Prepinani sluchatka/monitory/jine monitory?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Prepinani sluchatka/monitory/jine monitory?

Příspěvek od nemo » 08 čer 2006 23:57

Caute. Vec se ma tak - potrebuju posilat signal ze zvukovky bud na aktivni nearfieldy nebo sluchatka nebo do vedlejsiho pokoje na hi-fi sestavu (kontrolni poslech nebo poslech MP3 apod..) + jeste jedna vezicka v dalsim pokoji.
Takze je treba jakysi rozbocovac - jeden vstup a ctyri vystupy.
Ze by maly mixacek, z nej ale 4 vystupy nejspis nedostanu.
Nejpodobnejsi jsem nasel toto: http://www.conrad.cz/detailPage.asp?DPG ... FB_obr.jpg
Obrázek

Ale tady me trochu zarazeji ty 3,5mm jack vystupy..
Taky nevim jak by to bylo s degradaci signalu.. jak tohle resite?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 06:58

Nenapsal jsi, kolik chceš nebo jsi ochoten investovat?
:idea: Tvůj problém se dá vyřešit pomocí rozbočovačů - buď cinch nebo jack (doporučuji kvalitnější), a to za podmínky, že nepotřebuješ mít zvuk v jeden moment všude najednou, ale pouze v některé ze tří místností...

Osobně bych doporučoval toto:
SOUNDCRAFT COMPACT 4
http://www.mastersound.cz/obchod/produc ... ts_id=2611

:idea: Máš tam record výstup do PC zvukovky RECORD OUT (parádně regulovatelný tlačítkem RECORD), výstup ze zvukovky / vstup na mixu jako PLAYBACK IN. A nyní to hlavní: 2x sluchátkový výstup, 1x MONITOR OUT a 1x MIX OUT (vše je dual JACK/balanced nebo CINCH/unbalanced).
Z toho vyplívá, že o sluchátka a monitory máš postaráno :P , na MIX OUT bych napojil buď ten rozbočovač a vedl 2x stereo linku paralelně do jedný a druhý místnosti, nebo bych z MIX OUTu vedl stereo do vedlejší místnosti, kde by jsi investoval další peníze do menšího zařízení/distributoru...

PS: Ta HAMA je asi shit... :twisted:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 10:19

ja myslim ze ta hama perfektne vyhovie... je tam dvojpaketovy prepinac a par konektorov - to nemoze nefungovat a signal to bude degradovat naprosto zanedbatelne. mixak bude kurvit zvuk urcite viac, nakolko je aktivny

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 10:33

kexik píše:...mixak bude kurvit zvuk urcite viac, nakolko je aktivny
¨

Nechápu?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 čer 2006 10:41

delay: co tam nechapes ? Dyt to Kexik popsal dost jasne ne ? Ta hama obsahuje par pasivnich soucastek, ktere by se na zvuku nemely prakticky vubec podepsat, coz u levnyho mixaku typu Compact 4 neplati, mas v nem mnohem slozitejsi signalovou cestu plnou kompromisnich reseni, ktery aktivne zpracovavaji signal (treba EQ) a ktery se na tom signalu podepisou vic.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 10:42

... kazdy aktivny zosilovaci stupen ma nejake skreslenie... v tom soundcrafte by siel signal minimalne cez dva operaky (pocitam ze cez viac). skreslenie pasivneho prepinaca, pokial ma dobre kontakty, je 0%
samozrejme ten soundcraft ako taky nezavrhujem, ale jeho cena je v jeho preampoch, na tuto aplikaciu je to imho nedobry napad

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 10:48

Je tam vstup z PC a výstup na monitory a mix, jediný co se dá na týhle cestě upravit je hlasitost, žádný EQ, nic takovýho... :P
Chcete snad říct, že si k monitorům mám koupit něco vod Hamy namísto Soundcraftu? Paráda... :shock:
Naposledy upravil(a) delay dne 09 čer 2006 10:56, celkem upraveno 2 x.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 čer 2006 10:50

soundcraft compact je dobry v tom ze signal z pocitaca nejde cez ziaden EQ ale priamo do outu (v ceste su mu tusim len dva knoby: playback in a monitor volume)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 čer 2006 10:51

haha delay si rychlejsi (ja som pre istotu pozrel aj do manualu)
podla mna neexistuje idealnejsi mixik ako front end pre 2x2 zvukovku..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 čer 2006 10:54

delay: levnej pasivni prepinac, klidne i od Hamy, zvuk ovlivni min nez jakejkoliv mixak. Takze kdybys to chtel jenom na prepinani vystupu, tak ano, ta Hama bude lepsi reseni. Pokud chces ovladat i hlasitost, tak kvalitni potak od Alpsu v krabicce od mydla porad bude kvalitnejsi reseni nez mixak.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 10:55

Ještě aby šel přes EQ!!!, vždy? je to jeden z nejpoužívanějších distributorů a mix na monitoring (záměrně vynechávám sekci s inputama pro mic a nástroje, o tom se vůbec nebavím a v tomhle případě je to nepodstatný), a zvuk musí být transparentní, není vůbec ničím zesilovanej, takže se nebavíme o aktivní části tudíž neakceptuju žádný možný zkreslení...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 11:06

Solarfall píše:soundcraft compact je dobry v tom ze signal z pocitaca nejde cez ziaden EQ ale priamo do outu (v ceste su mu tusim len dva knoby: playback in a monitor volume)
Playback nemá vstupní úroveň, takže jen VOLUME (+ mono/stereo přepínač a to je asi vše).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 11:09

ak beres signal z main out, tak ide minimalne signal cez dva operaky - pred mixing busom MUSI byt impedancny bufer ("emitorovy sledovac") - inak by rozne impedancie zdrojov signalu negativne ovplyvnovali chovanie mixbusu; a za mixing busom je samozrejme sumacny zosilovac - ono totiz kazdy mixing bus signal kazdeh kanalu zoslabuje na uroven 1/n, kde n je pocet kanalov mixu a preto sa musi n krat nasledne zosilnit... ak neveris, tak si ten mixak rozober ;)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 čer 2006 11:19

hmmm hej knob plyback level urcuje hlasitost playbacku do mix busu... ked to ide do monitor busu tak to ide len cez monitor output level. v manualy http://www.soundcraft.com/download.asp? ... act_ug.pdf je system block diagram.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 11:21

kexik:
Samozřejmě věřím ve tvé zkušenosti :-), ale prostě nerozumím rozdílu.
HAMA - 1x in / 4x out / unbalanced + jeden společný ovladač hlasitosti
SC - 1x in / 2x out / balanced + dva ovladače hlasitosti

Čím se to může lišit uvnitř pořád nechápu, asi jsem fakt blbej...
Myslel jsem, že na home recording a monitoring je SoundCraft ideální, navíc jsi mi kexiku onehdá doporučil all balanced. Vím, že je to trochu OFFTop, ale prostě se mi těžko chápe, že by SC prznil signál a Hama vůbec...

Odpovědět