Najlepšie blizko-odposluchove monitory??[nearfield monitors]

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Re: Najlepšie blizko-odposluchove monitory??[nearfield monit

Příspěvek od ECSON WALDES »

IGGY píše:to Carloff: k tem NS10, Milos Makovsky mi tvrdil, ze na tom micha i mastruje, me to pripadlo neuveritelne....

NS10 jsou skvela bedna pro svuj ucel. Nezni moc lichotive protoze neumi hluboky basy a ma tvrdy vejsky. Michat jen na ne bych nechtel, ale informace kterou ta bedna nabizi je skvela. Ja mam NS10m zamerne stranou od hlavniho poslechovyho bodu, abych mel tu bednu v jinym miste a jiny situaci. Tim ze je hodne jina nez vse co ve studiu mam mi nabizi novej pohled na zvuk a jiny srovnani. Podani stredu, prostoru ale hlavne moznost velmi uveritelnyho vnimani pomeru nastroju je na ni opravdu perfektni. Rad na NS10m delam prave kontrolu pomeru nastroju. Zasadni pomerovy vazby vsech celku jako jsou - bici vs celek, basa vs celek, vokal vs celek, urovne reverbu atd. Velmi uzitecna je pro urceni miry plnosti basy a kopaku, to bejva dulezity misto i na velmi drahejch bednach. Nemyslim si ze NS10 (NS10m) je nutnost mit ve studiu, ale mit ji poruce znemena mit dobryho pomocnika. Ja jsem na ne navic hodne zvyklej za ta leta, tak to je dalsi plus, protoze uz me nemuze prekvapit = verim tomu co rika / hraje : ) Ale jak uz jsem psal jsou dobrej doplnek ale ne hlavni bedna : )

jen bych upozornil ze neni na miste je srovnavat s modernima HS50 / HS80, to je uplne jinej design, jinej koncept, hodne tvrda bedna s ne moc hezkejma stredama a s necitelnym basem. NS10 je navic uzavrena bedna bez bassreflexu kterej ji tim apdem nedela na basech "umele vetsi" . Bassreflexem vyrobci dohaneji malou litraz malejch beden.

ve studiu mam NS10m stranou (foto z nahravani Support Lesbiens).

Obrázek

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

NS10 (NS10m) ma s HS50 / HS80 spolecnou jen barvu repraku a logo...:)
Naposledy upravil(a) carloff dne 12 črc 2011 14:10, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

kexik

Příspěvek od kexik »

to ich mas naschval jako kvazi mono? neni lepsie mat len jednu potom?

IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

uz jsem je taky nekde videl pouzivat na mono poslech.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hento neni uplne mono ..

IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

ano, to co jsem videl bylo, ze byly dane na sobe.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to tiez nebude mono .. zmoni sa to len akusticky .. nie elektronicky .. v tom bude rozdiel ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

ja ty NS10m mam takhle u sebe zamerne uz kv tomu aby to byl jinej typ poslechu, kterej me nuti jinak vnimat zvuk. Nebyl ale zamer mit mono poslech. Ted mam ty vejskace od sebe i kdyz to stereo je hodne uzky tak ho vnimam. Kazdopadne kdyz prepinam od KRK beden, tak casto pri prepnuti na yamahy ani neotocim hlavu a vratim se zpet na KRK poslech. Delam rychly pomerovani a prepinani. Az kdyz posloucham soustredene cilene NS10m tak se obracim : ) ono ale ucho je potvora lina a umi si zvyknout na ledacos, proto je to prepinani a zmena poslechu dobra pro udrzovani se ve strehu. Vyhovuje mi to.

Ja takhle mel na strane puvodne i nove KRK Expose E8B, ktere jsem se ucil poslouchat a zvykat si na ne. Mel jsem je takhle stranou chvili nez jsem dokoncil praci na predchozim modelu E8T. vsim jsem si pri tom ze je skvely mit moznost zmenit misto poslechu a soustredit se na jiny detaily na jiny bedne, protoze ucho je pak citlivejsi na jeden mix/master poslocuhanej ale na odlisny bedne ktera je na odlisnym miste poslechu.

Obrázek
Obrázek

KILLA

Příspěvek od KILLA »

Co myslíte tohle : http://www.ebay.de/itm/HighEnd-Lautspre ... 519be3ae31
nestálo by to za uvahu, poměr cena/kvalita ??

FinestX

Příspěvek od FinestX »

Killa: Už jsi nějaké pořídil?
Já to právě taky řeším (ač zatím jenom výhledově, zatím je nemám jak zafinancovat), a zvolil jsem nakonec po pročtení všeho možného všude možně... Adam A7X. Do mých domácích podmínek... Jinak kdybych měl samostatnou, upravenou a trochu větší místnost, zvolil bych v téhle relaci KRK VXT8.
Poměr cena/kvalita je pro mne naprosto stěžejní kritérium ve všem... :) Ale po bazarových věcech spíš moc nekoukám - byť tím by se dal tenhle poměr samozřejmě ještě vylepšit...
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

Odpovědět