Tapco S8 monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
pm

Příspěvek od pm »

Signal si nevylepsis tim ze na konec kabelu das misto cinchu XLR. Na doma nesymetricka linka na 99% staci a to je potom jedno jestli tam mas konektor cinch nebo jack nebo nesymetrickej canon.

Na ovladani volume je obecne behr mix spatna volba, o cemz se snadno presvedcis sam kdyz si ty bedny pichnes rovnou do zvukovky a pak si je poslechnes pres mix. Potom je taky rozdil jestli mas stereo vystup ze zvukovky pichnutej do normalni savle nebo do returnu. Obecne plati ze signal z returnu (na kterym nejsou nevypinatelny EQ atd) bezi do CRout pres min soucastek nez v normalnim kanale, takze to zni vetsinou lip.

Koukam ze UB 1202 na stereo savlich EQ nema, takze by treba nebyl rozdil mit stereo out ze zvukovky pichnutej v tapein nebo ve stereosavli, to si musis poslechnout.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

kermitak: koncovka xlr mi pride taka pevnejsia, robustnejsia...ale samozrejme ked su oba balancovane je to pre zvuk asi jedno.

matucha

Příspěvek od matucha »

souhlas s pm

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

coby majitel VS2480 jsem na foru VSplanet narazil na tohle :

http://www.vsplanet.com/ubb/ultimatebb. ... 6;t=016750
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hele, tak to sem fakt parez, nevim proc, ale porad sem si myslel, ze nejlepsi je XLR, pak cinch a pak a jack:) No schvalne to zkusim, mam ted doma nejaky stineny jack-jack kabely, co my zbyly po emu, tak to tam vrazim. Sem na tom dost podbne, mix od uliho 1604 a S5, mam pocit, ze to v nich proste nejak huci, hlavne kdyz hraju primo z klaves, tj. jen mix-bedny. Schvalne, dam vedet, jestli kabel pomuze

pm

Příspěvek od pm »

Jasne ze na prepojovani ma nejlepsi mechanicky vlastnosti xlr (original audio konektor), potom jack (original telefonni ustredna konektor) a potom cinch (original konektor pro napajeni), ale mluvilo se o zvuku doma kde se to neprepojuje kazdej den.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Mám Tanoye Reveally (pasivní+denon+mix Behringer) ale už mi přestávají vyhovovat. Jak je to se zvukem Tapco S8? Je tu někdo kdo by Reveally mohl s Tapcama porovnat? Moc by mi to pomohlo....

Díky Ondrash

LUPO

Příspěvek od LUPO »

Ondrash: klidne. Revealy oproti Tapcu nemaji zadny basy, Revealy konci nekde kolem 50-60Hz, zatim co Tapco S-8 jdou jeste niz. Tapco maji 8smi palcovej speakr - netreba komentovat. Navic ted stoji jen 13900,- . Jinak popsat zvukove rozdily neni jednoduche. To co sem na Revealech neslysel, tady slyset je..Jsou ovsem dost velky , takze by to chtelo mit k nim adekvatni prostor.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

zujimalo by ci sa do akusticky zle riesenej miestnosti (v rohu a skoro hole steny) nehodi skor to tapco s5 ako s8..kvoli vacsiemu objemu basov u s8 ktore robia najvacsiu galibu...

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ondrash píše:Ahoj. Mám Tanoye Reveally (pasivní+denon+mix Behringer) ale už mi přestávají vyhovovat. Jak je to se zvukem Tapco S8? Je tu někdo kdo by Reveally mohl s Tapcama porovnat? Moc by mi to pomohlo....

Díky Ondrash
A nebylo by efektivnější pořídit k Revealům za ty peníze spíš perfektní sluchátka?
Revealy jsou na samotný skládání v pohodě a při náročnějších požadavcích na kontrolu basů není problém nasadit sluchátka. I vzhledem k problematice akustiky místnosti mi to přijde vhodnější.

kexik

Příspěvek od kexik »

tudy: navrhni perfektne sluchatka? v tejto cenovej ziadne naozaj perfektne nepoznam

LUPO

Příspěvek od LUPO »

tudy: kontrolovat basy na sluchatkach? tos slysel kde prosim tebe? :)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

LUPO píše:tudy: kontrolovat basy na sluchatkach? tos slysel kde prosim tebe? :)
Easy 8)
Ještě jsem žádný takový neměl (cenově od 5tis nahoru) a tak nějak jsem tajně doufal, že k tomu by právě mohly sloužit (mimo jiné).
Ale nesrovnávám profi režii se sluchátky, nýbrž homestudio se sluchátky.
K čemu tedy používáš sluchátka ty?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

kexik píše:tudy: navrhni perfektne sluchatka? v tejto cenovej ziadne naozaj perfektne nepoznam
Já bych si z nějakých Sennheiserů určitě vybral :D . No dobře, slovo PERFEKTNÍ bylo přehnaný, ale myšleno tak, aby to odkrylo to, co nezahrají Revealy, nebo i ty Tapca. Prostě si mylsím, že sluchátka za 5 - 7tis budou detailnější, než zmiňovaný monitory v homestudiu :roll:

LUPO

Příspěvek od LUPO »

ja pouzivam sluchatka abych nerusil sousedy ve 3 rano, pouzivam je na kontrolni poslech kvuli stereu, a taky kdyz neco nazpivavam. Rozhodne si myslim ze nastavovani basu na sluchatka je uplnej nesmysl

Odpovědět