Zvuk k PC

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
asgard4

Zvuk k PC

Příspěvek od asgard4 »

Dobrý den,

chtěl bych si od vás nechat poradit kvalitní ozvučení k počítači.

Aktuálně poslouchám hudbu na koleji - občas potichu, ale když odejde spolubydlící tak jedině pořádně nahlas (kde už staré repráčky trochu nezvládají) - typ hudby je různý od rocku, ska, dnb až k epické hudbě, které obzvláště holduji (poslechnout si Two steps from hell nahlas a prožít si to... hmmmm )

Takže rozpočet je víceméně otevřený, klidně si připlatím za kvalitu ale viděl bych to tak kolem 3k? (fakt nevím). Chtěl bych repráčky co vydrží a budu je moct použít aj k filmům aj mimo kolej (do půlroku snad končím vejšku - a místo notebooku si snad pořídím pořádnej stolňák časem), hlavně na poslech hudby, momentálně používám hlavně sluchátka na flac. Takže by měli být dobře slyšet jak zblízka (u pc), tak z dálky (filmy, když vedle vařím a na párty). Moc si nepotrpím na extravaganci, takže by němeli být nějaké fialové, žluté nebo tak...spíš černé třeba, nebo do barev dřeva? Vyplatí se dřevěné? Vypadají některé dobře... Ale fakt nevím podle čeho a jaké moc vybrat...

Ještě nějaký parametr je potřeba? Či se vyplatí připlatit za kvalitnější hudbu? Nebudou ty repraky moc velký?

Začínal jsem s výběrem
Genius SP-HF 1800A
Genius SP-HF2.0 2020A
Behringer MS40
M-Audio AV30
M-Audio AV40

ale poté co jsem pročet fora a nechal si doporučit, jsem skončil u M-Audio bx5 D2 za 5k. Teda, než jsem přišel sem... :D Takže si tu raději nechám znovu poradit... je potřeba k tomu ještě něco dokupovat (krom zvukovky kt. přijde s novým kompem)?

Díky moc.

smithfarm

Re: Zvuk k PC

Příspěvek od smithfarm »

Nedávno jsem řešil to samé, co ty. Obávám se, že za 3 tis. Kč si kvalitní zvuk nepořídíš, ale záleží na Tvé definici pojmu "kvalitní zvuk". Kvalitní zvuk je absolutní pojem, těžko se s někým dohodneš na tom, co to znamená. Dle mého názoru je lepší hovořit v pojmech relativních.

Jestli mají být bedničky menší, mohu doporučit nějakou aktivní reprosestavu 2.1 (já měl od Logitechu) s tím, že subwoofer si schováš pod stůl. Jestli nyní posloucháš hudbu ze zabudovaných repráků v NB, tak to bude pro tebe obrovský skok k lepšímu. Dají se "osolit" a jsou vhodné ke sledování filmů. Navíc jsou poměrně levné (od 500,- Kč tak do 2 tis.)

http://www.alza.cz/search.htm?exps=logitech%202.1

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

M-Audio bx5 D2 pro tebe silně zbytečné , nějaké 2.1ky ti budou bohatě stačit... A malá poznámka k bednám na kolejích - zkus se vžít do sousedů za papírovou stěnou, jak se učí na zkoušky a ty si tam vysolíš na plné koule SKačka s tím, že spolubydla vypadnul :-D

např ty MS40 jsem měl doma a na filmy to není, woofer je woofer. Jak neděláš muziku, tak ti jsou monitory k ničemu (můj názor).

Jestli si rád připlatíš za kvalitu poslechu a nechceš dohnat sousedy k šílenství, pouvažoval bych o nějakých kvalitních sluchátkách, na koleje je to ideální volba.

edit: aha přehlídl jsem, že na kolejích za chvíli končíš, tak to o těch sluchadlech neřeš :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

SubWoofer ke dobry na filmy.. Na pocuvanie muziky, je zase lepsi bezna bedna..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Odpovědět