Tapco S8 monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 říj 2005 12:44

aum: to by to slo tiez riesit v tom pripade... ale je to dost zakerna a neista uprava.
inak ako zosilovac je tu ten ulivyrobok. podla fotiek criev to nie je spatne spravene (troska poddimenzovany zdroj, ale hra to vraj solidne). pasivnych bedni by sa asi tiez naslo viacej, nielen adamy.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 říj 2005 12:50

Psal jsem mail do Tapca, tak uvidime, jestli se priznaj k chybe nebo jestli maj naky reseni...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 14 říj 2005 12:51

ono by sa to nemalo pouzivat ako volume ale nastavit podla toho aky mas vstupny signal...

The S•8 expects a line-level signal at its input. Use this control to adjust the sensitivity of the input section according to the signal strength at its input.The S•8 is designed to operate with a +4 dBu signal when the INPUT LEVEL control is at the MAX position.The S•8 can accept up to a +20 dBu signal by turning down the INPUT LEVEL control accordingly.NEVER connect the output of an amplifi er directly to the input of the S•8. This could damage the input circuitry of the studio monitor.


audiophile ma taketo vystupy:
Peak Analog Output Signal: +2dBV (Consumer setting),
-4dBV (-10dBV setting).


ale priznam sa ze tomu nerozumiem a nastavil som si ten input level tak aby ked dam v kompe naplno hlasitost aby mi to neurvalo hlavu... zatial to mam napojene priamo na audiophila ale dnes to budem (dufam) skusat s compactom4...

vedeli by ste poradit ako to nastavit?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 14 říj 2005 13:21

kexik: a je to zlozite? v com je to neiste? sa este asi ozvem ked mi vyprsi zaruka.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 14 říj 2005 13:34

solarfall: to bude nastavenie referecneho levelu, coz je +4dBu alebo -10dBV. dolezite je mat rovnaku hodnotu nastavenu na DA prevodniku a na vstupe monitorov (fireface a dynaudia maju na vyber obe), ja osobne fungujem na +4dBu, robi to tym dynaudiam lepsie :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 14 říj 2005 13:36

aj tak je to nejake divne... na audiophile nastavim bud +2 alebo -4 ale na tapcach je nastavenie od +4 do +20 ..takze ani na jednu hodnotu tapiek sa nedostanem...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 14 říj 2005 14:13

solarfall: a mas tam vysvetlivky ktore je consumer a ktore je professional?
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 14 říj 2005 14:15

audiophiloch je +2 consumer a -10 pro

na tapcach je to otocny knob ktorym sa ta uroven nastavuje takze tam nie je nic take ako consumer...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 14 říj 2005 14:17

solarfall: a manual nepopisuje ?
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 říj 2005 14:23

solarfall: nastavit to ide dokonale len s nf milivoltmetrom a osciloskopom. vsetky dalsie varianty su strielanie do tmy. osciloskop sa da nahradit zvukovou kartou a osciloskopovym softom, alebo meracom skreslenia. ide o to najst bod ked zacne koncak limitovat, povedat si ze chcem headroom +9dB a podla toho nastavit vstup. tvoj sposob je ovsem uplne dostatocny: tj pustit si track, aby VU metre skakali na 0 a nakrutit trimre tak aby to revalo tak ako ste maximalne ochotni to mat. a bacha na stereo, druhu bednu nakrutit nie od oka ale tak aby bol signal v strede. ten trimer nemusi mat na oboch kusoch rovnaky priebeh.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 14 říj 2005 14:24

je tam len to co som pastol vyssie...


inak toto som nasiel v manuale k humu a sumu

Noise/Hum
• Check the signal cable between the mixer and
the monitor. Make sure all connections are secure.
These problems usually produce crackling noises or
hum.
• If connecting an unbalanced output to the S•8
balanced input, make sure the shield is connected
to the unbalanced ground and to pin 1 of the XLR
(or the sleeve of the TRS jack).
• If a CATV cable is connected to the system, try
disconnecting it. If the hum goes away, call your
cable carrier to check for proper grounding of the
cable.


ale ked tie tapca to robia aj ked niesu pripojene k nicomu len k sieti...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 21 říj 2005 18:14

vo svojom queste za symetrickymi kablami som bol sa dostal do prodance.. najprv mi predali nesymetricke ... vsimol som si to az ked som vysiel z predajne ale v pohode mi vratili peniaze.. potom sme spekulovali nad tym ze mi ich vyrobia, pretoze take kable nevedia zohnat... ale maju len originalne neutrik konektory, ktore stoja 155sk kus... :o takze jeden kabel+konektory by ma vysiel na na vyse 400sk :shock:

aj som sa postazoval na ten brum... pocuval som aj tapca co tam maju vystavene a zda sa mi ze brumeli aj tie ale menej... mozno tam buduci tyzden skocim s jednim monitorom a porovname...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 říj 2005 18:31

To mas stejnou vec jako ted Kexik a spol resi v threadu o Truthech, proste nekde se ta cena nahnat musi. BTW bavil jsem se se servisakem kterej rikal ze ted mel na stole levny Klein-Hummely a bylo to stejne oklesteny zakladni zapojeni a navic prasacky provedeny. Takze v tydle levny tride to bude IMHO vsude stejny ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 22 pro 2005 18:18

Nedavno jsem poridil Tapka S8 jako dalsi kontrolni monitory s 8"wooferem .
Jak hraji ? Za ty smesny penize jim nejde nic vytknou.
Na zacatku jsem mel trochu obavy , ale po 14 dnech se rozehraly uplne paradne a kdokoliv je slysi a vyslovim smesnou cenu ...krouti neuveritelne hlavou s usmevem ve tvari.
Jak jsou težký - tak jsou dobrý. A tezky jsou opravdu dost!

Bal jsem se take ,zde na foru, zminovaneho problemu - sum , brum.
Tak me obavy byly nastesti uplne zbytecne.
Ty bedny ani nesumi ani nesrsi ani nebrumi! Zadny rozdil mezi Tapco, Genelec, Dynaudio v sumu, brumu opravdu neni.
Proste super.

To co me lehce vadi je osizene nastaveni EQ (oproti B2030-1A):
vysky: +2,0,-2
basy: 0,+2,+4

Me nastavení je -2 na vyskachch a 0 na basech ( snesl bych i -2 basech).

Co me hodne vadi je "divnost" pri nastaveni input level
Klasicke nastaveni u monituru je pro symetricke vedeni +4dB a pro nesymetricke -10dB. (napriklad u BM6A, nebo Genelec ma od +6 pro sym. az po -6 pro nesymetricke)
V praxi to znamena, ze hlasitost na monitorech je pri nasteni +4dB nižší nez pri nastaneni -10dB.

U S8 je input ve trech polohach: (min) -100dB , stredni poloha (odhaduji cca -8až-6dB) a +4dB (max input level)
pricemz zde +4 dB vubec neni nastaveni input level pro symetrické vedení , ktere je napriklad u RME kartach, nebo Ensoniq nastaveno u vystupu na +4dBu.

Takze usuzuji, ze nejlepsi nastaveni pri nesymetrickym vedení signalu (zapojeni do cinch vstupu) je u Tapco S8 poloha max (+4dB)
Pri symetrickem vedeni signalu pak poloha strední (odhad cca -8 až-6dB)

Chci se zeptat jak mate zapojene a nastevene S8 vy?
Díky za pripadne opraveni , vysvetleni.

Jinak opet musim rict, ze v dane cenove do 20T. jsou zvukove bez konkurece.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 pro 2005 18:32

no ono je mozne ze ma sym vstup extra diferencny preamp a to zosilnenie je vykompenzovane vnutri vstupnych obvodov... inak povedane sym aj nesym vstup maju citlivost voci sebe relativne rovnaku
a co porovnanie s truthami?

Odpovědět