Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
jakub9

Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Příspěvek od jakub9 »

Ahoj všichni!
Píšu tenhle příspěvek, protože bych potřeboval pomoct s výběrem sluchátek. Budu je používat na skládání a míchání dvou stylů: techno (acidcore) a orchestrální hudba. Vše tvořím v Abletonu, bez nahrávání živých nástrojů. Sluchátka budu využívat i pro mixing, v rámci možností.

Mám vyhlédnuté tři modely, které se zdají být vhodné: Sennheiser HD 600, HD 650 a HD 490 Pro. Moje dosavadní sluchátka byla Beyerdynamic DT 770 Pro a používám zvukovou kartu Akai EIE Pro.

Každý z těch modelů má své silné stránky, ale nemůžu se rozhodnout. Hlavně proto, že u řady 600 budu pravděpodobně potřebovat zesilovač, což by mi zvýšilo náklady.

Myslím, že jsem uvedl všechny důležité informace. Pokud byste pro mě měli nějakou radu, budu vám moc vděčný.

Díky za vaše odpovědi!
Pravda vítězí

Ivan.ps

Re: Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Příspěvek od Ivan.ps »

Steven Slate VSX je teraz za celkom dobrú cenu. Pred Vianocami som ich kúpil a pri použití ich software je to naozaj celkom dobré. Myslím, že v pohode vhodné na mix. Akurát pri ľuďoch s väčšími ušami môže byť trošku problém pri dlhodobom používaní. A tá konštrukcia nepôsobí až tak robustne, ako u iných známych slúchadiel.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

https://studio.3bees.cz/wiki/pages/g6C7 ... 3%ADk.html

Tohle není od věci si projít.

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Úplně nevím, s čím bys chtěl poradit. Který z těch třech modelů si vybrat? Jestli sis vybral tři modely na základě nějakých svých preferencí a průzkumu, navíc všechny od Sennheisera, tak bejt tebou bych šel někam, kde je mají a dají ti čas a klid je poslouchat a mít na hlavě. Sám si vybereš, co ti bude vyhovovat. Ono se v tom moc radit nedá... Nebo třeba dá, ale je to vždycky hodně subjektivní a tím pádem skoro nepřenositelné. Moje taková obecná rada je investovat víc a vybrat ještě o třídu výš jestli to bude hlavní poslech pro dlouhá sezení při skládání a dokonce i něco, o co se chceš opřít při míchání. Taky bych doporučil pořídit si k tomu ARC OnEar. Za mě ideální věc, jak jakákoliv sluchátka ve všech ohledech posunout jedním univerzálním zařízením o level nebo dokonce dva výš.

fb_jan4

Příspěvek od fb_jan4 »

Ahoj, pokud jsi zvyklý na Beyerdynamic, kup si zase Beyerdynamic. Já mám DT 1990 PRO, což je velká pecka, ale trochu cenově jinde. Navrhuji toto: https://www.thomann.de/cz/beyerdynamic_dt_900_pro_x.htm
Dostaneš k tomu i tento software Headphone Lab. Doladíš dle svého vkusu a budeš spokojenej.
Honza

muchacho

Příspěvek od muchacho »

Pro "vyrovnaný" zvuk vřele doporučuji Neumann NDH30. Já je mám sice jen na poslech hudby a mám je jako alternativu ke studiovým monitorům Neumann KH150 + KH750 (subwoofer), které mám ve sklepě v poslechovém studiu. Mám rád právě tu studiovou neutralitu a přesný, vyrovnaný zvuk.
Audirvana->RME ADI-2 DAC FS->Neum KH150+KH750
WiiM Pro->TOPP E70V->iLoud MM Pro
UAPP->TOPP D10s->Eufonika H5->Senn HD660S2
xDuoo TA-10R->Neum NDH30
FiiO BTR5->Senn HD620S

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Já jen doplním, že korekční soft je hezká věc, ale pro reálný použití poměrně otravná. Ano, lepší než nic, zejména pokud je součástí crossfeed (za mě důležitější věc než eq a nezbytnost, když chce člověk míchat, nebo jen pohodlně dlouho poslouchat), ale pro skládání a za mě i mix a master je to opruz nejen díky latenci (žil jsem s tím pár let). Proto doporučuju tu krabičku, která je zároveň skvělým zesilovačem i DACem a dokonce má v sobě baterku, takže je použitelná i jako terénní pomocník (pro inteligentní audiofily i praktiky).

Vyhnu se doporučování konkrétních sluchátek, ale musím zmínit, že kdyby náhodou, mám tu stále na eventuální prodej krásná a téměř panenská Ollo S5X (po roce jsem upgradnul na Ollo X1). Eventuální píšu proto, že si je raději nechám, než abych se s někým dohadoval o ceně, jak na arabském tržišti ;-)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Mrkni na Ollo Audio, plus mě přijde skvělej soft CanOpener Studio. Už si to bez něj neumim představit, člověk si fakt rád odvykne ten divnej pocit, že ti to hraje do každýho ucha zvlášť jeden kanál...

Odpovědět