Domácí rap ministudio

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jazzym

Re: Domácí rap ministudio

Příspěvek od jazzym »

ked hovorime o pomocke , tak je to vyborna pomocka pre skladatelov , čo maju gitaru v ruke , a spievaju .. a mozu si s tym nahrat demo v slusnej kalite ..

backroll

Příspěvek od backroll »

jo ale přece jen .. integrovane mikrofony... to mi moc nevoní ... neverim ze to bude mit dobrou kvalitu ... navíc... nepotřebuju žádne live efekty... stačí mi když si to upravim v prgramu na notebooku ... a už si objednávám na internetu tu kombinaci vseho co psal sane :D ale mikrofon píšou že neni skladem ze zalezi na dostupnosti dodavatelu ... tak snad to bude .... takže .... co jsme tady resili vlastně jsou LIVE EFEKTY při nahrávání rovnou ... to si myslel ? :D .. a btw už jse mto pochopil ze to je "nahravaci studio v masince" ... :D jen ty efekty nechapu :D

backroll

Příspěvek od backroll »

http://www.audiotek.cz/product-47410-alesis-io2-express co tohle místo toho predzesilovače co radil sane ... ? ? ? v kombinaci s timhle to jde koupit i ve sleve coz me ve finale vyjde celkem levněji o dost :) diky moc za radu ...jnevím totiz jestli to muzu pouzit ... a taky ještě prosím jednu radu :D ...pop filtr...kovovy nebo ten latkovy? našel jsem kvalitnejsi nejspis .. drazsi ve slevě za stejnou cenu jako je ten nylpnový ..tak nevím co vzít ..

jazzym

Příspěvek od jazzym »

jo to by šlo použit , alesis ma 24bit recording a ešte tam je navyše volume direct monitoringu. ( edit: aj art ho ma pardon)
čo sa tyka popfiltru nemam moc skusenosti ale ked je železny bude asi tažší pre stojan , to je asi všecko. :roll:

nechapem že nechapeš efekty , skusil si už nejaky mikrofon ? sice asi na RAP nepotrebuješ sa počuť proste to nakvakaš a potom upravuješ že? ale pri speve je dobre mať reverb alebo aj trošku delay , človek sa lepšie ponorí do atmosfery hudby ktoru robi a vykazuje lepšie vysledky (gitaru nevynimajuc)

backroll

Příspěvek od backroll »

no ja nahrával u známeho ... a tam to nebylo tak že se slyšíš... v sluchatkach máš instro a nahráváš .a oak upravujes presne jak si rekl ..... no já četl že ten kovový pop filtr je lepší že to tolik nezkresluje ten hlas ze prej nylonovy ubírá výšky... a zkresluje tyy SSS PPP BBB slova atd....ale vzdycky vidim ze vsichni maji nylonovy takze to bude asi pohoda ne ?? i kdyz ten kovovyy stojí 900 a nylonový 500 ..a ten kovový je ve slevě na 400 :D tak mám ho vzít raději než ten latkovu ? :D

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je to celkem jedno, ono záleží i na charakteristice toho mikrofonu, kdy je lepší použití nylonu nebo kovu. Neviděl bych to ale jako zásadní prvek.

P.

backroll

Příspěvek od backroll »

takže kdyz to budu použivat pri mikrofonu MXL 990 - na rap :D tak co bude lepší ? kovovy nebo nylonový ? :D

backroll

Příspěvek od backroll »

jo a chci se zeptat ještě.... ten Alesis ...to je externi zvukovka jo ..... a to prvni od sane doporuceni ... pisou že to je prezesilovac :D .. jako mam pocit ze to je asi to stejne :D ale fakt nevím raději se zeptam at to nekoupim a pak nekupuju dalsi vec zbytecne :D

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

To, co psal Sane, je de-facto taky zvukovka - prostě převodník v krabici s mikrofonními předzesilovači. Akorát je jen 16bit - bral bych spíše ten ALESIS.

Jak jsem už naznačil - pop-filtr nylon/kov je v daném případě úplně jedno.

P.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

backroll: jo, doporucil bych ti pro tovoje potreby tuhle kombinaci
http://www.audiotek.cz/ATK/select.asp?i ... -1&lang=cz
(prijde miz,e ten Alesis je o neco lepe vyreseny nez ten ART a asi je to v te kombinaci cenove vyhodnejsi) k tomu nejaky ten stojan, kabel a popfiltr (myslim, ze typ ti muze byt ted opravdu celkem jedno) a mas vsechno co do zacatku potrebujes (akustiku v mistnosti muzes vyresit celkem jednoduse pomoci matraci nebo deky;). Realtime efekty pro nahravani rapu samozrejme nepotrebujes, a pokud bys chtel pro nejaky lepsi pocit pri zpevu pridat reverb, tak to muzes celkem bez problemu vyresit i pres software.

backroll

Příspěvek od backroll »

super ..fakt díky moc :) přesne tohle jsem měl v plánu no :) už to teda objednávám ...díky všem :) .... jen dodaci lhuta majku je mesic az dva :D :( dík fakt moc jste mi všichni pomohli

Sane

Příspěvek od Sane »

Jen bych chtěl doplnit - pokud už máš teda v úmyslu koupit podobnou sestavu, zajímalo by mě jaké máš poslechové monitory. Mě podobná sestava (hlavně mikrofon) do "domácího studia" fakt pomohla (kvalitou zvuku na vstupu jsem určitě o dost dál než z bývalým dynamickým Shure jen o 300Kč levnějším), ale jak už tu myslím někdo vzpomínal, bylo by vhodné zainvestovat i do slušných repráků, aby i výstup byl na úrovni. Každopádně na začátek máš slušnou výbavu (v porovnání s těmi, co chtěli do prvního mikrofonu vrazit "až" 500Kč).

Edit:

Kamarádovi co hraje rock/blues/metal jsem po mé zkušenosti doporučil taky tento mikrofon a po prvních nahrávkách nechtěl věřit, že stál kolik stál. Prý jsem mu ušetřil pár tisíc :| (které později vrazil myslím do nové kytary).

Odpovědět