Repro do subwooferu

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 19 srp 2009 22:58

Ahoj lidi,
leží mi tu pokažený subwoofer z Logitech Z-5500 a rád bych ho opravil, ale nemohu najít vhodný obchod kde by prodávaly reproduktory do subwooferu (kolem 40hz nahoru), je tam osazenej 10" 8ohm 188W RMS nějakej papírák vysokozdvihovej.

Pomůže mi někdo se dohledat nahrady? Děkuju za pomoc ...

joey
Příspěvky: 1
Registrován: 14 zář 2008 22:50

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od joey » 20 srp 2009 00:25

zkus mrknout sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.ame.cz/Reproduktory-mikrofony-sluchatka/Reproduktory-znacky-SAL/Basove/Basove.html

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 08:19

si si isty ze je to 10"??? mne to podla fotiek vyzera max na 8 palcov... ale nepocitaj s tym ze najdes dobru nahradu, to riesenie tej ozvucnice s pasivnymi zatazami je dost zavisle od pouziteho repra...

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 09:20

Mǔžeš to torśku rozvést abych byl v obraze? Vím, že logitech ty ozvučnice dělá trochu jinak. Ale detaily neznám.
A ano je tam vážně 10" :)

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 09:27

joey píše:zkus mrknout sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.ame.cz/Reproduktory-mikrofony-sluchatka/Reproduktory-znacky-SAL/Basove/Basove.html
Díky moc, bohužel dostatečně výkonej model tam nemají (tzn. aspoň 200W/8ohm)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 09:32

nerobi ich inak, to je roky zname riesenie. ma tam dalsie pasivne ziarice, ktore su vlastne mrtve masy kmitajuce na zavese. vysledok je podobny, ako keby bol basak v ovela vacsej ozvucnici. pruser ale je volba rezonancnych frekvencii tych zavesov, ktora musi byt zvolena vhodne k rezonancnej basaka. ta by sa dala zmerat, keby basak este fungoval, co ale uz neplati. pozri, ak ti je to luto vyhodit, kup tam hocaky lacny 10", ako, hrat to bude, aj basovat. ale nebude to mozno pekny bas, len to som chcel povedat. a hlavne do toho moc neinvestuj. cize ja by som sa poobzeral po nejakych lacnych menicoch akoo TVM, tonsil, a tak... max ak toto:
http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor ... -hifi.html
ale aj to mi uz prijde ako overkill

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 09:36

Jj díky za vysvětlení. Ty Z-5500 nejsou moje, ale rád bych je odkoupil za pár korun od člověka co je vlastní. Kdyby to šlo opravit. Sám vlastním k PC slabší model od Logitechu takže jsem jen tušil rozdíly v ozvučnici pro konkurenci.

Asi do toho nepůjdu s rizikem, že to jen tak bude basovat. Sám mám v sobě skrytého malého audiofila a to bych si rači nechal ty prdítka co mám teď k počítači.

Díky za pomoc!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 09:40

soundczeck23 píše:
joey píše:zkus mrknout sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.ame.cz/Reproduktory-mikrofony-sluchatka/Reproduktory-znacky-SAL/Basove/Basove.html
Díky moc, bohužel dostatečně výkonej model tam nemají (tzn. aspoň 200W/8ohm)
no way ze v tom mas zosilovac 200W RMS... ten povodny reprak je na 100% hnoj a 188W vydrzi mozno 1ms

http://www.ame.cz/Reproduktory-mikrofon ... 047700.htm

naprosto adekvatne riesenie, imo...

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 09:42

kexik píše:
soundczeck23 píše:
joey píše:zkus mrknout sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.ame.cz/Reproduktory-mikrofony-sluchatka/Reproduktory-znacky-SAL/Basove/Basove.html
Díky moc, bohužel dostatečně výkonej model tam nemají (tzn. aspoň 200W/8ohm)
no way ze v tom mas zosilovac 200W RMS... ten povodny reprak je na 100% hnoj a 188W vydrzi mozno 1ms
Je to mozne, bohuzel na magnetu nejsou zadne udaje , takze muzu vychazet jen ze specifikaci na internetu a z multimetru ktere mi aspon ukaze impedanci ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 09:47

multimeter ti NEUKAZE impedanciu... len dc odpor, ktory je nizsi ako nominalna impedancia a obvykle vyssi ako minimalna

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 09:55

http://forum.donanimhaber.com/m_3592640 ... iga/tm.htm

tu mas fotku zosika v z5500... integrovane obvody, sub bude krmeny mostikom z dvoch 45W zosikov... co da sice TEORETICKY 180W, prakticky ale nie viac ako 120... obzvlast nie s tym poddimenzovanym zdrojom

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 10:03

Diky za rady. Muzu te jeste poprosit jako odbornika. Co ty bys tam vrazil za repro parametrově. Pak tam zkusim vzit obyc nejaky TVM.

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 10:16

Tohle tam je za repro ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od kexik » 20 srp 2009 10:42

pozri vyssie, som ti z toho webu co predava SAL vybral jeden co sa mi celkom pozdava (dopisal som link do starsieho postu)... nie je sice long stroke ako ten original ale ma vacsiu plochu membrany a vacsi magnet. je 150W, to bude ok. s TVM som zistil ze je problem v tom ze nemaju 10", maju arn 220 seriu, kde je montaz nejakych 9" a potom az 12" basak, ktory ma navyse masivnu masku na prednu montaz, cize mal by si mechanicky problem. btw co je s tymto orig reprom? ked si zmeral odpor cievky, cievka nie je zhoreta, cize??? mozno mas naopak zhorety koncak

soundczeck23
Příspěvky: 43
Registrován: 21 úno 2008 16:24

Re: Repro do subwooferu

Příspěvek od soundczeck23 » 20 srp 2009 10:44

Možná jsem to špatně napsal, ale ta cívka je urvaná od membrány.

Odpovědět