Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
jakub9

Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Příspěvek od jakub9 »

Ahoj všichni!
Píšu tenhle příspěvek, protože bych potřeboval pomoct s výběrem sluchátek. Budu je používat na skládání a míchání dvou stylů: techno (acidcore) a orchestrální hudba. Vše tvořím v Abletonu, bez nahrávání živých nástrojů. Sluchátka budu využívat i pro mixing, v rámci možností.

Mám vyhlédnuté tři modely, které se zdají být vhodné: Sennheiser HD 600, HD 650 a HD 490 Pro. Moje dosavadní sluchátka byla Beyerdynamic DT 770 Pro a používám zvukovou kartu Akai EIE Pro.

Každý z těch modelů má své silné stránky, ale nemůžu se rozhodnout. Hlavně proto, že u řady 600 budu pravděpodobně potřebovat zesilovač, což by mi zvýšilo náklady.

Myslím, že jsem uvedl všechny důležité informace. Pokud byste pro mě měli nějakou radu, budu vám moc vděčný.

Díky za vaše odpovědi!
Pravda vítězí

Ivan.ps

Re: Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Příspěvek od Ivan.ps »

Steven Slate VSX je teraz za celkom dobrú cenu. Pred Vianocami som ich kúpil a pri použití ich software je to naozaj celkom dobré. Myslím, že v pohode vhodné na mix. Akurát pri ľuďoch s väčšími ušami môže byť trošku problém pri dlhodobom používaní. A tá konštrukcia nepôsobí až tak robustne, ako u iných známych slúchadiel.

biscuit

Re: Potřebuji poradit s výběrem sluchátek pro monitoring

Příspěvek od biscuit »

Úplně nevím, s čím bys chtěl poradit. Který z těch třech modelů si vybrat? Jestli sis vybral tři modely na základě nějakých svých preferencí a průzkumu, navíc všechny od Sennheisera, tak bejt tebou bych šel někam, kde je mají a dají ti čas a klid je poslouchat a mít na hlavě. Sám si vybereš, co ti bude vyhovovat. Ono se v tom moc radit nedá... Nebo třeba dá, ale je to vždycky hodně subjektivní a tím pádem skoro nepřenositelné. Moje taková obecná rada je investovat víc a vybrat ještě o třídu výš jestli to bude hlavní poslech pro dlouhá sezení při skládání a dokonce i něco, o co se chceš opřít při míchání. Taky bych doporučil pořídit si k tomu ARC OnEar. Za mě ideální věc, jak jakákoliv sluchátka ve všech ohledech posunout jedním univerzálním zařízením o level nebo dokonce dva výš.

Odpovědět