Co koupit v EWQL composer bundle pro orchestrálky v DAW

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
TOM-Thak

Co koupit v EWQL composer bundle pro orchestrálky v DAW

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
uvažuju o koupi balíku od East Weast Quantum Leap: Complete Composers Collection 2, kdy dodají na externím HDD balík vybraných plug inů. Rád bych to používal na skládání orchestrálních skladeb pro trailery / intra apod. no a v balíku mám možnost koupit buď:

Varianta 1) Vícero nástrojů v širším spektru žánrů a ty orchestrální v packu Symphonic Orchestra Gold
Varianta 2) Vyprdnout se na ostatní věci a ty symfonické nástroje koupit zvlášť jeden po druhém v podobě Hollywood Strings Gold,
Hollywood Brass Gold, Hollywood Woodwinds gold, Solo Violns.

V obou variantách chci v balíku zahrnout Storm Drum 2 a Symphonic Choirs.

Chci na tom skládat něco podbnýho: Ještě předesílám doma mam od nich Goliath, ale tam je od každýho něco, ale dohoromady nic tak kvalitního.

Cundo
Profesionál

Re: Co koupit v EWQL composer bundle pro orchestrálky v DAW

Příspěvek od Cundo »

Ja za seba mozem napisat ako uzivatel Hollywood String Orchestra, ze na solidne znejuci slacikovy part potrebujem v ramci editacie niekolkonasobne viac casu,ako ked som pouzival "standardne"zvukove kniznice. A stale sa mi zda, ze mi to nikdy neznie tak, ako v tych firemnych demach. Podpora od vyrobcu (nejake MIDI file ako tutorial) je nulova, jednoducho sa tomu brania, na rozdiel od konkurencie (VIENNA SYMPHONIC LIBRARY). Ale nechcem odhovarat od kupy Hollywoodov, lebo aspon bude na fore niekto, s kym si budem moct vymienat skusenosti :) .
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

A tie Hollywoody sa neoplati kupovat mimo balika,zda sa mi...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak ona ta orchestrace je v podstate dulezitejsi nez ty samply. A v druhe rade se clovek musi pak v praxi naucit jak pomoci midi ohnout ty samply, aby to znelo prirozene.

Podle toho, co slysim v ukazkach mi prijde, ze ty hollywood budnly zni velmi podobne jako stary Symphonic orchestra, ze ktereho asi vychazeji. je tedy slyset, ze asi maji vic artikulaci, dotazenejsi legato atd. ale charakter zvuku asi dostane clovek podobny. Urcite bych ty veci nakoupil v tom Composers bundlu, to se kazdopadne vyplati nez to kupovat zvlast.
Urcite chces Stormdrum a Choirs. Pak bych vzal Silk a/nebo RA. Do tech trancovejch dem by se ti mohly hodit i Voices of Pasiion (evidentne se tam neco takovyho bezne pouziva:) Tak to jsou 4 (nebo 5, pokud bys ty etnicky chtel mit 2 ve vetsi palete). Pak je otazka jestli vzit ty 3 hollywood packy, nebo to vzit dohromady v SO a k tomu pridat treba jeste Pianos, ktery by se ti v trancu mohly taky hodit. No sam nevim co bych si vybral, kdybych SO uz nemel;)

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Samply resp. samotný samply jsou na dema. Ve výsledku to stejně všichni alespoň proložej živejma nástojema. To říkám z praxe, tohle natáčim běžně.

Mimojiné vymejšlet jak ony samply ohnout tak aby to znělo "realisticky", vyjde ve výsledku mnohem dráž, než popadnout před konzervatoří muzikanta s futrálem připomínajícím tvar nástroje a za flašku nebo pár stokorun ho ukecat, ať to přijde natočit. True story.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Liquid: poslech sis to YT video, co TomThak pastoval do prvniho prispevku? Ten jeden konzervatorista ti tohle zahraje a nazpiva a ty to bez vybavy nahrajes a dobry jo? Samozrejme z obecneho pohledu na spoustu ucelu mas asi pravdu, ale myslim, ze tady zrovna ne.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Ano,to "podohratie" zivymi slacikmi velmi pomaha, vyuzivam to tiez. Ale ako som spominal, v tych firemnych demach im to znie tak presvedcivo, ze pokial to aj oni nemaju nejako osvindlovane a podohrate zivymi nastrojmi, tak to uz tie live nastroje hadam ani nepotrebuje... A o to v nasej teme asi ide.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

A este jedna vec mi napada,v pripade kupenia Hollywoodov-slaciky+ dreva+plechy stale budu chybat orchestralne perkusie,ktore sa dnes podla stranky EWQL predavaju ako sucast balika Symphonic Orchestra. Na to spominane pouzitie by mal tento balik uplne postacovat.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Aby tato diskuse nesklouzla jinam nez jsem chtel - muj cil je misto nakupovani skladeb v bankach, kde kvalita neni dobra, si to slozit sam na zakazku a vysledkem ma byt neco jako je to demo.. Slysim nejaky choirs, voice, stringy, brassy, a dominantni epic percussion bici. Nejde mi o realnost ale o "efekt" aby te to v arene pro 10tis. lidi posadilo na zadek ja to budu pouzivat vyhradne na trailery a intra. Zkouzsel jsem NI veci, ale nema to razanci neni to agresivni.. ta konkretnost a ostrost je zadouci jinak to nebude moc efektivni. Proto me prisli Ewql jako dobre reseni a urcite bych kupoval Composer bundle a tam je moznost bud ty nastroje rozdelit na strings, brass, woodwinds a doplnit a o zbytek a nebo koupit vicero nastroju a ty orchestralky mit v Symphonic Orchestra Gold. Ale kdyby v podobne cenove existovala lepsi alternativa na dosazeni podobnych vysledku viz video, tak se tomu nebranim.. zaim to bylo NI komplete ultimate vs EWQL composer collection 2. Cenove podobne, ale Storm Drum je lepsi jak Heaviocity Damage, ktery nema takovy moznosti.

Vienna to asi bude jinde cenove pak je este 8dio a pak Symphobia.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Ja po tých Composer bundloch pozerám už dlhšiu dobu. Tiež sa to nejako snažím nakonfigurovať, zatiaľ myšlienkovo... Myslím si, že na plánované použitie by som bral v nejakom balíku Symphony orchestra, lebo sú to slušné orchestrálne sample + výborné perkusie. V spojitosti s Choirs, Stormdrum by to malo spoľahlivo fungovať na zamýšľaný účel. Apropo, niekto taký balík pred časom inzeroval v bazári za pár korún.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja vim ale to uz asi prodal..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jinak já mám v merku dva bundle:

Varianta A)

Hollywood Strings Gold
Hollywood Brass Gold
Hollywood Orch. Woodwinds Gold
Symphonic Choirs
Stormdrum 2
Silk
Solo Violin

Varianta B)

Symphonic Orchestra Gold
Symphonic Choirs
Stormdrum 2
Pianos Gold
Silk
Voices of Passion
Solo Violin

Varianta B nabizi vic nastroju v jednom a vyjde o neco levnejs. Je otazka, zda ty Hollywood nastroje oddelene vyjdou lip nez Symphonic Orchestra Gold a navic, pokud tedy vyjdou lip, tak jestli to je clovek schopen vyuzit, pokud za kazdou cenu nechce delat maximum pro to, aby to znelo realne..

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Môžem skonštatovať, že s Holywood strings sa pracuje zle, legátové patche opozďujú, treba ich predsadzovať v editore. Načítanie banky 1.husle, 2.husle, violy, čelá, basy trvá aj 15 minút, a to pre jednu mic.pozíciu (mám diamond). Je to proste na simulovanie orchestrálnej hry. Klasické symphony orchestra sú zvukovo veľmi podobné, ale pracuje sa s nimi ľahšie.
Naposledy upravil(a) Cundo dne 10 úno 2014 22:19, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

TOm-Thak: sel bych do varianty B a jeste bych se rozmyslel, jestli bych nevymenil za neco Solo violin, protoze u te uz opravdu plati, co psal Liquid:)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ok, to zni logicky - na PC mam jen 8giga ram a tam kdyz naloaduju 3 nastroje z Goliatha tak uz to pise warning a pri nacitani cubase projektu uz to nejaky zvuky nenaloaduje. Na Mac mam 24GB ram.. doufam, ze to na celou orchestralku bude stacit, i kdyz 32gb by bylo asi lepsi..

Odpovědět