Emu 1616M vs Focusrite pro 24
-
Emu 1616M vs Focusrite pro 24
ROzhodujem sa nad kupou externej zvukovky, vybral som si tieto dve spominane zvukovky Emu 1616m a Focusrite pro 24 ( mozno DSP), rad by som sa opytal, ktoru by ste mi odporucili ak by som ju potreboval na nahravanie, mix a produkciu? dakujem
Re: Emu 1616M vs Focusrite pro 24
E-MU 1616M neni prilis externi, ma jenom breakout box 
Mimochodem nedavno mi psal nejaky pan ohledne meho inzeratu o upgradu Focusrite Saffire LE na PRO 24, ze si to mam rozmyslet, ze to PRO neni zrovna bezproblemova karta. Ale nikde jsem si to neoveroval.

Mimochodem nedavno mi psal nejaky pan ohledne meho inzeratu o upgradu Focusrite Saffire LE na PRO 24, ze si to mam rozmyslet, ze to PRO neni zrovna bezproblemova karta. Ale nikde jsem si to neoveroval.
-
Ahoj Wohma, hej ta 16 je Pci s boxom, myslel som to tak ze to ma skratka box na stole:) noo ved toho som sa bal, lebo v poslednej dobe som cital o Firewire,ze sa hodne hodne kazia napriklad M audio FW 410 ...dokonca som dnes istil ze uz TC electronics prestane dodavat k nam na slovensko modely konnekt 8 a 24D...cize hladam nahradu za tu kartu a neviem sa rohdonut pre niektoru z tych zvukoviek...alebo ak mas nejaky iny typ rad sa poddam .)
E-mu 1616m mam a uplna spokojenost. Nahravam kytaru, basu (ma to Hi-Z vstupy) bez sumu. skvelej je Patch mix, kde se ovlada veskery nastaveni zvukovky. Dobre si rozumi s Cubase (taky proc by ne
). Takze si zjisti, jestli ti vyhovuje pocet vstupu/vystupu a dalsi veci. Jinak spravne se ptas na 1616m, protoze to m znaci, ze v tom externim boxu jsou profi prevodniky

sunkafleky: jj, Konnekt 8 a Konnekt 24D se prestavaji prodavat, protoze misto nich nastupuje TC Impact Twin. Ta karta je ale postavena na podobnem cipu a na stejnem driveru. Bude mit ale novy preampy a zajimave moznosti routovani.
Diky tomu se ale pry daji Konnekty sehnat za luxusni ceny
Podpora ze strany TC pro ne samozrejme bude pokracovat dal...
Diky tomu se ale pry daji Konnekty sehnat za luxusni ceny

-
tak to som teda zvedavy..ja kedze zatial potrebujem mat nejaku kartu tak beriem tu focusrite ale saffire z midi.cz
kazdopadne aj to nebude zla volba a tesim sa na nu...dakujem za vase kommenty pekny den

Kdepak. 1616M je externí karta. Na tom cardbusu je jenom DSP a jeden DAC na sluchátkový výstup. Vše ostaní je v tom docku.Wohma píše:E-MU 1616M neni prilis externi, ma jenom breakout box
pozeram ze predavas EMU 1212m a ta ma prevodniky dobre (rovnake ako 1616m a velmi pravdepodobne lepsie ako Focusrite) na tvojom mieste hlavne kupim preamp...
No ale jen breakout box pouzit nejde ne? Treba pres FW nebo neco standardniho. O to mi slo - k notasu to prece nepripojis.Ctirad píše:Kdepak. 1616M je externí karta. Na tom cardbusu je jenom DSP a jeden DAC na sluchátkový výstup. Vše ostaní je v tom docku.Wohma píše:E-MU 1616M neni prilis externi, ma jenom breakout box
Nechápu, jak to myslíš. Ta karta je přímo určená k notebooku (varianta s PCI kartou přišla až později jako náhrada za 1820M ) ke kterému se připojuje přes standardní cardbus rozhraní. Problém je akorát u nových notebooků, které mají namísto cardbus/pcmcia express card, takže je potřeba použít nějakou redukci.Wohma píše:No ale jen breakout box pouzit nejde ne? Treba pres FW nebo neco standardniho. O to mi slo - k notasu to prece nepripojis.Ctirad píše:Kdepak. 1616M je externí karta. Na tom cardbusu je jenom DSP a jeden DAC na sluchátkový výstup. Vše ostaní je v tom docku.Wohma píše:E-MU 1616M neni prilis externi, ma jenom breakout box
Pokud se ptáš na to, jestli ta karta jde použít samostatně jako převodník (například naroutovat analog + S/PDIF na ADAT a naopak), tak to bohužel nejde, protože se bez hostitelské karty nezinicializuje.
Mimochodem, na www.midi.cz teď nědo prodává Alesis 26IO, což je karta minimálně srovnatelná s tou focusrite.
Presne o tom mluvim - karta, ktera potrebuje bud PCI nebo Cardbus kartu podle me neni externi, i kdyby mela 99% dulezitych komponent venku. Kdyz si koupim prave jednu variantu te karty, tak ji zaroven nepouziju v PCcku i u notebooku.Ctirad píše:Nechápu, jak to myslíš. Ta karta je přímo určená k notebooku (varianta s PCI kartou přišla až později jako náhrada za 1820M ) ke kterému se připojuje přes standardní cardbus rozhraní. Problém je akorát u nových notebooků, které mají namísto cardbus/pcmcia express card, takže je potřeba použít nějakou redukci.
Pokud se ptáš na to, jestli ta karta jde použít samostatně jako převodník (například naroutovat analog + S/PDIF na ADAT a naopak), tak to bohužel nejde, protože se bez hostitelské karty nezinicializuje.
Ale jistě, že je. Jak jinak bys to chtěl definovat? Pokud to má minimálně převodníky v externím boxu, tak je to extrení karta. Break out box je jenom taková pasivní "prodlužovačka" s konektory. Nebo chceš snad tvrdit, že kupříkladu RME multiface, echo layla, m.audio 1010 a další jsou interní karty?Wohma píše:Presne o tom mluvim - karta, ktera potrebuje bud PCI nebo Cardbus kartu podle me neni externi, i kdyby mela 99% dulezitych komponent venku.
Tak to mi asi uniklo, já jsem svojí 1616m používal v PC i v notebooku přes dva rokyKdyz si koupim prave jednu variantu te karty, tak ji zaroven nepouziju v PCcku i u notebooku.

Tos ale musel dokoupit i tu PCI kartu ne?
Podle me neni "externi karta" pojmenovani toho, kde ma karta prevodniky. Pod externi kartou si predstavuju neco s USB nebo FW (pripadne dalsim rozsirenou sbernici), kterou tim padem mohu pouzit teoreticky na kazdem pocitaci, ke kteremu prijdu - aniz bych musel zasahovat do jeho vnitrnosti. Jestli jsou prevodniky na karte nebo vyvedeny do krabicky mi prijde jako mnohem mene podstatny faktor.
Podle me neni "externi karta" pojmenovani toho, kde ma karta prevodniky. Pod externi kartou si predstavuju neco s USB nebo FW (pripadne dalsim rozsirenou sbernici), kterou tim padem mohu pouzit teoreticky na kazdem pocitaci, ke kteremu prijdu - aniz bych musel zasahovat do jeho vnitrnosti. Jestli jsou prevodniky na karte nebo vyvedeny do krabicky mi prijde jako mnohem mene podstatny faktor.
Tak to potom podle tvojí definice vlastně žádná externí karta neexistuje, protože zdaleka ne každý počítač má firewireWohma píše:Tos ale musel dokoupit i tu PCI kartu ne?