Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
imonuba

Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE?

Příspěvek od imonuba »

Obrázek

Nebo mi staci MIDI MERGE 2x1?

Děkuji za případné reakce.

jusuf

Re: Bude mi midi-interface stacit? nebo musi mit navic MERGE

Příspěvek od jusuf »

Neni jasné, čo vlastne potrebuješ...
Midi mergery spájajú MIDI povely z viacerých klávesníc/kontrolerov do jedného MIDI portu. Neviem si ale predstaviť, čo by si chcel na BCR2000 ovládať dvoma klávesnicami...

Takže sa len môžeme dohadovať, že tvojim cieľom je ovládať 2 synty z BCR2000 (?)
Na to ti stačia 2 synty a kontroler... -)

imonuba

Příspěvek od imonuba »

Díky za odpověď.

Jasně že mi jde o kontrolovaní dvou a více zařízení ve výsledku:-)

Co když k tomu přidám eště třetí device? ( teď jsem si díky tobě uvědomil že BCR který eště nemám má MIDI OUT 2X) Co když potřebuju tří ? jak to řešit?

imonuba

Příspěvek od imonuba »

a bude pro BCR stacit proste MIDI INTERFACE? treba MOTU MICRO LITE? MIDI INTERFACE S MERGE JSOU HROZNE DRAHY

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Týmto smerom sa dá reťaziť niekoľko MIDI zariadení (keď majú MIDI THRU), každé nastavené na inom MIDI kanáli.
Obrázek
http://recordingeq.com/EQ/req0600/midi1.htm

Treba trochu naštudovať o MIDI, napr. aj tu midi/midi-pre-laikov-t19588.html?hilit= ... di#p328463

imonuba

Příspěvek od imonuba »

proč existujou MIDI INTERFACE 2X2 , 3X3 ? chapu ze nad limit 3 thru to pak ma smysl...ale min?
Naposledy upravil(a) imonuba dne 18 pro 2014 02:32, celkem upraveno 1 x.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Pretoze potom mozes mat napr. 2x 16 alebo 3x16 samostatnych MIDI kanalov. Ak mas plne multitimbralne zariadenia, niekedy sa to moze hodit mat ich uplne oddelene...

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Na výstupoch získaš viac Midi kanálov (na každom porte 16) - často napr. 1 nástroj dokáže hrať na viacerých kanáloch viacero zvukov.
Lepšie interfacy majú možnosť routovania medzi In/Out, často fungujú standalone bez PC...

U BCR máš USB, čiže BCR priamo funguje pre PC ako MIDI interface. Pozri manuál k BCR, sú tam popísané režimy, nakreslené zapojenia...

imonuba

Příspěvek od imonuba »

uvažuji o koupi MOTU MICRO LITE (ne za plnou cenu, vim že je to crap) a proto se radši z nejistoty zeptám: Když budu mít do MOTU MICRO LITE zapojených X sound devices a k tomu BCR2000- můžu na BCR knoby mapovat cokoliv kdykoliv ze všech devices skrze motu? umí se to takhle routovat? Nidky jsem to neřešil, vim kulový. Ještě jednou díky za všechny odpovědi! p.s: ptám se když v setupu neni PC a je tam MOTU nějáký STANDALONE

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Na BCR namapuješ akurát MIDI kanál (1-16), na ktorom daný kontroler vysiela. BCR netuší nič o ďalšom zariadení za svojim OUTom. Nevie, že MOTU má viac portov / MIDI okruhov. Takže buď vopred premyslíš zapojenie, pre požadované ovládanie , alebo MOTU vie distribuovať - routovať vstupné MIDI data podľa želania. Na to sú dobré múdrejšie stroje (napr. MOTU MTP),kde rôzne nastavenia ciest máš uložené ako presety. O MOTU MICRO LITE netuším, či toto vie, zase treba pozrieť manuál.

lavender

Příspěvek od lavender »

v bcr mas midi merger. vstavany.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jaky midi merger ? on predsa potrebuje thrubox ..

rolyam

Příspěvek od rolyam »

Pokud bude potřeba kontrolovat jen 2 synťáky (nebo jiná zařízení) a alespoň jeden z nich bude mít midi thru, může se to zapojit rovnou bez dalšího zařízení: Behringer (Midi Out) - (Midi In) Synth 1 (Midi Thru ) - (Midi In) Synth 2

Pokud synťáky nemají midi thru (a/nebo bude potřeba kontrolovat větší počet zařízení), tak by se pak využil Thru Box.

Pokud by bylo potřeba smíchat midi signál z Behringera a např. master keyboardu, není nutně potřeba externí Merge Box, Behringer umí funkci midi merge, tj. data která přijdou do Midi In Behringeru (např. master keyboard) lze nasměrovat na Midi Out Behringeru (tj. smíchat s daty generovanými Behringerem).

Nicméně externí Midi Patchbay (např. jako je UM-880 apod.) je prima věc ... záleží co konkrétně je potřeba dosáhnout a obsloužit ... ale trochu je už dnes problém taková zařízení sehnat (o ceně nemluvím).

edit:
a ještě jsem kouknul rychle do manuálu Behringera na webu (AJ verze manuálu) ... Behringer má 2x Midi Out, takže se můžou dva synťáky připojit rovnou na něj jak se zdá ... viz možné midi konfigurace str. 11 - 13 (např. Stand-Alone Mode S1 na str. 11).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cize ked ma 2 outy , moze dat za kazdy dva syntaky .. samozrejme funguje aj viac .. dalsia moznost je ak nemaju thru , nestandardne ich zasluckovat cez MIDI IN .. moznosti je vela ..

jusuf

Příspěvek od jusuf »

No, vlastne BCR2000 má "merge" funkciu v tom zmysle, že spojí dáta z MIDI IN s vlastnými dátami...

Odpovědět