to jo.. ja je mam na DJing a po hodine dvou uz dost tlaci. zvuk urcite neni pravda, ale je fakt, ze je to tak na pul cesty mezi studiem a poslechem jen tak, jsou jinak docela kompaktni.longsleeper píše:HD 25 vypadají dobře,ale do 4k se nevlezu....a teď sem četl recenzi,že prý mají dost silný přítlak,takže na dlohodobější poslech asi nic moc.Jedu o víkendu do musiccity,tak je poslechnu.Dík za tip
Jaká studiová sluchátka do 4000 CZK ?
-
- Profesionál
Re: Jaká studiová sluchátka do 4000 CZK ?
pracoval jsem v obchodě s hudebními nástroji, tak jsem měl někdy čas zkoušet různé zboží... co mě opravdu překvapilo a co jsem nečekal byly sluchátka shure... konkrétně SHURE SRH840
- velice pevné a "prostorové" basy, konkrétní a nepřehulené, až možná letmě potlačené
- asi nejlepší středové pásmo co sem zatím u uzavřených studiovek slyšel
- detailní výšky, přísné ale ne ostré
- takové jiné stereo podání
- pro srovnání AKG k240 na mě působí měkčím dojmem jak ve výškách, tak na basech, ale neříkám že to je zle
- ucházející zpracování, vyměnitelné náušníky, které se dají navíc dokoupit, dobrý pocit na hlavě
- cena cca 3800,-
- velice pevné a "prostorové" basy, konkrétní a nepřehulené, až možná letmě potlačené
- asi nejlepší středové pásmo co sem zatím u uzavřených studiovek slyšel
- detailní výšky, přísné ale ne ostré
- takové jiné stereo podání
- pro srovnání AKG k240 na mě působí měkčím dojmem jak ve výškách, tak na basech, ale neříkám že to je zle
- ucházející zpracování, vyměnitelné náušníky, které se dají navíc dokoupit, dobrý pocit na hlavě
- cena cca 3800,-
Fractal: zaimave, ja zkousel chvili SHURE SRH440 chvili zkousel a ty se mi teda moc nelibily. Prisly mi takove derave a zrnite ve stredech a vyskach a to stereo resp. prostor mi prisel taky divnej. Ale tak treba ta vyssi rada je nekde jinde.
A u Matuchy jsem jeste letmo poslouchal na AKG K270 a ty se mi libily hodne a myslim, ze cenove by se mohly vejit. Jinak ja mam ted Senn HD380Pro a jsou fajn (asi za 2500,-), jen bych si je vyzkousel jestli ti budou sedet na hlave.
A u Matuchy jsem jeste letmo poslouchal na AKG K270 a ty se mi libily hodne a myslim, ze cenove by se mohly vejit. Jinak ja mam ted Senn HD380Pro a jsou fajn (asi za 2500,-), jen bych si je vyzkousel jestli ti budou sedet na hlave.
vim ze se mi na prvni poslech taky nelibily, taky sem si rikal "shure a sluchatka?" no ale nakonec jsem na zname hudbe v nich slysel veci, co normalne na akgckach neslychavam, prisly mi vice chirurgicke hlavne na basech - coz treba beyerdynamiky imho postradaji
-
díky za tipy...tyhle srh840 a hd 380pro jsou sice skládací,ale právě potřebuju něco menšího,supraaurálního,který když mi budou viset na krku tak nebudou zavazet.A taky abych je mohl nosit v kapse.Prostě takový akg k 271/241 ale děleno dvěma a skládací.Já vím,chci moc...
tak to jdi do nějakého IN-Ear monitoringu, od AKG, Sennhajzlů, Šťur, Fisher, Grado ...je to celkem jedno
studiová sluchátka fakt do kapsy nestrčíš pokud se nepletu
studiová sluchátka fakt do kapsy nestrčíš pokud se nepletu
Hledám sluchátka na monitoring. Můžete se podělit o své dojmy nebo mi říct jaká je teď situace? Na ceně až tak nezáleží, ale držme se při zemi. + - 5000.-
Děkuju.
Děkuju.
Osobne som presiel Senn HD212 PRO, AKG 77, Beyer 770 Pro.
Senny zamerane na vysky a stredy, basy vobec nemali, co bol dovod preco som ich prestal pouzivat. Priestorove podanie OK. Kedze tvorim elektroiniku, skoncili v supliku, pre mna nepouzitelne.
AKG-cka nema zmysel spominat, bol to lowend shit za par stovak, basy uhuhlane, stredy utlmene. V supliku, smeruju do kosa.
Beyery mam vyse roka, su hrozne pohodlne, maju podla mna velmi pekny prednes, basy skor slabsie ( pri skladani dorovnavam eq na masteri ), vysky a stredy tak akurat, utlm uspokojivy ( potreboval som sa izolovat od "obyvacky" ), s priestorom mam ale nejaky subjektivny problem a furt sa mi zdaju nejake divne. Moze to byt ale cimkolvek v retazci, zatial som s tym nelaboroval. Za seba kludne doporucim, ale kedze nemam napocuvane ziadne dalsie vyzsie modely inych vyrobcov, treba brat s rezervou.
Velmi chvalia aj AKG 701/702, ale tie su otvorene, takze boli mimo mojho vyberu, a su mimo aj s cenou.
Senny zamerane na vysky a stredy, basy vobec nemali, co bol dovod preco som ich prestal pouzivat. Priestorove podanie OK. Kedze tvorim elektroiniku, skoncili v supliku, pre mna nepouzitelne.
AKG-cka nema zmysel spominat, bol to lowend shit za par stovak, basy uhuhlane, stredy utlmene. V supliku, smeruju do kosa.
Beyery mam vyse roka, su hrozne pohodlne, maju podla mna velmi pekny prednes, basy skor slabsie ( pri skladani dorovnavam eq na masteri ), vysky a stredy tak akurat, utlm uspokojivy ( potreboval som sa izolovat od "obyvacky" ), s priestorom mam ale nejaky subjektivny problem a furt sa mi zdaju nejake divne. Moze to byt ale cimkolvek v retazci, zatial som s tym nelaboroval. Za seba kludne doporucim, ale kedze nemam napocuvane ziadne dalsie vyzsie modely inych vyrobcov, treba brat s rezervou.
Velmi chvalia aj AKG 701/702, ale tie su otvorene, takze boli mimo mojho vyberu, a su mimo aj s cenou.
dusanmsk: Skvělé, děkuju za nápovědu. 

Prejdi si archiv, riesi sa to tu minimalne 4x do roka a zas take pokroky sa v tejto oblasti az tak casto nedeju ( niektore modely sa predavaju 20+ rokov bez zasadnejsich zmien ), takze modely odporucane pred rokom-dvomi budu na 90% aktualne aj dnes.
Tommy a jak by jsi se vyjádřil k výškám u těchto sluchátek ty?
Divím se, že se tu nenosí vůbec tento model. http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_MDR-V6 Dlouholetý a zároveň levný studiový standart. Mám jedny a fakt spokojenost.. ..
Čiže - není nad vícero modelů sluchátek 

Výšky u 990tiek boli spočiatku moc. Tiež som mal tendenciu uberať výšky v mixe, ale ako sa tu už písalo, po čase sa zahrali a teraz mi veľmi vyhovujú, ale neviem porovnať s niečím iným. U mňa to bolo skôr o prispôsobení sa, ale to je tak vlastne vždy.