Sennheiser IE6 nebo CX6? (In-ear) - SPĚCHÁ!

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Tarquam

Sennheiser IE6 nebo CX6? (In-ear) - SPĚCHÁ!

Příspěvek od Tarquam »

Hledám kvalitní in-ear monitoring na koncertech s maximální izolací okolního hluku, sluchátka pro běžný poslech a zároveň i něco s detailním zvukem do studia. Mám k dispozici cca 2800 Kč. Ihned mi padly do oka sluchátka Sennheiser IE6, ale jak jsem se dočetl v recenzích, chybí jim basy a kabel není tak kvalitní. Proto jsem našel alternativu - Sennheiser CX6. IE6 a CX6 mi příjdou víc než dost podobný, ale přímé porovnání mezi nimi jsem nikde nenašel. Našel jsem však recenzi kde se CX6 porovnává s IE7 (CX vyhrává), ale v porovnání IE6 a IE7 je zase lepší IE6 (IE7 nesedí v uchu).

Tady je to, co jsem zatim zjistil:
• IE7 mají kvalitnější kabel než IE6
• CX6 mají stejný kabel ako IE7
• CX6 jsou příslušenstvím a tvarově stejná jako IE6
• IE6 jsou propagována jako profesionální, CX6 jako cestovní

To, co potřebuji vědět, je jak jsou na tom mezi sebou zvukově, protože z toho, co vím, mi vycházejí CX6 jako správná volba. Potřebuji přesný, vyvážený a detailní zvuk ve všech kmitočtových spektrech. Dokázal by mi někdo poradit? Resp. má s tím někdo zkušenosti?

Mist

Re: Sennheiser IE6 nebo CX6? (In-ear) - SPĚCHÁ!

Příspěvek od Mist »

IE6 a CX6 mají stejné měniče, i parametry jsou stejné. Liší se mírně designem, ale primárně jsou IE6 určeny jako in-ear odposlech a CX6 Ttravel jsou určeny pro neprofi, tedy spotřební trh.
IE 6 jsou baleny v krabici, která lze využít pro pozdější uložení, CX6 jsou v plastovém/jednorázovém balení.
http://www.sennheiser.cz/cx6_travel.html
http://www.sennheiser.cz/ie6.html

Tarquam

Re: Sennheiser IE6 nebo CX6? (In-ear) - SPĚCHÁ!

Příspěvek od Tarquam »

Už jsem si objednal CX6, a to jednak z důvodu kvalitnějšího zpracování (kabel, konektor), a jednak z důvodu právě poznámky "SPĚCHÁ!". A když spěchá, tak opravdu spěchá, tzn. ještě ten den jsem to potřeboval, a nikdo se neozval.

Odpovědět