Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
imonuba
Příspěvky: 14
Registrován: 11 pro 2013 15:28

Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE?

Příspěvek od imonuba » 18 pro 2014 00:59

Obrázek

Nebo mi staci MIDI MERGE 2x1?

Děkuji za případné reakce.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf » 18 pro 2014 01:08

Neni jasné, čo vlastne potrebuješ...
Midi mergery spájajú MIDI povely z viacerých klávesníc/kontrolerov do jedného MIDI portu. Neviem si ale predstaviť, čo by si chcel na BCR2000 ovládať dvoma klávesnicami...

Takže sa len môžeme dohadovať, že tvojim cieľom je ovládať 2 synty z BCR2000 (?)
Na to ti stačia 2 synty a kontroler... -)

imonuba
Příspěvky: 14
Registrován: 11 pro 2013 15:28

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od imonuba » 18 pro 2014 01:12

Díky za odpověď.

Jasně že mi jde o kontrolovaní dvou a více zařízení ve výsledku:-)

Co když k tomu přidám eště třetí device? ( teď jsem si díky tobě uvědomil že BCR který eště nemám má MIDI OUT 2X) Co když potřebuju tří ? jak to řešit?

imonuba
Příspěvky: 14
Registrován: 11 pro 2013 15:28

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od imonuba » 18 pro 2014 01:17

a bude pro BCR stacit proste MIDI INTERFACE? treba MOTU MICRO LITE? MIDI INTERFACE S MERGE JSOU HROZNE DRAHY

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf » 18 pro 2014 01:23

Týmto smerom sa dá reťaziť niekoľko MIDI zariadení (keď majú MIDI THRU), každé nastavené na inom MIDI kanáli.
Obrázek
http://recordingeq.com/EQ/req0600/midi1.htm

Treba trochu naštudovať o MIDI, napr. aj tu midi/midi-pre-laikov-t19588.html?hilit= ... di#p328463

imonuba
Příspěvky: 14
Registrován: 11 pro 2013 15:28

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od imonuba » 18 pro 2014 01:25

proč existujou MIDI INTERFACE 2X2 , 3X3 ? chapu ze nad limit 3 thru to pak ma smysl...ale min?
Naposledy upravil(a) imonuba dne 18 pro 2014 02:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od MDudas » 18 pro 2014 01:39

Pretoze potom mozes mat napr. 2x 16 alebo 3x16 samostatnych MIDI kanalov. Ak mas plne multitimbralne zariadenia, niekedy sa to moze hodit mat ich uplne oddelene...

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf » 18 pro 2014 01:43

Na výstupoch získaš viac Midi kanálov (na každom porte 16) - často napr. 1 nástroj dokáže hrať na viacerých kanáloch viacero zvukov.
Lepšie interfacy majú možnosť routovania medzi In/Out, často fungujú standalone bez PC...

U BCR máš USB, čiže BCR priamo funguje pre PC ako MIDI interface. Pozri manuál k BCR, sú tam popísané režimy, nakreslené zapojenia...

imonuba
Příspěvky: 14
Registrován: 11 pro 2013 15:28

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od imonuba » 18 pro 2014 01:52

uvažuji o koupi MOTU MICRO LITE (ne za plnou cenu, vim že je to crap) a proto se radši z nejistoty zeptám: Když budu mít do MOTU MICRO LITE zapojených X sound devices a k tomu BCR2000- můžu na BCR knoby mapovat cokoliv kdykoliv ze všech devices skrze motu? umí se to takhle routovat? Nidky jsem to neřešil, vim kulový. Ještě jednou díky za všechny odpovědi! p.s: ptám se když v setupu neni PC a je tam MOTU nějáký STANDALONE

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf » 18 pro 2014 02:04

Na BCR namapuješ akurát MIDI kanál (1-16), na ktorom daný kontroler vysiela. BCR netuší nič o ďalšom zariadení za svojim OUTom. Nevie, že MOTU má viac portov / MIDI okruhov. Takže buď vopred premyslíš zapojenie, pre požadované ovládanie , alebo MOTU vie distribuovať - routovať vstupné MIDI data podľa želania. Na to sú dobré múdrejšie stroje (napr. MOTU MTP),kde rôzne nastavenia ciest máš uložené ako presety. O MOTU MICRO LITE netuším, či toto vie, zase treba pozrieť manuál.

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od lavender » 18 pro 2014 02:28

v bcr mas midi merger. vstavany.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od Pytkin » 18 pro 2014 08:13

jaky midi merger ? on predsa potrebuje thrubox ..

rolyam
Příspěvky: 69
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od rolyam » 18 pro 2014 08:40

Pokud bude potřeba kontrolovat jen 2 synťáky (nebo jiná zařízení) a alespoň jeden z nich bude mít midi thru, může se to zapojit rovnou bez dalšího zařízení: Behringer (Midi Out) - (Midi In) Synth 1 (Midi Thru ) - (Midi In) Synth 2

Pokud synťáky nemají midi thru (a/nebo bude potřeba kontrolovat větší počet zařízení), tak by se pak využil Thru Box.

Pokud by bylo potřeba smíchat midi signál z Behringera a např. master keyboardu, není nutně potřeba externí Merge Box, Behringer umí funkci midi merge, tj. data která přijdou do Midi In Behringeru (např. master keyboard) lze nasměrovat na Midi Out Behringeru (tj. smíchat s daty generovanými Behringerem).

Nicméně externí Midi Patchbay (např. jako je UM-880 apod.) je prima věc ... záleží co konkrétně je potřeba dosáhnout a obsloužit ... ale trochu je už dnes problém taková zařízení sehnat (o ceně nemluvím).


edit:
a ještě jsem kouknul rychle do manuálu Behringera na webu (AJ verze manuálu) ... Behringer má 2x Midi Out, takže se můžou dva synťáky připojit rovnou na něj jak se zdá ... viz možné midi konfigurace str. 11 - 13 (např. Stand-Alone Mode S1 na str. 11).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od Pytkin » 18 pro 2014 09:27

cize ked ma 2 outy , moze dat za kazdy dva syntaky .. samozrejme funguje aj viac .. dalsia moznost je ak nemaju thru , nestandardne ich zasluckovat cez MIDI IN .. moznosti je vela ..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf » 18 pro 2014 10:00

No, vlastne BCR2000 má "merge" funkciu v tom zmysle, že spojí dáta z MIDI IN s vlastnými dátami...

Odpovědět