Ahoj,
u jednoho z monitorů jsem v poslední době zaregistroval vysoký pískot při přehrání "rychlého" basového zvuku (typicky např. u houeseového beatu). Nevíte, čím by to mohlo být, pls?
Díky, Bress
"pískot" při basu u KRK VXT8
Re: "pískot" při basu u KRK VXT8
Intenzita toho piskotu se meni se zmenou urovne hlasitosti? Na jakou hlasitost mas nastaveny monitory(zezadu)? Jak jsou pripojeny, redukce...? Mas k dispozici druhy monitory, aby se eliminoval problem se zvukovou kartou? Neni ten piskot spis funeni nebo nejaka rezonance?
Přestane to když te dotkneš tweeteru ? Jestli ano tak ti tweeter vibruje a je to na opravu.
-
Hlasitost pískotu roste s celkovou hlasitostí. Zezadu jsou nastavený naplno, ale i když to stáhnu, zase je pískání přímo úměrný výsledný celkový hlasitosti (nemizí). Druhý monitory momentálně nemám, ale zkusim vzít vxtčka ke kámošovi, přesně pro to porovnání,jak píšeš (zvukovka, kabely, cokoliv). Pak budu moudřejší. Jen mě napadlo,jestli tu nebude někdo, kdo se už s touhle věcí setkal (jakkoli lamovsky jsem jí popsal
). Jestli je to funění nebo nějaká rezonance nepoznám.
To s tim tweeterem zkusim!
Díky díky

To s tim tweeterem zkusim!
Díky díky

No já jsem se s tím nesetkal ale vygooglil jsem to
Já mám KRK asi 5 let a zatím šlapou jak hodinky bez jakýchkoliv problémů a to je vůbec nevypínám.
Tak pak dej vědět co to bylo.

Tak pak dej vědět co to bylo.
Zvukovku a kabely otestujes snadno tak, ze ty bedny prohodis