Aktivní studiové monitory

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
stosh_cz

Aktivní studiové monitory

Příspěvek od stosh_cz »

Zdravím, potřebuji poradit při pořizování aktivních studiových monitorů. Přibližně rok pracuji v programu FL Studio 10, bohužel s obyčejnými bedýnkami Genius k pc (cca 5 let staré). Jedná se o elektronickou hudbu ( Drum and bass). Do teď vše vpohodě, jenže jak sem začal přidávat více a více samplů, bedny začínají nemile praskat. Vím že je mnoho důvodů proč to dělají ( nastavení v FLS, zvuková karta, apod.). Nicméně repro je potřeba a já prosím radu jaké vybrat. Cenová relace do 4 tis. Zatím uvažuji o Fostex PM0.3d
http://www.audiotek.cz/product-56733-fo ... 0-3d-white . A dále jestli je nutné pořídit i lepší zvukovou kartu. V pc mám integrovanou v základové desce, čili žádná sláva. Předem díky za rady. S pozdravem, stosh.

dendy

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od dendy »

v pravo hore je taha neuveritelne fantasticka funkcionalita ze 'Hledej...' tam staci napisat 'jake studiove monitory'

./monitory-sluchatka/jake-studiove-monitory-t13926.html?hilit=jake%20monitory#p252314

alebo si prejdi tuto sekciu
./monitory-sluchatka/

ci sekcie
./zvukove-karty/
./nakupova-poradna/

urcite najdes dostatok odpovedi na vyriesenie tvojej otazky, toto a tema zvukovej karty tu bolo rozobrate uz 1000000x

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

dendy, mas samozrejme pravdu, najprv treba hladat. ja som dal teraz na zkusku "+free +daw", lebo decka ma tu prosia o nieco pre nich a pozri, co mi vyslo!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

takova paralela na lenina: hledat, hledat, hledat a cist, cist, cist!

stosh_cz

Příspěvek od stosh_cz »

Chápu Vás, jenže je těžké najít studiovky do 4 tis. Zkusím tedy upřesnit: Fostex PM0.3d nebo Hercules xps 2.080 dj monitor? http://www.audiotek.cz/product-56733-fo ... 0-3d-white
http://www.tiphardware.cz/hercules-xps- ... nitor.html

Nějaké zkušenosti?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

mozna by spise vyraz "studio monitor" mel byt nejak blokovany, az do treba povezme spodni hranici 1000E.
za kus, samozrejme :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

stosh: tak ono je to proto, ze studiove vybaveni by melo byt profesionalni a hledat profesionalni techniku za takovejhle peniz je vlastne nemozny a hloupy. jestli potrebujes neco lacinyho, neocekavej kvalitu a vez, ze fostex je aspon znacka vyrobce profesionalni techniky... tahle doba je cimdal nemocnejsi. ferrari za 150 tisic proste taky nekoupis.

to hledani a cteni jsem myslel tady na foru. pomuze ti to si udelat prehled. kdyz tomu das tejden, vsadim se, ze si radeji pridas par tisicovek a koupis alepson neco pouzitelneho pro seriozni praci se zvukem.

stosh_cz

Příspěvek od stosh_cz »

Chápu, takže za tyhle peníze nemá opravdu cenu něco takového kupovat. Doporučil bys mi tedy něco ztěch levnějších variant do kterých už je doporučeno investovat? Abych měl přibližně přehled kde se pohybovat. Stačí 2-3 odkazy. Díky moc.

maux

Příspěvek od maux »

M-audio BX5 D2

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jestli to nema cenu, tezko rict. pro nekoho mozna jo. je to prave o tom, ze se neda poradit. vsechno zavisi na velkym poctu faktoru. nejdulezitejsi ale je, jak moc to s hudbou myslis vazne a kolik jsi vlastne schopen investovat. idealni je taky mit sam nejaky povedomi o tom, proc bys do tech drazsich monitoru mel investovat. a to se neda osidit - vedomosti neziskas za par minut. ale uz za par hodin cteni tady na foru (uz davno napsanyho a prodiskutovanyho) si sam vytvoris obrazek o tom jak veci funguji a zda se vyplati koupit neco, ceho se za rok budes chtit zbavit (treba). treba jako tady maux se racil zbavit svejch m-audio a ted ti je tady doporucuje - vtipalek :wink:

jestli muzu neco doporucit, vem si svou oblibenou hudbu v co nejlepsi kvalite a domluv se v nekterem ze shopu a par monitoru si apson letmo poslechni, abys vedel co te na tech bednach ma zajimat. delas hudbu, ve ktery ma spodni pasmo dulezitou roli, tak se soustred i na podani basu. nejdulezitejsi ale je, aby ti bedna davala co nejpravdivejsi obrazek o tom, co se uvnitr mixu deje.

charonme

Příspěvek od charonme »

stosh_cz píše: jak sem začal přidávat více a více samplů, bedny začínají nemile praskat
tak na toto ti podla mna nepomozu nove bedne

biscuit

Příspěvek od biscuit »

charonme: to je klasickej zacatecnickej omyl :-) proto rikam, cist a ucit se :-)

stosh_cz

Příspěvek od stosh_cz »

Myslel jsem si že to není bednama, ale i tak je potřebuji. Podle toho co jsem četl tak za to nejvíc může nastavení v FLS nebo nastavení zvukové karty pokud se nemýlím. Biscuit: A stěma bednama jsem se hodně spletl. Máš pravdu že nákup repro není dobré uspěchat, budu tedy ještě nějakej ten týden číst a hledat pro mě ty nejvhodnější. Měl jsem moc uspěchané závěry (dejme tomu že jsem měl už skoro vybráno, ale tvoje rady mě přesvědčily o tom dál hledat a nezanedbat to.) Díky moc za rady kluci.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja ti dekuju za rozumnej pristup. jsem rad, ze ne kazdej chce vse ted hned :-) trpelivost a chut se neco dozvedet/docist je prvni krok k uspechu. hodne zdaru ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

hombrefeo píše:dendy, mas samozrejme pravdu, najprv treba hladat. ja som dal teraz na zkusku "+free +daw", lebo decka ma tu prosia o nieco pre nich a pozri, co mi vyslo!
:-) no parada to som rad ze aspon niekoho ta linka potesila, ked to tam vacsina ofrflala ako neuzitocnu blbost :-) este im pripadne ukaz http://www.audiotool.com/app

Odpovědět