Yamaha HS7 - Eris 5 - Mackie MR6 MK3 - B2030A

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Které by jste koupili ?</t>

Yamaha HS7
4
29%
Presonus Eris 5
3
21%
Mackie MR6 MK3
3
21%
Behringer Truth 2030A
4
29%

Celkem hlasů: 14

gregorien

Yamaha HS7 - Eris 5 - Mackie MR6 MK3 - B2030A

Příspěvek od gregorien »

Zdravím pánové.. jsem tady nový , tak bych potřeboval poradit ...

Zaačínám se zabývat recordingem ( hlavně pro svojí kapelu + pár znýmých kapel ..) .
První práce na vlastní desce zde : . Míchání a mastering na hifi věži Panasonic (rv snad 99) + reference Genius za cca 700,- + sluchátka fostex ( 600,- ) ...

Chci začít na nějakých levnějších bednách - dle finančních možností (max 11t na pár ) . Vybírám ze značek výše .
8" woofer je moc (dle mé místnosti cca 2,5mx2,5m ) , 5" zase málo dle mě (chtěl sem něco, co má frekvenční rozsah pod 50Hz kvůli basům) .

Chtěl bych něco, čemu můžu věřit co nejvíc - "nelže to moc " , má to konkretní transparentní zvuk a budu schopný míchat solidne nahrávky rock , metal ..¨
Máte někdo zkušenosti s něčím z toho ? Chci na něčem začít a pak časem koupit něco lepěího třeba . Doporučte ...

Zde stahnete prostory, kde míchám, nahrávám : http://www.rajce.net/a12185877
Akustiku jsem poresil jak sem mohl .. Klidně ovšem přivítám Vaše rady a poznatky ... Ono v pronájmu 2+1 toho moc nevymyslíš ...

Takže díky za postřehy a rady, co stojí za to koupit .

msmucr

Re: Yamaha HS7 - Eris 5 - Mackie MR6 MK3 - B2030A

Příspěvek od msmucr »

Uff, ta místnost je úzké hrdlo, tam je skoro všechno blbě (malý prostor, protilehlá zeď a okno na první odraz z beden)..
Obecně bedny jsou vždy hodně subjektivní záležitost, ale za sebe bych tam asi nejspíš volil nějaké 5" (basy bych v tomhle prostředí fakt až tak neřešil) a investoval bych zároveň i do lepších sluchátkek (např. nějaké otevřené Sennheisery, Beyerdynamicy.. klidně i starší HiFi modely z vyšších řad).
Z dostupné 5" kategorie mám rád JBL LSR305 a z výčtu i třeba Presonus Eris 5, oboje mi přijde, že má výborný poměr cena/výkon.

Michal

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ludia tu prisahaju na Eris 8 .. Ze to je lepsia volba ako Eris 5 .. JBL LSR305 maju podla mna divne stereo .. Urcite by som si ich napred isiel vypocut ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gregorien : neni jasne co je vlavo vedla skrine .. je tam postel ? pracovny stol by bolo vhodne otocit na uzsiu stenu .. a idealne okno za seba..

gregorien

Příspěvek od gregorien »

Vlevo vedle stolu je šatní skříň a za ní postel. Celá místnost má tak 4,5 (až 5m) x 2,5m. Takže navrhujes prakticky stůl místo postele a sedět zády k oknu ano? Já mám právě strach ze 8" bude prebasovano v těch podminkach... proto sem chtěl ideálně něco s 6" wooferem

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ano vhodnejsie je mat monitory na kratsej strane obdlznika .. miesnost bude symetricka (okno na zadnej stene) .. a aj monitory budes moct mat sirsie od seba .. takto ako to mas na fotkach to vyzera , ze budu moc blizko .. 2.5m je celkom v pohode ..

sefko73

Příspěvek od sefko73 »

Nedávno som mal podobnú dilemu, tak som išiel do Audioteku v UH, kde mi boli ochotní dať bedne vedľa seba a mal som možnosť si ich vypočuť. Najlepšie mi z nich vyšli JBL lsr305 a som s nimi veľmi spokojný. V izbe 3 x 4 m je to v tej cenovej kategórii dobrá voľba.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Ano, taky vřele doporučuji LSR305 , Pytkin z Hubertem, prominou ale nedá mi to trošku vyvážit misky vah,odpůrců a příznivců 305tek a píšu svůj názor, že lsr305 rozhodně žádné "divné" stereo nemají. Nerad bych zde strhl opět nějakou diskuzi Bratislava vs. já.
Proto tohle berte jenom jako názor spokojeného užvatele LSR305 , už více jak rok ... A názory jsou tímto vyrovnány.Zdá se mi to takhle spravedlivější.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tonysss : Jasne .. Najrozumnejsie je vzdy aj tak , nech si ide buduci majitel monitory dakde vypocut a rozhodne sa podla ucha , nie podla doporuceni inych usi :)

Odpovědět