Unity Audio The Rock - monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Cyril

Unity Audio The Rock - monitory

Příspěvek od Cyril »

Na tohle jsem dneska narazil, vypadaj pekne... jako kombinace Adamu a Blue Sky :) Znate je nekdo?

Obrázek

http://unityaudio.co.uk/product.php?pid=396

Ivo
Moderátor

Re: Unity Audio The Rock - monitory

Příspěvek od Ivo »

Budu je tady za pár dní mít na vyzkoušení :wink:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ivo: A sakra, ja se jeste nepidil po cene, a jak jsi napsal, ze je budes zkouset, bylo mi jasny, ze to nebudou bednicky za par stovek dolaru :) A nespletl jsem se... sem myslel, ze to bude kategorie Adam A7 a spol.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Cena by měla být cca 40 - 45k/pár

matucha

Příspěvek od matucha »

Cyril píše:Ivo: A sakra, ja se jeste nepidil po cene, a jak jsi napsal, ze je budes zkouset, bylo mi jasny, ze to nebudou bednicky za par stovek dolaru :) A nespletl jsem se... sem myslel, ze to bude kategorie Adam A7 a spol.
Mimochodem u adamu nas ceka A7X apod... plus dokonce do ty rady pridali jeden monitor s 9" reprakem ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak zítra je tady budu mít :) Dám vědět :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Dej, zajimava bedna.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Už je druhý den poslouchám ... Hodně mě překvapily, nečekal jsem že budou znít až tak dobře. Krásné čisté výšky plné detailů, ale zároveň přirozeně znějící, žádný obvyklý naostřený témbr. Ne nepodobné výškám Geithainů, ale přece jen trošinku jiné a možná bych si troufl říct v něčem trošinku detailnější ? (nebo je to jen tím že jsou blíž ? :wink: ). Středy pododobně čitelné a basy na to jak jsou to malé bedny, hodně impozatní - veliké a konkrétní. Celkově zvuk velmi detailní, přirozený, s pěknou hloubkou a prostorem. Vedle Geithainů RL 906 asi nejlépe znějící nearfieldy co jsem zatím slyšel (ale tyhle mají podstatně větší basy než RL 906). Opravdu PARÁDA.

Je tu ale dost velká piha na kráse - hodně šumí, což nechápu. A nemá to ani nic společného s připojeným input kabelem nebo hlasitostí na nich navolenou (šumí to prostě samo o sobě a dost). Prostě šum a z obou stejně (takže ani se nedá říct že by jedna měla problém). Při hraní to samozřejmě není slyšet, no ale když nehrají, je to společník, se kterým bych nechtěl ve studiu intimně žít. Nepodařilo se mi zatím spojit s Kevinem Walkerem - stvořitelem (je na dovolené), abych se ho na to zeptal. Nechce se mi věřit, že by tohle neslyšeli, nebo to neslyšeli všude jinde, kde je zatím do nebes chválí ... no uvidíme ... Třeba je to jen nějaký technický přešlap na tomto konkrétním páru ... zjistíme brzy

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Zajimavy, ze hodne sumi i Adamy (nejvic ze vsech beden, co jsem slysel) a taky maji ribbon. Mozna je to jen nahoda, nevim, nerozumim elektronice. Na druhou stranu - je to jen menic, tak by na to snad nemel mit vliv.
Jinak ale ta kombinace ribbonu a skutecnosti, ze ta bedna umi zahrat basy (coz je pro me zasadni nedostatek adamu, alespon tedy tech, co jsem slysel - a7, p11, p33a, s3a) je lakava ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tenhle šum jde v tomhle případě z basáku (když k těm bednám dám ucho)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

PS: Ted jsem se mu dovolal - říkal, že by to tak určitě nemělo být ... že se na to podívají. V každém případě je tu tak 2 týdny budu mít. Kdyby si je někdo chtěl poslechnout, dejte vědět, mám je tady (na pozadí s Geithainy 901 :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No ale zase pokud sumi oba, tak to nebude vyrobni, jako spis konstrukcni vada a v tom pripade bych se divil, kdyby si toho nevsiml driv ;) Jinak pokud prijde modra karticka v dobe, kdy je jeste budes mit, rad si je prijedu poslechnout.

Vey

Příspěvek od Vey »

Vynikajici bednicky .. _) Predevcirem me nadchly. Jsou to maly bedny s velkym zvukem .. maji krasny prostor a mohutny bas. Svym prednesem nejsou daleko od nekolikanasobne drazsich velkych Geithainu RL 901K se kterymi jsme je porovnavali .. to me dostalo asi nejvic. Narozdil od rady mensich Geithainu (RL 906 i 904), o kterych se tu taky psalo a ktere se mi zvukove moc nelibili nejsou zdaleka tak narocne na umisteni.

Ano, podobnych chvalozpevu uz tu zaznelo spoustu, takze to berte s rezervou _) Ale Kdo ma zajem a uvazuje stejne jako ja o upgradu monitoru, tak je to alternativa, ktera urcite stoji za poslech. Ja jsem si konecne vybral.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Zajimavy ze v ty SOS recenzi tvrdi ohledne sumu presny opak toho co Ivo.

Odpovědět