Aky synth na basu a sub?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jammix

Re: Aky synth na basu a sub?

Příspěvek od jammix »

ZFarkas píše:
03 pro 2018 11:24
Phatty se dá srovnávat spíše s hračkami Korg Mono/Mini logue viz ukázka tu hore. Záleží co preferuješ, jestli spíše tenčí a více vzadu posazené a méně výrazné zvuky nebo maximálně v popředí výrazné zvuky na výrazové úrovni řekněme zpěvu nebo jiného sólového nástroje. Je to vše pouze o preferencích, ne každej chce solem na synťák vyniknout na stejné hladině jako solovej zpěvák nebo solovej kytarista, někdo preferuje spíše jen klávesový background v mixu pouze jako doplnek k těm solistum. Podle toho bych volil nastroj..
jeje ten phatty ma určite o dva levely vačšie gule než monologue , teraz to počujem lepšiejšie ponevadž mam už kartu 192khz ..a skušal som nejake pluginy modelu D , to mam teda digi syntak s rozlišeim 192 k ..hmm tak to su sračky treba analog tie filtre tam neriešia nič zaujmave v pluginoch. aj moj M audi venom som nezapol už odkedy mam volcu , aj ta bavi viac ako digiprditka .len jeho klaves použivam a ked som tam zapojil monolog tak tie klavesy normalne ožily a ja som zrazu vedel hrať :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

klingáč píše:
04 pro 2018 12:44
Reakto: niééé, basa FM synťákov je stále super.
FM je dobre uplne na vsetko od basov, cez leady, arpeggia az po perkusie a FX ;) Len musis vediet ako na to .. Klasicke prevarene zvuky co kazdy hned spozna ze to je FMko su tak zhruba 5 % moznosti tejto syntezy

gambler

Příspěvek od gambler »

No vidim to teda ze dosetrim na Mooga,ked tak aspon si stale drzi cenu a neskor ho predam ak ma omrzi..
Ta Dx7 znie paradne,no budem mat onedlho Rolanda JV a to mi pride zvukovo dost podobne..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

dendy píše:
04 pro 2018 14:41
klingáč píše:
04 pro 2018 12:44
Reakto: niééé, basa FM synťákov je stále super.
FM je dobre uplne na vsetko od basov, cez leady, arpeggia az po perkusie a FX ;) Len musis vediet ako na to .. Klasicke prevarene zvuky co kazdy hned spozna ze to je FMko su tak zhruba 5 % moznosti tejto syntezy
Áno, súhlas. Prevarených zvukov sú tony, hotových perfektných tiež.. dá sa ťažiť. Vedieť ako na to je dosť oriešok (aspoň pre mňa, táto syntéza je masaker). A to tu mám len DX7 a FB01.
Vlastne aj vektor SY35.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

gambler píše:
04 pro 2018 16:06
No vidim to teda ze dosetrim na Mooga,ked tak aspon si stale drzi cenu a neskor ho predam ak ma omrzi..
Ta Dx7 znie paradne,no budem mat onedlho Rolanda JV a to mi pride zvukovo dost podobne..
DX7 a Roland JV je asi dosť odlišnosť. Zvukovo zrejme môžu niektoré farby znieť podobne.
Hlavne neevidujem, že by JV malo FM syntézu.

Odpovědět