Prepinani sluchatka/monitory/jine monitory?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Solarfall píše:hmmm hej knob plyback level urcuje hlasitost playbacku do mix busu... ked to ide do monitor busu tak to ide len cez monitor output level. v manualy http://www.soundcraft.com/download.asp? ... act_ug.pdf je system block diagram.
No, na tenhle modrej knob jsem zapomněl, pač ho nepoužívám a je fixně nastavenej... a takhle v hlavě jsem si to nemohl vybavit, až s tím manuálem. :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

delay: klidek, ako all-in-one riesenie je ten soundcraft naozaj dobry kauf; ale samozrejme ide o kompromis za dobre peniaze. ver mi, ze na tuto aplikaciu staci hlupy prepinac... ty si za par korun kupil slusne preampy, slusny headamp a slusny router na monitory v jednej krabici. to iste by si dostal, keby si kupil dva mic100, jeden sluchatkovy amp od uliho, prepinac hama a alps potenciometer v plechovke od rybiciek. sam si spocitaj, kolko by ta to stalo a ako by to vyzeralo na stole

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6586
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

delay: SC przni a Hama ne, ale jelikoz se pohybujeme spis v teoreticke rovine a ten rozdil vubec nemusi byt slysitelny, spis meritelny, tak nema cenu si kvuli tomu trhat zily ;) Jde jen o to ti dokazat ze ta Hama neni shit a jako cisty prepinac signalu funguje lepe nez SC.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

OK nebudem to řešit. :-) Já jsem v pohodě a klidu, vaše argumenty beru, jen se mi zprvu zdálo, že jste z toho SoundCraftu udělali zbytečnou sračku, což mě trochu naštvalo, to jo.
Jinak chápu, že je to celkem levné (ca. 4.000) all-in-one řešení (a já stejně ty preampy atd. nevyužívám, jen jako signál distributor) a nemohu za ty prachy chtít špičku. Jinak mi vyhovuje, nešumí a dobře vypadá!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6586
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Vsak jo, je v pohode, keep cool ;)

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo »

Diky chlapci za diskusi :) jdu do Hamy..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:delay: SC przni a Hama ne, ale jelikoz se pohybujeme spis v teoreticke rovine a ten rozdil vubec nemusi byt slysitelny, spis meritelny, tak nema cenu si kvuli tomu trhat zily ;) Jde jen o to ti dokazat ze ta Hama neni shit a jako cisty prepinac signalu funguje lepe nez SC.
spis slysitelny nez meritelny... skreslenie pod 1% sa meria tazko a nakladne a pritom ucho pri neharmonickom skresleni reaguje aj na cisla ako 0.001%
tipujem ze by to pri priamom porovnani bolo pocut celkom dost. otazka by bola, ako by sa to negativne prejavilo na kvalite mixu alebo na "kontrolnych" vlastnostiach monitorov. ja myslim ze nijak. objemy a pomery by boli rovnake, trocha by sa mozno scvrklo stereo, ale mozno ani nie, ta hama bude mat tiez presluchy

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Takže je asi nejlepší koupit vyloženě jen volume ovladač a zapojit mezi PC a monitory. A předpokládám, že tak za min. 6.000,-... což je asi Luxus pro mě. Koukal jsem na vedlejší témata, takže nemusíte odpovídat :-) Je to na palici...
kexik: já si budu raději myslet, že to neslyším :-)
Dík.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : tymi uliho krabickami by si rozhodne nedosiahol ani 50% funkcii , ktore ma Compact .. nehovoriac o tom , ze by to bolo mozno drahsie ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

pytkin: to je dalsia vec :) (na druhej strane, treba ti pri nahravani doma ekvalizer v kvalite kompaktu? - ovsem ani mic100 neni v tomto idealny, zvuk tam ide cez dost hnusne mnozstvo uplne zbytocnych obvodov)
u mna ucel vzdy svati prostriedky a cim mas nizsi rozpocet, tym viac je to pravda.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : nejde o EQ .. ten skutocne doma neni az tak potrebny .. ale ostatne veci .. moznosti routingu .. vstupy .. atd ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

O EQ tady opravdu nejde. Basu a zpěv nahrávám přes VTB-1, kytaru přes BOSS AD-3, obojí bez korekcí...
Jinak Hi-Z nešumí, o trochu horší je to s kondenzátorovým mikrofonem +48V, kde je při vyšším zesílání již slyšet šum. Celkově je zvuk měkkčí a není agresivní. Použitelný na hraní, ale ne na kvalitní nahrávání :-)

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 462
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Prepinani sluchatka/monitory/jine monitory?

Příspěvek od IvanB »

Prosím vás, rovnaký dotaz, len bez tých slúchadiel - ako by som mohol vyriešiť rozdvojenie signálu zo zvukovky na dva výstupy - minimálne jeden z nich balanced (monitory) a druhý kľudne aj unbalanced (hifi zosik). Počítam, že s niečim takýmto: https://www.muziker.sk/mackie-big-knob-passive asi neuspejem, však? Input signál A ide zas len do Outputu A, či?
Vďaka
edit: aha, tak stiahol som návod a vyzerá to tak, že ten Big Knob je práve na to určený, z jedného inputu sa môžu striedať outputy

biscuit
Příspěvky: 9576
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prepinani sluchatka/monitory/jine monitory?

Příspěvek od biscuit »

levým přepínačem vybíráš vstup, pravým výstup - můžeš libovolně kombinovat.

Odpovědět