Aky notebook, win a softver?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 10 črc 2014 12:57

Ahojte,
postupne sa zacinam venovat produkcii hudby, mam doma starsi notebook a FL studio.
Chcem vas poprosit o radu. Aktualne si idem kupovat novy notebook, mam ho aj ako pracovny nastroj v praci, kde ho casto nosim na obchodne stretnutia,cize chcem aby bol aj pevny ale aj vykonny na produkciu hudby.
Rozhodujem sa medzi tymito dvomi zatial:

http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z50-7 ... 940114.htm
http://www.agem.sk/produkt/lenovo-think ... 23081.html

potrebujem pzoerat aj na zvukovku aby mala Asio drivery, alebo to tak ci tak vyrriesim externou zvukovkou?
Aky windows?8 ci 7?kolko bitovy?Doma mam win 7 home 32 bit,staci mi to?

co sa tyka SW, tak FL studio je naj?nieco v nom uz viem,ale co napr Cubase alebo Ableton?nech to mam legalne :-)Ableton mam licenciu, je pouzitelny na nejaky ten trance,dance, hiphop?

Dakujem za vsetky rady

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Kelley » 10 črc 2014 13:18

32 bitové Windows nedokážou používat více než (necelé) 4GB paměti RAM. Ale na menší projekty to bude stačit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2014 13:20

nie su obidva len plastove vylisky ? ked chces aby bol pevny , malo by to byt z nejakych pevnejsich materialov ..

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 10 črc 2014 13:34

plastove vylisky?ten thinkpad by uz mal byt pevnejsi,to uz je biznis trieda, kovove sasy a tak...ale tak zasa ked ho 2-3 x denne niekde odnesiem a polozim tam na stol by mal vydrzat aj plastovy nie?aspon je lahsi :-)
ale celkovo ThinPad je povazovany za biznis triedu,aj konstrukciou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2014 13:56

nikde tam nic nepisu , ze je pevnejsi .. mozno je .. ale cena tomu moc nezodpoveda .. ved to su oba lacaky ..

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od mando » 10 črc 2014 13:57

thinkpad edge nie je biznis trieda to skor L540 alebo vyssie modely, inak majitelia su zvycajne spokojni, poznam zopar...

WIN7 PRO je bezpecna volba

ak sa ma notas casto prenasat volil by som aj tak asi nejaky ultrabook, pripadne macbook air...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2014 13:59

co sa tyka prenasania .. jedna vec je vaha , druha vec je vydr .. proste kolko to sasi vydrzi ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Fillippos » 10 črc 2014 14:28

pokud ti nevadí repas, tak tuhle máš good mashine jako zajímavé alternativní řešení - http://www.importpc.cz/repasovane-noteb ... 7-pro.html Já u nich kupoval, vyšli maximálně vstříc (dodali i silnější procesor za stejnou cenu) notebook přišel perfektně zabalený, na pohled jako nový. Pár mušek jsem našel, ale jsou to fakt jen mušky. Ale i ty se dají reklamovat, pokud nebyly nahlášeny předem. Je dobré po nich chtít přesný popis i s detailními fotkami ve vysokém rozlišení a optat se právě na ty mouchy. Zatím mi můj T61p běhá dobře.

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 10 črc 2014 14:52

4 GB RAM nieje malo?ja radsej rovno 8 :-)
co sa tyka toho win 32 bitoveho,ten soms pecialne zhanal,dokonca som musel priplatit,lebo vsade bolo len 64bit...poradili mi to v rpedajni ked som kupoval DJ Konzolu,vraj pri 64bitovom windowse mi to bude sekat,ze potrebujem 32 bit...
A to ze je to home edition nevadi?

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Fillippos » 10 črc 2014 16:38

Není to málo pokud jedeš v nižším rozlišení 44100Hz. Já osobně na zvuku rozdíl nepoznám oproti 96000Hz. Někteří tvrdí že ano, ale o tom tady bude kdesi vlákno si myslím. Je to složitější.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od biscuit » 10 črc 2014 17:14

jozino: mas v tom hokej. 32 bit system je dnes uplne na hovno a jestli ti nekdo rekl neco jinyho, tak at se necha vysetrit...
samozrejme si ho klidne muzes koupit, ale pak nepotrebujes 8GB RAM, jak uz ti tu bylo hned na zacatku psano.

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 10 črc 2014 17:57

cize pokial budem mat 64 bitovy WIndows 8,s taci aj home, tak mi staci kludne 4GB RAM a procesor i5?
a zvukovku externu tak ci tak?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2014 18:40

ak chces viac ako 4G ram , potrebujes 64bit windows ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Fillippos » 10 črc 2014 18:58

to biscuit: jedu v 32 a nemám dojem, že by to bylo na hovno. Ani to nehodlám měnit. :) Spousta výborných free VST je pro 32 platformu - jeden z mých důvodů.

Uživatelský avatar
Tommy Dee
Příspěvky: 203
Registrován: 20 črc 2012 15:11

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Tommy Dee » 10 črc 2014 19:16

Kazdopadne sucasne FL je 32bit, na 64 sa stale caka... Ak by robis na Abletone tak je 64 lepsia volba a s ohladom na buducnost asi tiez.

Odpovědět