrů :roll: :wink: Časem dokoupím sub, to byl už první záměr později dokoupit sub, už proto, že je využiju i jako bedny na filmy a tam se hodně využije sub na všelijaké exploze atd. :lol:
ak planujes casom sub, kludne chod aj do tych a7, alebo do rp6

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 13 kvě 2008 22:59

luto: pokud delas minimal, house, tak si urcite nemyslim, ze by hlavni spektrum zvuku bylo posazeny do frekvenci, ktery by A7 nebyly schopny zahrat. muzes to mit mozna lehce nepresny v sub-basech, ale zbytek frekvenci na tom namichas uplne v klidu.

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 13 kvě 2008 23:49

tie basy su obcas kriticke,
mne sa napr. casto stava pri mixovani, mastrovani rockovej muziky ked sa to clovek snazi spravit na co najviac reprakov tak hocico spravim, je loteria ako budu zniet basy na domacom kine :D (grrr, to by mali na pocuvanie hudby zakazat), drvivou vacsinou to je len gulas, jak sa snazim tak sa snazim tak mne to tam tie repraky uz proste nehraju...
rad by som zohnal dynaudio BM5A s pridruzenym wooferom :)
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 14 kvě 2008 10:26

Basy jsou vždy kritické, většina nástrojů má fundamentální frekvenci v nižžších středech až basech a prostě se to tam kupí...

Jak to hraje na domácím kině mě moc nezajímá (pokud se bavím o DK v realci 10 - 30 Kč). Jsou to poměrně shity a nejvíc na basech, tam hrajou i profi nahrávky blbě...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 14 kvě 2008 10:29

soundczeck23: Jakou máš vlastně místnost? Možná to tady bylo již napsáno, ale nevšiml jsem si. Pokud nepočítáš s akustickýma úpravama a máš menší místnost, tak neber 8". 6" rozhodně nadělá trochu míň paseky a podle mě má lepší středy, což hodně důležité.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 14 kvě 2008 10:32

stan65 píše:Mam KRK Rokit8 a zneji skvele.Pro me :wink:Dji se poridit za cca 500 EUR.Basy maji skvele a muzes k nim dokoupit subac(cca 500) ale neni potreba.Ja o nem sice uvazuji jen aby jsem ulehcil stredum,ale jsem maximalne spoojenej i bez nej.Jsou Perfektni.RP6 jsou slabe na basy a u nich sub potrebujes.Za tu cenu slusna kvalita. 8)
Nechápu jak myslíš to ulehčil středům?

Mám stejný bedny a subjektivně mi chybí barevné středy (hlavně u suchých "in face" zvuků).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 14 kvě 2008 12:10

Je pravda, ze uz od Esi.. i ted ADAM A7 mam problemy s basama. Bud mam spatnou mistnost nebo sluch a nebo to neslysim na monitorech dobre.. kazdopadne stava se mi, ze skladby dostatecne nebasujou a pak v klubu je to znat. Stredy.. vysky mam cistounke kristalove a vyrazne nastroje, ale v basech to vzdy je bud pres nebo pod.. a malokdy udelam nahravku opravdu v basech super bez profi masteringu napr. Je pravda, ze na A7 kdyz si das ale zalezet tak smichas dobrou vec a s profi masteringem to pak pekne hraje.. ted jsem to vychytal, ze je to slusne i bez toho profi masteringu jen s pouzitim master plug inu treba co mam pod Powercore. Jedni producenti z RU pro ktere delam obcas remixy tak delaji na KRK RP6 a jejich skladby jsou vetsinou v sub basech prebasovane, coz je imho tim, ze na tech krkach slysi ty basy jeste hur nez ja na ADAMu.

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Příspěvek od soundczeck23 » 14 kvě 2008 12:17

delay píše:soundczeck23: Jakou máš vlastně místnost? Možná to tady bylo již napsáno, ale nevšiml jsem si. Pokud nepočítáš s akustickýma úpravama a máš menší místnost, tak neber 8". 6" rozhodně nadělá trochu míň paseky a podle mě má lepší středy, což hodně důležité.
Místnost 3x4m , nějaké zvukové úpravy ještě sou v plánech.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 14 kvě 2008 13:33

Je pravda, ze uz od Esi.. i ted ADAM A7 mam problemy s basama. Bud mam spatnou mistnost nebo sluch a nebo to neslysim na monitorech dobre.. kazdopadne stava se mi, ze skladby dostatecne nebasujou a pak v klubu je to znat
No ty A7 jdou pod 90hz moc dolu,je to necitelny a od 65hz uz to skoro nehraje... ale zas na druhou stranu se da odhadnout jak to ma basovat.Myslim, ze ty bedny nemaji problemy s pomerem basy-stredy-vysky, coz je dobre.
Kamarad ma RP6 a taky ma spodek nejaky prebasovany:).Pry hafo basujou, no musim k nemu zajet a poslechnout.
Je pravda, ze na A7 kdyz si das ale zalezet tak smichas dobrou vec a s profi masteringem to pak pekne hraje.. ted jsem to vychytal, ze je to slusne i bez toho profi masteringu jen s pouzitim master plug inu treba co mam pod Powercore.
to je pravda, hlavne TC Master X3 funguje na tyhle veci mooc dobre a da se s A7 to dobre vyladit. Vzdycky kdyz renderuju track abych porvnal jak to hraje tak tam musi byt Master X3...

Odpovědět