Jakou zvukovou kartu koupit ?
Re: Jakou zvukovou kartu koupit ?
Hele, povím ti takovou polopravdu. Preampy a zvukovky v cenových relacích do 10 tisíc jsou vesměs jedno a to samé. Můžeš si vybrat co chceš podle vstupů výstupů, kompatibility, vzhledu, atd. Na trhu je fakt hodně možností. Musíš ale vědět co chceš. Ty chceš samozřejmě to nejlepší, ale nikdo neví, co je v audio oboru nejlepší. To se musí slyšet. A každý slyší jinak. Když si tedy koupíš nějakou takovou zvukovku a k tomu mikrák, např. AKG 414, nebo Neumann 103 nebo Audio Technika 4050, nebo 4060 (kterou u nás neseženeš, ale zvuk má božský(ebay)) nebo prostě jiný dobrý mikrák kolem 20000, sám uslyšíš o co jde. Ty mikráky jsou lidmi prověřeny, takže tady nešlápneš vedle. S touhle sestavou můžeš začít a věř mi, že ti bude stačit. Po pár letech třeba poznáš, že bys chtěl okořenit tvůj zvuk nějakým lepším preampem. Ucho a hlavně mozek se totiž naučí rozeznávat jemné detaily zvuku po delší době, ne po týdnu. Jdi do toho, ale připrav si min.20000. A lepší zvukovku dalších 20000.
tak jo no, zvysim budget.
Mikrofon napr. audio technica at 4047 ? velmi podobna neumannu u87.
Zvukovka m-audio profire 610 nebo radsi rme fireface uc ? staci mi max. dva vstupy a midi. USB ci FW co bude lepsi.
PReamp FOCUSRITE ISA ONE DIGITAL
Zvukovka m-audio profire 610 nebo radsi rme fireface uc ? staci mi max. dva vstupy a midi. USB ci FW co bude lepsi.
PReamp FOCUSRITE ISA ONE DIGITAL
RME je lepší v jedné věci, má stabilnější drivery. Je spolehlivá. FW je rychlejší, ale budeš potřebovat vstup u compu s Texas Instrument chipem, jinak ti hrozí lupance a bordely. Kouwel dělají takové PCIe karty. Převodníky v RME jsou v klidu. Tudíš můžeš jít v této cenové relaci do preampu BG1 od firmy DAV. ./mikrofony/dav-bg-1-t12951.html
Firewire je rychlejsi, ale u zvukovky je ti to na dve veci. Texas Instruments je tak trochu chimera, je treba se podivat, jakej chipset vyrobce zvukovky doporucuje. V dnesni dobe bych si koupil radsi USB (pokud uz bych byl nucen jit do externi karty), je s tim imho min problemu.
tak to ani nahodou. 4047 je proste "svoj"mikrofon. pomerne "nezaujimavy", pomerne vyskovy. ale nahravka hra fer, ma basy, ma rozumne stredy, dobre sa miesa. pomer cena - vykon ma velmi zaujimavy ale uz to nie je hobby mikrofon, ale lacnejsi mikrofon do profi studia, so vsetkym co k tomu patri2BOX píše:
ak kupujes ISA preamp s digitalom, ma to prevodnik a kvalita zvukovej karty moc nehra rolu, staci taka co ma spdif a idealne word clock. bacha, mas len MONO! linkove vystupy maju aj lacnejsie zvukovky celkom pouzitelne, problem byva preamp a AD prevodnik (teda ten nahravaci)
-
Já bych ti ze své zkušenosti doporučil mrknout na mikrák JZ V47, je to celkem univerzál, nahrával jsem tím do divadla asi 16 různých hlasů a všechny byly dobrý - někdy bylo třeba kroutit víc někdy míň... Co se týče zvukovky, myslím že focusrite nedáva do zvukovek špatný preampy, srovnával jsem preampy z mojí Saffire 24 DSP s SSL Alphachannelem a nevedly si vůbec špatně, jsou takový neutrální...
Věděli byste mi poradit mikrofon preamp + zvuková karta abych dosáhl takového výsledku? Takový teplý pěkný zvuk tam je:) To přesně chci.
Dekuji moc krát, ja vím že treba skušenosti nestačí jenom drahý HW. Samozrejme TI chipset mám takže FW karte se nebráním, ale do budoucnosti radši USB.
Dekuji moc krát, ja vím že treba skušenosti nestačí jenom drahý HW. Samozrejme TI chipset mám takže FW karte se nebráním, ale do budoucnosti radši USB.
uz som ti naznacil, ze to nie je len mikrofonom a preampom .)
Aha chápu, tak dobré by bylo koupit M-AUDIO ProFire 610 protože má i výstupy na 2 sluchátka, nahravačka i režie budou v jedné místnosti, nebo levnější karta která má SPDIF a world clock věděl bys mi poradit? Preamp je OK? Focusrite ISA ONE DIGITAL ale stále mě trápí jaký mikrofon? Nebo radši drahší preamp ? napr.SPL track one , Goldmike 9844, a pripojit k tomu Neumann TLM 102 a RME FF400 nebo RME FF UC ?
1. Profire je zvukovo tak dobra karta ako Fireface, Konnekt, Audiofire, Saffire atd, Fireface ma mozno najstabilnejsie drivery ale cenovo je o dost inde...
2. ISA One je vyborny preamp s prevodnikom ktory je lepsi ako hociktore prevodniky v hore spomenutych kartach a za tu cenu dokopy je to bez konkurencie (to ze je SPL drahsie fakt nic neznamena)
3. mikrofon je dolezity ako sadne na hlas, su top studia ktore pouzivaju napr. Neumann U87 a lacny dynamicky Shure SM57 / SM7 podla spevaka, skor by som kupil dva mikrofony - nejaky univerzal v rozumnej cenovej kategorii ako AKG C214 / C414, Audio Techniku 4050 alebo lacnejsi Neumann TLM 102 / 103 a nejaky dynamicky mikrak ako spominane Shure, takisto mozno nejaky lampac by nemusel byt zly kvoli inej farbe, najlepsie je vyskusat...
2. ISA One je vyborny preamp s prevodnikom ktory je lepsi ako hociktore prevodniky v hore spomenutych kartach a za tu cenu dokopy je to bez konkurencie (to ze je SPL drahsie fakt nic neznamena)
3. mikrofon je dolezity ako sadne na hlas, su top studia ktore pouzivaju napr. Neumann U87 a lacny dynamicky Shure SM57 / SM7 podla spevaka, skor by som kupil dva mikrofony - nejaky univerzal v rozumnej cenovej kategorii ako AKG C214 / C414, Audio Techniku 4050 alebo lacnejsi Neumann TLM 102 / 103 a nejaky dynamicky mikrak ako spominane Shure, takisto mozno nejaky lampac by nemusel byt zly kvoli inej farbe, najlepsie je vyskusat...
mando píše:1. Profire je zvukovo tak dobra karta ako Fireface, Konnekt, Audiofire, Saffire atd, Fireface ma mozno najstabilnejsie drivery ale cenovo je o dost inde...
Dekuji ze si to takto napsal.
1, Takže kupuji jako první M-AUDIO PROFIRE 610

2, Focusrite ISA ONE DIGITAL taky beru, jen nevím jak to spojím s tou profire jestli stačí SPDIF kabel a in/out propojit, nevím...
3, Rozhodnu se jeste medzi Neumann TLM102, Oktava MK-319,Audio Technica AT4050 nebo AKG C214 , záleží co je univerzálnejší a má teplejší sound

hej, isa je fajn... profire NEMA wordclock. s isou ho prepojis spdif kablom, ktory dostanes k ise, ma to na jednom konci d-sub 9 a na druhom strapec cinchov
bacha aby si kupil isa digital a nie verziu bez digitalu. ziadny dalsi kabel na prepojenie nepotrebujes
word clock ma od m-audia profire 2626, projectmix IO, delta 1010, delta 1010lt. alebo trebars rme fireface 400, 800, uc. alebo echo audiofire 8. alebo konnekt x32, resp 48, to su s vynimkou delty 1010lt vsetko drahsie veci. delta je ovsem PCI karta...
bacha aby si kupil isa digital a nie verziu bez digitalu. ziadny dalsi kabel na prepojenie nepotrebujes
word clock ma od m-audia profire 2626, projectmix IO, delta 1010, delta 1010lt. alebo trebars rme fireface 400, 800, uc. alebo echo audiofire 8. alebo konnekt x32, resp 48, to su s vynimkou delty 1010lt vsetko drahsie veci. delta je ovsem PCI karta...
kexik píše:hej, isa je fajn... profire NEMA wordclock. s isou ho prepojis spdif kablom, ktory dostanes k ise, ma to na jednom konci d-sub 9 a na druhom strapec cinchov
Je to velky problem když nema world clock ? Takze staci jeden SPDIF kabel a je to, supr

Dozvedel jsem se o nazoru ze bych mnel setrit na RME FIREFACE 800, co jsi o tom myslite ? je to spravny ?