Jaké repro k DJ MIDI kontroléru?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
rybak

Jaké repro k DJ MIDI kontroléru?

Příspěvek od rybak »

Kontroler Reloop Jockey 3 Remix (http://www.reloop.com/reloop-jockey-3-remix) je na cestě a já bych Vás chtěl požádat o radu, jaké k němu koupit repro. Kontroler má dva master výstupy (symetrické jacky a RCA výstupy asymetrické). Zatím mám doma starý mini systém sony, je to jen nouzovka. Co jsem zatím vyčetl, vhodné by pro můj účel mohli být nějaké levnější studiové monitory. Hrád si budu doma pro zábavu, občas bych repro převážel. Mými favority byly bedny M-Audio BX8 D2, ale četl jsem, že trpí nepříjemným brumem (http://www.svethardware.cz/recenze-m-au ... ny/34037-4). Dále se mi líbí ESI aktiv 08 které cenově vychází podobně (cca 8000Kč za pár bi-ampů). Mohli by jste mi prosím doporučit/poradit, jaké vybrat (případně úplně jiné)? Nebo jaké jiné možnosti zvuku by ještě stálo vzít v úvahu. Děkuji.

rybak

Re: Jaké repro k DJ MIDI kontroléru?

Příspěvek od rybak »

nikdo nemá zkušenosti?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

spis nikdo nema naladu tohle donekonecna resit
./nakupova-poradna/prosim-o-pomoc-s-vyberem-reproboxu-t19081.html

hlavne nechapu, co to je za modu si kupovat aktivni monitory pro djsky potreby, osobne mi to prijde zbytecny

rybak

Příspěvek od rybak »

OK, ale tak co by jsi mi doporučil? Co by bylo vhodnější? Rád si nechám poradit...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no prave ze podle me, je to na michani uplne jedno. jestli myslis, ze se budes venovat hudbe i jinak nez jako dj (myslim nejakou vlastni produkci), tak potom vyber podle budgetu monitory. ale jestli nemas tyhle ambice, porid si nejakou fajnovou hifi poslechovou sestavu, ktera ti na ciste pasivni poslech hudby udela daleko lepsi sluzbu, nez aktivni monitory...
vyber - jestli mluvime o castce do deseti, tak dej klidne na recenze/intuici, pripadne nejakej kontrolni poslech pred nakupem - v tyhle kategorii je skoro blbost neco radit.

rybak

Příspěvek od rybak »

takže by jsi si v mém případě přilkonil spíše k mini systému, než k studiovým monitorům? repro zřejmě využiju i k PC (notebook) na sledování filmů atp. jinak mě osobně přijde vhodnější koupit aktivní repro (monitory), než mini nebo micro systém. asi tomu moc nerozumím, ale která z možností mi k míchání poskytne lepší zvuk?

maux

Příspěvek od maux »

V jak velké místnosti to budeš pouštět?

rybak

Příspěvek od rybak »

míst bude víc, vyjíměčně to budu převážet. ale řekněme 5x5m

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rybak: ani tak, ani tak. jen jsem chtel rict, ze to nemusis nijak hrotit... neni to proste tak moc dulezity. dulezity je, aby ten prednes mel samozrejme nejakou kvalitu, ale cokoliv lepsiho nez plastovy bednicky k pc se da pouzit. potom uz je vse na tobe... proste vyber si neco, co u tebe najde i dalsi vyuziti a to muzes pouzivat i na michani.

ja osobne mam malej byt, takze sloupovy hifi bedny uz jsem dal pryc a v podstate na vsechno pouzivam jen monitory (z duvodu kompromisu). vyhovuje mi to tak a monitory mam proto, ze semtam neco tvorim a hlavne uz jsem si na ten poslech zvykl..

v tom vedlejsim topicu jsem treba radil i variantu s malejma PA bednama - pro cloveka, kterej semtam hraje na nejakejch malejch diy akcich to muze bejt taky prinos... ale proste zvazit a rozhodnout to musis ty sam, protoze jen ty sam vis, na co bedny muzes chtit pouzivat ;)

maux

Příspěvek od maux »

Jak psal už biscuit, pro DJ potřeby mi to taky přijde jako móda, ale i já jsem měl donedávna u gramců BX5 D2. A ty jsou za ty peníze celkem použitelný. Nenech se zmást velikostí.

rybak

Příspěvek od rybak »

v tom případě bych to viděl na některé 8" monitory. jinak co je PA?

jackies

Příspěvek od jackies »

Já to vidím na párek ( s ohledem i do budoucna a i s případným rozšířením o nějaký sub ..., bude-li se dařit )
http://eshop.prodance.cz/art-312a-mkiii/d-97021/
I když je to teď přes čáru s rozpočtem, ve finále (po různých prodejích a nákupech, ztrátách ..) ušetříš dost peněz.
Tohle ti výkonem stačí na nějakou tu menší uzavřenou párty o 20 lidech.

Rovné, slabé 8" monitory pro blízký poslech se opravdu nehodí na nějakou dj párty tak jak si představuješ že bys je také využil.
Na to rychle zapomeň.

Pokud to je ale jen nějaký tvůj jepičí nápad a mladický ústřel být jakože teď dj (což je tady dost evidentní), kup si něco co využiješ a bude vhodné teď, i za dva měsíce.
Poslechni biscuita v každém jeho slově.

rybak

Příspěvek od rybak »

Díky za postřeh, ale vzhledem k mému věku rozhodně nejde o mladickou nerozvážnost. controller mám pro zábavu a chci si míchat na nějakém příjemném a kvalitním audiu. to co navrhuješ už je vhodné spíše na nějakou menší party venku, ne? nevím, jestli to je ideální do pokoje. každpádně dík za názor.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pa je prave ta kategorie, ze ktery dal svuj tip jackies... myslim, ze i doma se to da pouzivat uplne v klidu, ale zas jestli nepotrebujes neco, co bys vyuzil i na nejaky akce, tak je to asi nesmysl a nejaky hifi nebo monitory staci. jak hezky napsal maux, stala se z nearfield monitoru docela moda... ale chapu to, diky jejich velkymu rozsireni z poslednich let v souvislosti s bedroom producentskym boomem, se z tohohle typu produktu stala dostupna aktivni (nebo i pasivni) bedna, ktera tim ze je v podstate urcena pro "studio", budi asi i dojem vetsi kvality :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak to je len na doma ( nie na akcie ), tak mi pridu rozumnejsie dake hifi repraky a zosilovac/receiver.. Vyhoda je, ze si tam napichas viac zdrojov, mas poriesene prepinanie tychto zdrojov, aj ovladanie hlasitosti..

Odpovědět