Studiová sluchátka kolem 5-8 tisíc
Mám 990Pro, jsou dobrý, za nejakých 150€ nebo kolik to u thomanna stojí, super. Výborný prostor, střední pásmo a výšky ok, méně konkrétní bas, musíš se trochu víc soustředit. 880 by měly být lepší, ale neslyšel jsem. Chvilku jsem si zvykal na poměrně silnej hlavovej most, ale už mi to něpřijde a můžu je mít na sobě celej večer.
ja by som sa tiez cmelacka najskorej opytal, na co tie sluchatka potrebuje, ci na nahravanie playbackov, alebo monitorovanie... ono totiz ani vsetky uzavrete sluchatka nezarucia ze tam nebudu presluchy; konkretne mam strasne skusenosti s vlastnymi (:( ) koss TD61 a spustou vselijakych dj modelov, ktore su zasa konstruovane na co najvacsie tlaky, ale maju v pecku jak presluchy, tak kvalitu zvuku. Klasika na playbacky su AKG 140 (dnes asi 141?) a trebars RP seria od fostexov, ale treba mat na zreteli ze je to zasa humus zvuk a vsetko je podrobene poziadavke aby ich nebolo pocut. Relativne objektivne hrajuce sluchatka ktore poznam su skoro vsecko otvorene modely, a vacsina je od sennheiserov, mam ale vyhrady voci ich podaniu vysok. Dobre riesenie su aj k240/241 od akg... beyerdynamicy poznam len z klebiet, takze o nich viem povedat len to ze su vraj v pohode 

do studia na monitorovanie teda kontrolu odporucam otvorene (sam pouzivam AKG 240DF - beyerdynamic 990pro, poznam senheisser 580 a 600...najrovnejsie su asi tie 240DF ale potrebuju slusny zosilovac...990pro a 600 su torsku prikraslene, ale nie az tak moc ako ine sluchadla...580 klamu trosku viac...ale niekomu to moze vyhovovat). pozor na ine ako 240DF od AKg hra dost inak...to bude asi tou omazou a inymi menicmi...akonahle mas len komercny sluchadlovy vystup tak na 240DF zabudni...najlepsie je ale ist do obchodu a vyskusat...pri dlhodobejsom posluchu na 240Df mi vadila koza (inak sedia nenasilne a prijemne na hlave), potili sa mi usi;), preto som si na pocuvanie kupil 990pro so semisom...a inak nahravnie spevu s otvorenymi a uzavretymi sluchadlami je velky rozdiel...skor preferujem otvorene, spevaci vacsinou lepsie intonuju...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu
-
som si ich tiez prave kupil a suhlasim. ma prekvapilo ze o kolko lepsie sa mi s nimi na usiach robi, v porovnani s beyer DT990 ktore boli doteraz moje najoblubenejsiePoshook píše:kupil som Sennheiser HD 580. velka spokojnost hlavne v oblasti basov :)
Naposledy upravil(a) aum generator dne 01 led 2007 13:19, celkem upraveno 1 x.
-
matucho,kasli na 600 jdi do 650-tek.Jsou drahsi,ale je to konecna.Tak by te urcite za chvili mrzelo zes do nich nesel.Budu si je kupovat taky,neni jine volby pokud chces mit top sluchatka a na vsechno.No,na vsechno asi ne,jsou otevrena.Ale nahravat se da s kdejakyma uzavrenyma nic moc extra vubec smejdama -)
Mam HD595 - levnejsi varianta pro toho, kdo nema na HD600 nebo 650. 595 maji IMHO krystalove pruzracny zvuk. Jsou otevrene, takze se nedaji pouzit na nahravani pres mikrofony, ale zase jsou velmi pohodlne a vydrzim je mit dlouho na usich. AKG 240 jsem si kratce poslechl zdalo se mi, ze maji moc basu a malo vysek, ale mohu se mylit.
Impedance je u HD595 docela nizka.
Jo a maji nadherny design.
Impedance je u HD595 docela nizka.
Jo a maji nadherny design.
Naposledy upravil(a) fova dne 15 dub 2007 01:23, celkem upraveno 1 x.
No, ještě bych omrknul HD 250 (Sennheiser). Mám dojem, že je hodně odborníků považuje za špičku.
Já je mám a zkušenosti:
1) mají prostorově čitelný zvuk (jakoby člověk stál před bednama)
2) maj obrovskej rozsah (Ostatně jsou obrovský, tak proč ne)
3) zdá se mi, že vejšky jsou až moc, ale možná se mýlím, v každym případě mě to zrovna nedávno zachránilo, že tam bylo slyšet to,co na Akg 141 nebylo
4) Výborně hrajou basy, středy a vejšky (zní to divně, ale ten pocit z toho mám
)
cena kolem 5000,-
Já je mám a zkušenosti:
1) mají prostorově čitelný zvuk (jakoby člověk stál před bednama)
2) maj obrovskej rozsah (Ostatně jsou obrovský, tak proč ne)
3) zdá se mi, že vejšky jsou až moc, ale možná se mýlím, v každym případě mě to zrovna nedávno zachránilo, že tam bylo slyšet to,co na Akg 141 nebylo
4) Výborně hrajou basy, středy a vejšky (zní to divně, ale ten pocit z toho mám

cena kolem 5000,-