Fireware zvuk. karta

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 říj 2008 18:23

tomy45 píše:Aha... no fajn, tak predsalen som sa utvrdil v tom ze FF400 by pre mna nebola vhodna co sa typu a poctu vstupov tyka.
??? KOLKO vstupov potrebujes? ff400 ma dokopy 8 pre 4 stereo syntaky, alebo 2 pre mikrofony + 2gitary + 2 stereo syntaky, alebo 2 gitary a 3 syntaky alebo 2 mikrofony a 3syntaky. uz neviem ako to blbsie rozviest ;)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 28 říj 2008 18:34

Zadna strana: http://www.musiccenter.cz/MC/picture.as ... pg&sID=ATK#

t.j. 2 stereo syntaky

Predna strana: http://www.musiccenter.cz/MC/picture.as ... pg&sID=ATK#

cize na tieto "predne" vstupy mozem zapojit 2 stereo syntaky?

Sorry za blbe otazky ale na zelezo som presiel len pred 3 mesiacmi... :oops:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 říj 2008 18:44

Je tam 8 analogovych vstupu, z toho 2 jsou prepinatelny instr./line a dva mic/line. Z tech ostatnich karet, ktere jsi zminil, je na tom s linkovymi vstupy lip pouze Echo, ostatni nabizeji totez, akorat krome M-audia zadna nenabizi adat, takze kdybys chtel v budoucnu pridat dalsich 8 vstupu, mas smulu. Pokud ti staci 12, ber Echo, pokud planujes rozsirovani koukni na RME, M-audio, nebo nejaky jiny karty.
Jinak jak pise Brooklyn, na vsech kartach jsou analogovy vstupy mono. Pokud chces pripojit syntak stereo, zabere ti to dva vstupy (nebo ho muzes pripojit pres s/pdif)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 říj 2008 19:38

ja len doplnim ze aj echo audiofre sa da neskor rozsirit / da sa dokupit dalsi audiofire a funguju spolu...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 říj 2008 09:14

Off topic k FW karte: mam tu Fire Wire Audiophile a hraje potichu :D divne.. ale ostatni majitele mi tvrdi, ze kdyz ji daji s abletonem do mixu tak maji gain na pulku a jeste jsou rezervy.. ja musim prervat ableton a dat gain na mixu na max a stejne to nehraje ani tak hlasite jako CD prehravace.. nechapu, kde je problem. Napajim to pres FireWire a MACBOOku .. ostatni majitele maji Windows PC notas a napaji to pres zdroj .. Rikam si, ze ta karta musi mit stejne nejaky pracovni napajeni a je blbost, aby se kvuli tomu zeslabil signal.. jinak pracuje bez problemu.
Zkousel jsem to zatim na dvou DJ mixech, jen ne na tech na kterych ostatni majitele karet.. tak uvidime, co se da delat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 říj 2008 09:19

TOM-Thak píše:Off topic k FW karte: mam tu Fire Wire Audiophile a hraje potichu :D divne.. ale ostatni majitele mi tvrdi, ze kdyz ji daji s abletonem do mixu tak maji gain na pulku a jeste jsou rezervy.. ja musim prervat ableton a dat gain na mixu na max a stejne to nehraje ani tak hlasite jako CD prehravace.. nechapu, kde je problem. Napajim to pres FireWire a MACBOOku .. ostatni majitele maji Windows PC notas a napaji to pres zdroj .. Rikam si, ze ta karta musi mit stejne nejaky pracovni napajeni a je blbost, aby se kvuli tomu zeslabil signal.. jinak pracuje bez problemu.
Zkousel jsem to zatim na dvou DJ mixech, jen ne na tech na kterych ostatni majitele karet.. tak uvidime, co se da delat.
to musi byt problem v ovladaci, ktory to softvarovo tlmi. skus bud inu verziu alebo sa pohrab v systeme. neviem celkom presne ako funguju profi drivery na macu, ale hladaj nejake supatko, ktore akoze s nicim nesuvisi ale ono hej :)
totiz vsetky komercne prevodniky pouzivaju rovnake referencne napatie, takze maju rovnaku maximalnu uroven signalu. plati pre cd plejery, zvukovky, atd. jedine ak mas symetricky vystup, tak ziskas k dobru este 6dB tym ze mas vlastne to vystupne napatie dvakrat

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 říj 2008 09:21

kexik: Ja si rikam, ze to bude v ovladaci, protoze kdyz jsem nainstaloval nove ovladace na XP na Deltu tak to bylo o dost hlasitejsi. Musim zkusit jiny driver a jeste si pohrat jestli se tam neda nekde neco prepnout. Diky za tip.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 29 říj 2008 10:00

kexik píše:zotradierne treba zopakovat, ze za 95% problemov s fw kartami moze pocitac, teda radic, chipset, blbe ovladace radica, chipsetu, nenainstalovane patche, rozbity system.
zminene problemy se prave radi do kategorie tech tvych zbylych 5%. kouwell cipset TI, nejnovejsi drivery, cisty system, vyzkouseno na vice pocitacich, asi vadnej kus (po case bezproblemoveho fungovani se vypinala). +nutno pricist mizerny servis. jen jsem popsal jedinou zkusenost, kterou s touhle kartou mam (a o nicem jinem nez o sdelovani zkusenosti to tady asi nebude), urcite jinde funguje dobre =)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 říj 2008 10:45

TOM-Thak píše:kexik: Ja si rikam, ze to bude v ovladaci, protoze kdyz jsem nainstaloval nove ovladace na XP na Deltu tak to bylo o dost hlasitejsi. Musim zkusit jiny driver a jeste si pohrat jestli se tam neda nekde neco prepnout. Diky za tip.
este ma napada, co tlacitka na ovladanie hlasitosti na klavesnici? mas ich tam, nie? nefunguju oni tak nejak v "serii" so sablami v abletone?
na pc ma asio driver priamy pristup k hw, ale trebars direct x driver nie, ten ma tiez sable v serii s windows mixerom. mozno sa core audio chova podobne
hovorim, s macom som sice dva roky robil v kancli, ale extra zvukovku som tam nikdy nemal

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 říj 2008 10:47

kexik: Apple ma klasicky funkcni klavesy na klavesnici tzn. Fun+ repracek a obladas hlasitost core audia, ale v kdyz to ztlumim uplne tzn. MUTE zvuku applu tak M-audio stale jede, protoze je to jine zarizeni. Zkusil jsem M-Audio Forum tam maji support. Dnes to zapojim a budu s tim laborovat. Jeste jsem uvazoval ze zformatuju apple.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 29 říj 2008 11:57

zo syntaku obvykle lezie linkova uroven a strka sa do line vstupu nie do instr, ten ma vysoku impedanciu a sluzi na gitaru, basu a podobne nastroje
Ale toto neni vzdy pravidlem, pokud preamp nema line. Mam synthy od 1,5KOhm az po workstationy po 50KOhm, takze na takovem preampu jedu vklidu prez Hi-Z.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 říj 2008 12:57

no, ano, cez hi-z ist MOZES (ak ma dost velky headroom), ale NEMUSIS
neverim ze ma nejaky syntak vystupnu impedanciu 50kOhm, to nedava zmysel

Odpovědět